Marraskuu 2003

30.11.2003

Suf-suf-suf-suf-suffelipuijaa, föffelifeijaa

Vai kuinka Lapinlahden Linnut sanoivatkaan jossain uudemmassa sarjassaan? Pikaprojektini, pipo- ja kaulahuivisetti Venla-langasta, on valmis ja ohjeet löytyvät Gallerian sivulta 6 . Suffeli-kaulaliina-ajatus houkuttelee edelleen...

29.11.2003

Saumatonta yhteistyötä osa II

Rustika-huppari Rustika-villatakki on viimein valmis. Täytyy myöntää, että muutaman viime päivän se vain lojui sohvan käsinojalla ja lauantaina sain viimein hankittua siihen napit ja ommeltua ne paikoilleen. Rustika-lankaa kului vajaa 1000 g, villatakki ulottuu polviin saakka ja siinä on huppu! Huppu, jossa on hassu nypykkä päälaella! Hihii!

Käytännössä huppu jatkuu suoraan etu-ja takakappaleilta, etukappaleiden reunassa on 2o, 2n -joustinneuletta ja etukappaleet levenevät huivikaulusmaisesti ja muuttuvat hupuksi, joka on myös 2o, 2n -joustinneuletta. Lisäksi villatakissa on vyö. Taskut voisin vielä tehdä, jos vain inspiraatio iskee. Ja vyölenkit.

Lisäksi neuloin tässä välissä ex-Vaasan-naapurilleni myssyn lankakätköistäni löytyneestä ruskeasta Venla-langasta ja aloitin samaa sarjaa kaulaliinankin, koska lankaa riittää. Vielä yksi kerä olisi jäljellä - osaisinkohan neuloa sormikkaat vai tekisinkö vain kaulaliinaa lisää? Tai sitten voisin tehdä itselleni Suffeli-kaulaliinan, koska mulla on sekä vaaleanpunaista että ruskeaa Venlaa ja mitäs muuta siitä tuleekaan mieleen kuin vanha kunnon suklaapatukka .

22.11.2003

Taide- ja käsityöläismessut Tapiolassa

Frank költsii Kävimme Tapiolassa Taide- ja käsityöläismessuilla niinkuin viime vuonnakin. Tänä vuonna jouduimme maksamaan pääsylipun! Viime vuonna Kulttuuritalon edessä parveili myyjiä jakamassa vapaalippuja, mutta tänä vuonna ei...

Messuilla oli kaikenlaista, myös käsityönäytöksiä: entisöintiä, kehräämistä, huovutusta... Tarjolla oli paljon käsitöitä käsinmaalatuista sukkahousuista muihin vaatteisiin, huovutettuihin ja ommeltuihin, koruista pajutöihin, metallitöistä lasitöihin ja keramiikkaan.

Muutamalla myyjällä oli upeita neuleita, varsinkin ensimmäisessä kerroksessa myynnissä olleet kirjoneuleet olivat kadehtimisen arvoisia (osaisinpa tai jaksaisinpa minäkin!).

Olisin ostanut huovutetun sorsan (11 €) pikkuveljelleni joululahjaksi, mutta myyjä ei vielä kolmannellakaan kerralla sanonut edes "hei", kun kävin pohdiskelemassa ostosta ja kääntelemässä sorsaa käsissäni. Kysyin myös Jussilta siinä pöydän vieressä, mahtaisiko veljmies pitää sorsasta, mutta myyjä(tär) vain lisäili muita huovutettuja tuotteita pöydälleen eikä katsonut minuun päinkään... No, olisi kai pitänyt sanoa itse "hei, ostaisin tämän sorsan, kiitos", mutta kun ei kerran osoiteta kiinnostusta mahdollisia asiakkaita kohtaan, niin ei sitten.

