« Mielenkiintoisia ilmiöitä | Blog | Ulla gets official and is seen on TV »

20.04.2005

Mielenkiintoisia ilmiöitä

Eilisessä neuletapaamisessa meitä ei ainoastaan kuvattu MTV3:n uutisiin, vaan pääsimme keskustelemaan mielenkiintoisesta ilmiöstä: pätkävärjätystä langasta.

Tärkeimmät kuitenkin ensin: Jenni oli ensimmäistä kertaa mukana ja oli oikein hauska tavata!

Uutinen taas tulee Seitsemän tai Kymmenen uutisissa joskus, mutta emme vielä tiedä, minä päivänä. Kerron heti, kun tiedän! Toimittaja oli löytänyt ensin Ninnin ja haastatellut häntä. Ninnin kautta toimittaja löysi Ullan, joten kun vastasin hänen soittopyyntöönsä, yksi asia johti toiseen ja lopulta hän päätti tulla neuletapaamiseen kuvaamaan meitä Ninnin jutun taustamateriaaliksi.

Samalla toimittaja haastatteli Ullan varapuheenjohtajaa, Niinaa. Viisas valinta, ehdottomasti. (Minä olen aivan liian kamerakammoinen.)

Sitten siihen mielenkiintoiseen ilmiöön... Tosin äskeisen TV-uutis-uutisen jälkeen kaikki muu tuntuu varmaankin hyvin lattealta.

Hölköttelin Prisman läpi ennen neuletapaamista ja ostin Nalle Coloria suunnittelemaani huivia varten. Havaitsin hassun ilmiön, katsokaapa:

Huomaatteko jotain outoa? Nii-in, mutta molempien kerien värjäyserä on sama:

Värit jakaantuvat aivan eri tavoin! Hyllyssä enemmistö keristä oli samanlaisia kuin vasemmanpuoleinen kerä, jossa värit ovat jakaantuneet tasaisen epätasaisesti. Hyllyyn jäi vielä yksi tai kaksi oikeanpuoleisen kerän kaltaista kerää, jossa värit muodostavat tasaisia alueita. Neuletapaamisen jälkeen matka vei lankahyllyn kautta ja kävimme tarkistamassa kannatuksen vuoksi, miten muiden Nallen värien kanssa on. Vain yhdessä sinisessä kerässä värit olivat samanlaisia alueittain jakaantuneita, muissa väreissä ne menivät tasaisen sekaisesti niinkuin yleensäkin.

En ole koskaan aiemmin nähnyt Nallen värien länttiytyvän kerällä. Mistähän se johtuu? Langan kerimisestä? Väripätkien pituudesta? Kuun asennosta? Raitiovaunujen liikkeistä? Jostain ihan muusta?

Outoa, hyvin outoa. Hassua. Mielenkiintoista.

Tässä vaiheessa on kuitenkin myönnettävä, että en ole neulonut mallitilkkuja. Kun neulon sen... tai siis ne, haluatteko kuulla tulokset? Ei se mitään, bloggaan niistä kuitenkin. Luulisin, että mallitilkuista tulee melko pitkälti samannäköisiä kerien eroista huolimatta.

 

20:27 - | (7) kommenttia - comments

 

Kommentoi - Post a comment

Vanhat - Old

Vanhemmat - Older

 

Syndicate this site (XML)

Powered by
Movable Type 3.2

 

Ellei muuta ilmoitettu, tekstit & kuvat © Marjut Katajala.

Tekstien ja kuvien kopiointi sekä kaupallinen käyttö ja kuvien linkittäminen kielletty. Kokeile ohjeita omalla vastuulla.

katajala.net