« Terveisiä Turusta | Blog | Show and tell: new Novita autumn yarns »

04.07.2005

Terveisiä Turusta

Aluksi täytyy sanoa, että en koskaan innostu liikaa. En koskaan.

Esimerkiksi tänään en innostunut ollenkaan liikaa. Huomenna on siskoni syntymäpäivä ja kävin ostamassa hänelle lahjan. (Voin kertoa siitä, koska siskoni ei lue tätä.) Hän oli pyytänyt kannettavaa CD-soitinta, koska vanha simahti, joten tietenkin hankin sellaisen, joka soittaa myös mp3-tiedostoja (ja jonka paketissa on softaa sitä varten, että omilta levyiltä voi ripata mp3:ia ja polttaa ne CD:lle). Lisäksi olin fiksu ja ostin hänelle ladattavat akut (ja laturin) CD-soitinta varten.

Siskolle on menossa myös DVD... Hetkinen, DVD? Mitä ihmettä DVD:llä on tekemistä CD-soittimen kanssa? Ei mitään. Kokeilimme vain, kuinka digiboksista saa siirrettyä tiedostoja tietokoneelle ja poltettua niitä DVD-levylle ja kokeilimme sitä tietenkin siskon lempiartistin konsertilla. (Pentti Hietanen On the Rocks, jos joku haluaa tietää.) Siinä siis synttäribonareita. Lisäksi ostin hänelle pullon kuoharia ja lupasin samassa hässäkässä viedä veljen (jonka iästä ei todellakaan keskustella nyt) oluselle, koska hän sattuu olemaan paikalla.

Kuinka paljon siskoni sitten täyttää? 20. Kyseessä on pikkusisko, kaksi vuotta nuorempi sellainen, joten jos hän nyt sattuisi jotenkin täyttämään 30 niinkuin vuonna 1975 syntyneet tapaavat tänä vuonna tehdä, se tarkoittaisi, että minä olisin vieläkin vanhempi eikä se nyt passaa laisinkaan. Siispä sisko täyttää huomenna 20 ja minä olen 25. (Älkääpä kysykö, kuinka kaksi vuotta nuorempi sisko on 20 ja minä 25. Kyllä minä voin olla 22-vuotias ihan yhtä hyvin.)

Asia alkaa varmaankin olla selvä? Minä en koskaan innostu liikaa.

Se pätee myös lankaan. Minä en koskaan innostu liikaa, katsokaa vaikka:

- vasemmalla: Hiiuvillin villalankaa luonnonvalkoisena ja vaalean- ja tummanharmaana (3 euroa/150 g)
- muovipusseissa: Ornaghi Filatin Fashion Merino (2 euroa/50 g)
- punaoranssi lanka on Rintalan tilalta (muistaakseni 8 euroa/100 g)
- oikealla: Ornaghi Filatin Red Dune -puuvillalankaa punaisena ja beigenä (3 euroa/100 g)

Täytyy myöntää, että Turussa on hyvä palvelu. Perjantaina Terhi soitti ja sanoi, että hän on Piikkopirrassa ja että lankoja on alessa, haluaisinko jotain. Tietenkin! Mitäs muutakaan? Kauppa on lauantaisin kiinni, joten en olisi päässyt sinne seuraavana päivänä, kun olimme menossa Turun keskiaikaisille markkinoille. Siispä Terhin virtuaalishopparipalvelu toimi ja sain kuin sainkin lauantaina vinon pinon Ornaghi Filatin lankoja.

Loput langat löytyivät keskiaikamarkkinoilta. Varsinais-Suomen Viro-keskuksessa oli virolaisia käsitöitä ja villalankaa, joten siellä piti tietenkin poiketa.

Punaoranssi lanka on Rintalan tilalta ja siitä tulee todennäköisesti huivi (suorakulmainen sellainen). Tätä lankaa etsin alunalkaenkin, koska yleensä keskiaikaisilla markkinoilla on aivan ihania villalankoja myynnissä. Rintalan tilan kojussa oli tarjolla yksi- ja monivärisiä lankoja ja hahtuvaa ja mukaan tarttui myös lammassalamia Jussille.

Tämän näimme heti ensimmäisenä, kun saavuimme markkinapaikalle:

Tänä vuonna erityisen kivaa oli se, että näimme paljon harrastajanäyttelijöiden esityksiä (viime vuonna emme tainneet osua oikeisiin paikkoihin oikeina aikoina, esityksiä kun on siellä täällä) - tosin kivaa ei ollut se, että raavaat huovit-vai-mitä-ne-nyt-olivat tönivät kulkiessaan myös meitä hentoisia naisia. Huutaahan saa ja vaatia sillä tavalla tilaa, mutta töniminen on kyllä jo vähän liikaa.

Tässä leskinainen(?) pyytää piispalta apua perheelleen.

Laulua ja tanssia ei sovi unohtaa.

Jos meillä koskaan on lapsia...

Voi ei, ensimmäisen kuvan mies on palannut! Ei ihme, että nunnat ovat tohkeissaan.

Missasimme merirosvon ruoskinnan (mutta kuulemma se ei ollut kovinkaan hyvä esitys), koska olimme kahvilla Terhin (ja Jukan, joka ei päätynyt kuvaan) ja Paulan kanssa. (Minä vasemmalla, Terhi keskellä, Paula oikealla.)

...mutta tapasimme Rican Viro-keskuksessa ja ihailimme neuleita ja lankoja.

Haluatteko nähdä lisää lankaa? Nämä ovat Honkarinteen tilalta (en ostanut).

Näitä taas kasvivärjättiin paikan päällä työnäytöksissä.


 

19:42 - | (7) kommenttia - comments

 

Kommentoi - Post a comment

Vanhat - Old

Vanhemmat - Older

 

Syndicate this site (XML)

Powered by
Movable Type 3.2

 

Ellei muuta ilmoitettu, tekstit & kuvat © Marjut Katajala.

Tekstien ja kuvien kopiointi sekä kaupallinen käyttö ja kuvien linkittäminen kielletty. Kokeile ohjeita omalla vastuulla.

katajala.net