Missä on myyntihenkisyys? En nyt tarkoita samanlaista aggressiivista päällekäyvää tyyliä, jota dna:n kännykkäliittymiä myyvä poika harrastaa läheisessä Citymarketissa (sori, mutta mulla on edelleen yksitaajuuspuhelin ja vaikka omistaisinkin kaksitaajuuspuhelimen, en vaihtaisi dna:han, oli se kuinka edullinen tahansa ihan vain sen takia, että tuo liittymien tuputus är-syt-tää), mutta luulisi, että hymy ja tervehdys auttaisi jo paljon asiaa.

Samaan aikaan Tapiolassa vietettiin joulun avajaisia. Stockan lipan päällä soitti orkesteri ja alueella oli erilaisia myyntikojuja. Sääliksi kävi myyjiä, sillä satoi märkää lunta ja sää oli niin ikävä, että kovinkaan moni ei tainnut pysähtyä tutustumaan tarkemmin kojujen tarjontaan.

Lopuksi vielä Rustika-katsaus: toinen hiha on valmis ja toinen puoliksi valmis. Ai mitkä pyykit pitäisi silittää? Kuvassa taas on tyytyväisenä költsivä Frank-pupuli.

19.11.2003

Frodo, meidän on tehtävä jotain ja pian

Hihaton Rustika-huppari Rustika-takki on hihoja vaille valmis ja kappas, siitä tulikin huppari! Olo oli yhtäkkiä hobittimainen. Neule on ihanan pehmeä ja lämmin ja huppu valuu välillä sopivasti silmille... Ensin ajattelin tekeväni ison kauluksen, mutta kun kaulus alkoi olla riittävän iso, päätin, että huppu voisikin olla tosi jees.

Hihat saavatkin nyt odottaa, sillä silityssulkeiset odottavat - ja ei, en tarkoita kissojen silittämistä, vaan kahden pesukoneettoman viikon jälkipyykkiä (hehheh) eli yötä päivää pestyn ex-likapyykkivuoren, nyk. puhdaspyykkivuoren silittämistä. (Onkohan puhdaspyykki edes sana...? Tuskin.)

Hm, pitäisikö sittenkin lähteä pelastamaan Kontua ja jättää Jussi silittämään?

16.11.2003

Follow the white rabbit

Kävimme viikonloppuna katsomassa Matrix Revolutionsin . En sitten tiedä, kertooko elokuvan tasosta jotain se, että mietin koko ajan, kuinka päähenkilöiden yllä olevat neuleet on tehty... Muilla taisi olla paidoissaan istutetut hihat, mutta Trinityn paidassa oli raglanhihat. Kaikkeen sitä kiinnittääkin huomiota!

So, tell me, Mr. Anderson, kuka on Matrixin neuleiden takana? Skif .

Ai niin, ja ensimmäinen Matrix on kyllä loistava elokuva, sitä ei voi kieltää (toim.huom.).

15.11.2003

Saumatonta yhteistyötä

Mini ja Maxi pesulla Rustika-takki alkaa olla lähes voiton puolella: kaulus alkaa valmistua. Tähän mennessä takissa ei ole yhtään ommeltavaa saumaa: neuloin sen kädenteille saakka yhtenä kappaleena ja sen jälkeen etu- ja takakappaleet erikseen. Jätin myös etu- ja takakappaleiden silmukat odottamaan, tein olkasaumat neulomalla silmukat kahdella puikolta yhteen ja lopulta poimin loput silmukat kaulusta varten. Yllätin jopa itsenikin tällä nerokkaalla "kehitän tätä samalla kun teen" -ratkaisullani!

Hihatkin voisi aloittaa kädentieltä poimimalla silmukoita ja neuloa ne pyöröneuleena ja kaventaa rannetta kohti, mutta koska mielestäni hartoilta ranteeseen neulotut hihat ovat "väärinpäin" (herranen aika, silmukatkin ovat ylösalaisin ihan eri näköisiä - hehheh!), päätin tehdä hihat erikseen ja ommella ne kiinni, joten täysin saumatonta (hehheh) työskentelyni ei ole.

