« Mystery Shawlin mysteerit | Blog | Hemmelig Ven 3 »

30.08.2005

Mystery Shawlin mysteerit

Mystery Shawl on nyt valmis. Mieleni tekisi pingottaa se uudelleen, jotta saisin siihen samanlaisen reunan kuin Katjan huivissa on, mutta käytännön toteutus ontuu vielä. Missä kuivattaisin huivin, jotta se olisi turvassa nuppineuloja syövältä Maxilta?

Vasemmanpuoleisen kuvan värit taitavat olla hieman luonnollisemmat kuin oikeanpuoleisen kuvan, koska kuva on otettu luonnonvalossa. Vierailevana tähtenä esiintyy Mini.

Tarkempia tietoja

Huivin ohje löytyy Yahoo Groupseissa olevasta Mystery Shawl Along -ryhmästä. Huivia varten annettiin viisi ohjetta noin viikon välein.

Huivin alku oli nautittavaa neulottavaa, osuudet 1-3 olivat todella mukavia ja oli kiinnostavaa nähdä, kuinka erilaiset pitsineuleet muotoutuivat. Neljäs osuus oli tylsähkö - ja yllätyksekseni viides osuus oli kaikkein vaikein enkä saanut mallikuviota aina oikein. Joskus puuttui yksi silmukka, mutta korjausten jälkeen niitä olikin kaksi liikaa!

Epäilisin, että kyseessä on mallineuleen rytmi, joka eroaa minun sisäänrakennetusta neulomisrytmistäni. Jonkun muun mielestä viides osuus oli taatusti helppo, eihän se ollut kuin muutaman kerroksen mittainen juttu. Ehkä kyseessä on sama asia kuin puhelinnumeroiden kanssa (jos kukaan muistaa enää yhtään puhelinnumeroa näinä kännykkäaikoina): joissain numeroissa on sellainen rytmi, että ne oppii heti. Joitakin numeroita ei opi millään. Voisin tunnustaa, että en osaa vieläkään Jussin puhelinnumeroa, se on vain minulle vaikeaa muistettavaa.

Neuloin huivin 5 mm puikoilla, ja siihen kului Tallinnasta ostettua moniväristä lankaa noin 200 g. Jouduin aloittamaan uuden vyyhdin viimeisen violetin raidan keskivaiheilla, mutta onneksi lankojen värien vaihtumiset sopivat hyvin yhteen eikä vaihtumiskohtaa huomaa.

Huivi on ennen mahdollista uudelleenpingotusta 240 cm leveä ja 105 cm korkea. Se on ihq! Taidan viedä sen töihin ja yritän kalastella siellä muutaman kohteliaisuuden.

Virallisten Neuletarkastajien lausunnot

Frank: Huivin huiviusaste on hyvä. Sen päällä on hyvä maata.

Maxi: Lanka maistui hyvälle ja sen jäystettävyys oli erinomainen. Suosittelen tätä lankaa! 100% villa on aina 100% villaa.

Mini: Huivin raahattavuus on vielä testattava. Raahaisinko sen keittiöön? Eteiseen? Olohuoneen lattialle? Neuleen raahaaminen on Tärkeä Tehtävä, joka pitää suunnitella huolella eikä sitä saa suorittaa hutiloiden.

 

19:58 - | (13) kommenttia - comments

 

Kommentoi - Post a comment

Vanhat - Old

Vanhemmat - Older

 

Syndicate this site (XML)

Powered by
Movable Type 3.2

 

Ellei muuta ilmoitettu, tekstit & kuvat © Marjut Katajala.

Tekstien ja kuvien kopiointi sekä kaupallinen käyttö ja kuvien linkittäminen kielletty. Kokeile ohjeita omalla vastuulla.

katajala.net