04.07.2005 | 19:42

Terveisiä Turusta

Aluksi täytyy sanoa, että en koskaan innostu liikaa. En koskaan.

Esimerkiksi tänään en innostunut ollenkaan liikaa. Huomenna on siskoni syntymäpäivä ja kävin ostamassa hänelle lahjan. (Voin kertoa siitä, koska siskoni ei lue tätä.) Hän oli pyytänyt kannettavaa CD-soitinta, koska vanha simahti, joten tietenkin hankin sellaisen, joka soittaa myös mp3-tiedostoja (ja jonka paketissa on softaa sitä varten, että omilta levyiltä voi ripata mp3:ia ja polttaa ne CD:lle). Lisäksi olin fiksu ja ostin hänelle ladattavat akut (ja laturin) CD-soitinta varten.

Siskolle on menossa myös DVD... Hetkinen, DVD? Mitä ihmettä DVD:llä on tekemistä CD-soittimen kanssa? Ei mitään. Kokeilimme vain, kuinka digiboksista saa siirrettyä tiedostoja tietokoneelle ja poltettua niitä DVD-levylle ja kokeilimme sitä tietenkin siskon lempiartistin konsertilla. (Pentti Hietanen On the Rocks, jos joku haluaa tietää.) Siinä siis synttäribonareita. Lisäksi ostin hänelle pullon kuoharia ja lupasin samassa hässäkässä viedä veljen (jonka iästä ei todellakaan keskustella nyt) oluselle, koska hän sattuu olemaan paikalla.

Kuinka paljon siskoni sitten täyttää? 20. Kyseessä on pikkusisko, kaksi vuotta nuorempi sellainen, joten jos hän nyt sattuisi jotenkin täyttämään 30 niinkuin vuonna 1975 syntyneet tapaavat tänä vuonna tehdä, se tarkoittaisi, että minä olisin vieläkin vanhempi eikä se nyt passaa laisinkaan. Siispä sisko täyttää huomenna 20 ja minä olen 25. (Älkääpä kysykö, kuinka kaksi vuotta nuorempi sisko on 20 ja minä 25. Kyllä minä voin olla 22-vuotias ihan yhtä hyvin.)

Asia alkaa varmaankin olla selvä? Minä en koskaan innostu liikaa.

Se pätee myös lankaan. Minä en koskaan innostu liikaa, katsokaa vaikka:

- vasemmalla: Hiiuvillin villalankaa luonnonvalkoisena ja vaalean- ja tummanharmaana (3 euroa/150 g)
- muovipusseissa: Ornaghi Filatin Fashion Merino (2 euroa/50 g)
- punaoranssi lanka on Rintalan tilalta (muistaakseni 8 euroa/100 g)
- oikealla: Ornaghi Filatin Red Dune -puuvillalankaa punaisena ja beigenä (3 euroa/100 g)

Täytyy myöntää, että Turussa on hyvä palvelu. Perjantaina Terhi soitti ja sanoi, että hän on Piikkopirrassa ja että lankoja on alessa, haluaisinko jotain. Tietenkin! Mitäs muutakaan? Kauppa on lauantaisin kiinni, joten en olisi päässyt sinne seuraavana päivänä, kun olimme menossa Turun keskiaikaisille markkinoille. Siispä Terhin virtuaalishopparipalvelu toimi ja sain kuin sainkin lauantaina vinon pinon Ornaghi Filatin lankoja.

Loput langat löytyivät keskiaikamarkkinoilta. Varsinais-Suomen Viro-keskuksessa oli virolaisia käsitöitä ja villalankaa, joten siellä piti tietenkin poiketa.

Punaoranssi lanka on Rintalan tilalta ja siitä tulee todennäköisesti huivi (suorakulmainen sellainen). Tätä lankaa etsin alunalkaenkin, koska yleensä keskiaikaisilla markkinoilla on aivan ihania villalankoja myynnissä. Rintalan tilan kojussa oli tarjolla yksi- ja monivärisiä lankoja ja hahtuvaa ja mukaan tarttui myös lammassalamia Jussille.