Kuvassa ei sitten ole tämänhetkinen takki, vaan tätä kirjoittaessani tuossa vieressä toisiaan pesevistä veljeksistä Ministä ja Maxista. (Vasemmalla Maxi, oikealla Mini.)

6.11.2003

Olen pieni sammakko - tai ankka, kvaak!

En ole kuitenkaan seonnut, vaikka siltä vaikuttaakin, vaan löysin lutuistakin lutuisemman linkin (lisäsin sen jo Links -sivulle): P 2 Designs -sivustolla ovat maailman suloisimpien ankkamyssy- ja -tossusetin sekä sammakkomyssy- ja -tossusetin ohjeet!

5.11.2003

Nalleja, nääs

Puikkojen suoja Tai oikeastaan vain yksi nalle, joka paremmin puikkojen päiden suojana tunnetaan... Tällä kertaa työmatkan jälkeinen kierros Tampereella ei tuottanut sen kummempaa tulosta, kävimme toki kahdessa lankakaupassa (Lanka-aitta ja Anja Mäkinen) ja divareissa, mutta mukaan jäi vain silmukoiden putoamisen estävä puikkojen päässä nököttävä nalle...

...niin, ja tietenkin huovutettu porkkana! Pajain Pulju (Itsenäisyydenkatu 8) myy kaikenlaisia käsitöitä (mm. ihania kissa-aiheisia koruja) ja sieltä mukaan jäi iloinen ja pirteä huovutettu porkkana! Sitä voi kuulemma käyttää neulatyynynä tai sillä voi pyyhkiä muruja pöydältä.

Rustika-villatakki eteni myös jonkin verran takaisin tullessa, mennessä torkuin autuaasti melkein koko matkan.

3.11.2003

Jussipaita iskee jälleen!

Perinneneuleita Kyllä, taas vaihteeksi uusi kirja kokoelmaan: Vibeke Lindin Perinneneuleita . Kirjan saaminen oli kyllä työn ja tuskan takana: amazon.com ilmoitti ainakin kolme kertaa, että toimitus viivästyy ja sitten kirjaa ei saanut ollenkaan. Proxis.be ilmoitti saman melkein heti, vaikka ensin kirjaa piti olla sielläkin saatavilla (kyllä, tilasin kirjan sujuvasti beeeelgiaksi... eikun flaamiksi, koska vertaa.fi :n linkki vei jostain syystä noille ah, niin eksoottisenkielisille sivuille - huomasin vasta myöhemmin, että sivusto palvelee myös englanniksi ja osoitteessa proxis.nl - tai toisinpäin.

Lopulta huomasin, että kirja on suomeksi saatavilla Helsingin antikvariaatista ja vielä melko edullisestikin, joten tilasin sen ja tänään kirja tömähti postiluukusta. Täältä Espoon Leppävaarastahan on Mechelininkadulle niin pitkä matka, että jätin huisan jännän seikkailuretken Töölöön tekemättä ja turvauduin laiskana tyttönä postin palveluksiin... <g>

Niin, ja mikäs muukaan kirjan kannessa komeilisi kuin jussipaita!

1.11.2003

Hei me mennään naimisiin

Hääkuva Minusta tuli sitten pyhäinpäivän kunniaksi rouva Katajala.

Puvun ompelin itse bestmanin tuomasta silkistä ja huivi löytyy Gallerian sivulta 5 . Tee-se-itse -meiningistä huolimatta en ryhtynyt tähän - vaikka olisihan se tietysti ollut aika vakuuttava suoritus...

Lisää kuvia ja asiaa hääsivuillamme.

 

Tässä blogissa on merkintöjä kahdelta eri aikakaudelta.

Vuosien 2003 ja 2004 merkinnät ovat staattisilla sivulla ja niiden Haloscan-järjestelmän kautta annetut kommentit saattavat ajan kuluessa kadota.

Vuodesta 2005 alkaen blogi on toiminut Movable Type -ympäristössä.

2004

Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu

2003

Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Maalis-toukokuu