Tämän näimme heti ensimmäisenä, kun saavuimme markkinapaikalle:

Tänä vuonna erityisen kivaa oli se, että näimme paljon harrastajanäyttelijöiden esityksiä (viime vuonna emme tainneet osua oikeisiin paikkoihin oikeina aikoina, esityksiä kun on siellä täällä) - tosin kivaa ei ollut se, että raavaat huovit-vai-mitä-ne-nyt-olivat tönivät kulkiessaan myös meitä hentoisia naisia. Huutaahan saa ja vaatia sillä tavalla tilaa, mutta töniminen on kyllä jo vähän liikaa.

Tässä leskinainen(?) pyytää piispalta apua perheelleen.

Laulua ja tanssia ei sovi unohtaa.

Jos meillä koskaan on lapsia...

Voi ei, ensimmäisen kuvan mies on palannut! Ei ihme, että nunnat ovat tohkeissaan.

Missasimme merirosvon ruoskinnan (mutta kuulemma se ei ollut kovinkaan hyvä esitys), koska olimme kahvilla Terhin (ja Jukan, joka ei päätynyt kuvaan) ja Paulan kanssa. (Minä vasemmalla, Terhi keskellä, Paula oikealla.)

...mutta tapasimme Rican Viro-keskuksessa ja ihailimme neuleita ja lankoja.

Haluatteko nähdä lisää lankaa? Nämä ovat Honkarinteen tilalta (en ostanut).

Näitä taas kasvivärjättiin paikan päällä työnäytöksissä.

« Greetings from Turku | Blog | Show and tell: new Novita autumn yarns »

Kommentit - Comments

Tuota, jos meinaat tuon A:n pistää nikkaroimaan niin valmista on odotettavissa vasta vuonna 3000. :D Mutta pitänee selvitellä mistä jotain vastaavaa saisi. ;)

Ziina ja Kati: jalkapuu oli Turussa valitettavasti vain rekvisiittaa, mutta kyllähän sen pitäisi kuulua jokaisen kunnon perheenäidin varusteisiin... :-) En kyllä tiedä, mistä sellaisen saisi ostaa. Pitääkö tässä nyt laittaa perheen miespuoliset jäsenet nikkaroimaan?

Terde: beige lanka on jo alkanut huudella haluavansa neuletakiksi ja punaoranssi lanka ilmoitti haluavansa olla Aurora-huivi, punaiset langat ovat vielä olleet hiljaa...

Pirkko ja Laura: Turussa on kiva käydä ja keskiaikaiset markkinat on mukava tapahtuma, niistä mä tykkään kyllä (vaikka mulle ei nyt tarttunutkaan Honkarinteen lankaa mukaan kuin kuvina) - ja juu, ikäerot on tärkeä asia varsinkin näin vanhimman lapsen näkökulmasta. ;-)

Mä noin niinkun puoliksi peesaisin ziinaa... Mutta myytiinkö noita jalkapuita siellä Turussa? Se vois olla hyvä hmmm... sisustuselementti? ;D

Kivaa kun joku kirjoittaa Turusta noin positiiviseen sävyyn - vaihteeksi :)
Teiän ikäerothan menee ihan kuin meillä; kohta me ollaan kaikki 20-vuotiaita! (osa vaan on täyttänyt hiukan aikaisemmin...)

Turku ON kaikin puolin erityisen hyvä paikka- sanoo 25 ensimmäistä vuottaan siellä viettänyt :) Mekin käytiin tuolla keskiaikapäivillä ja minun kotiini päätynyt vyyhti suomenlampaan villaa näkyy eräässä kuvassasi (paitsi et eihän se ole mahdollista, koska me käytiin perjantaina...) Ostin Honkarinteen tilan tummanharmaata lankaa, se on aivan fantastisen pehmeää, kun on kuulemma alle puolivuotiaasta karitsasta keritty.
Ai juu, mullakin on pikkusisko, joka täyttää tässä kuussa 3... eeh 20.

Hmmh, jokos niistä langoista alkaa muodostua jotain? Mä näen jo unta niistä Piikun ihanista sateenkaarivärjätyistä villoista...Ne vain oli niin ihq -Terde

hmm, jalkapuu näytti hyvältä (nimim. eräs jonka tytär mikrotti talon täyteen savua tänään)