Maaliskuu 2004

30.3.2004

Melkein synttärilahja (blogini synttärilahja siis)

Puuvilla-hamppulankaa Olin ollut (yllättäen ja huomaamattani) lankadieetillä tammikuusta saakka, joten annoin itselleni luvan törsätä hieman kesäprojektia varten. Tapaa tästä ei tule!

Törsäyksen tulos eli tilaukseni Yarn Forwardilta saapui nopeasti. Sitä yritettiin toimittaa jo eilen, mutta koska en ollut kotona, DHL joutui vain jättämään ilmoituksen, jossa pyydettiin sopimaan uusi toimitusaika. Sainkin pakettini tänään töihin suoraan työpöydälleni kannettuna - toimituskuluissa sen kyllä huomasikin... Hieman on noloa vaivata assistenttiamme henkilökohtaisilla asioilla, mutta unohdin kännykän pöydälleni, kun menimme lounaalle ja tietenkin paketti tuotiin juuri silloin enkä päässyt sitä hakemaan.

Mitä paketissa sitten oli? Puuvilla-hamppulankaa! Yarn Forward Cotton-Hemp Chunkya .

[Tässä välissä voitte sitten keksiä kaikki mahdolliset hamppuaiheiset vitsit. Työkaverinikin keksivät niitä vain muutaman kappaleen... Ja sitten voitte lukea Finatexin kuituoppaasta tietoa hamppukuidusta .]

No niin, onko tilanne rauhoittunut ja vitsit kerrottu, niin voidaan palata asiaan? Lanka tuntui mukavalta. Olihan se tietenkin karkea ja joustamatonta villaan verrattuna, mutta silti siitä neulominen oli joutuisaa. Luulisin, että lanka paranee ja pehmenee vanhetessaan pellavan tavoin. Lisäksi kävimme työkaverini kanssa mielenkiintoisen keskustelun siitä, voisiko lankaa värjätä kasviväreillä... Eiköhän sekin onnistuisi?

Sitten vain kesäprojektia suunnittelemaan! Tästä voisi tulla pitsi- ja palmikkoneuleen sekoitus...

29.3.2004

Taaperoiässä

Synttärikissa Uskokaa tai älkää: neuleblogini täyttää tänään yhden vuoden! Ensimmäinen merkintä on todellakin tehty vuosi sitten, kun kävin Leppävaaran maalaismarkkinoilla ja ostin villa-pellavalankaa.

(Toim. huom: onko tänä vuonna Leppävaarassa markkinoita? Toim. huom. 2: en ole vielä ehtinyt tehdä langasta mitään...)

Mitä onkaan ehtinyt tapahtua? Alku oli hidasta: vuoden 2003 maalis-, huhti- ja toukokuu mahtuivat samalle sivulle eikä blogi edes näkynyt navigaatiossa, vaan sen löysi vain etusivun "Tällä hetkellä puikoilla" -kohdan Lisää-linkkiä klikkaamalla. Kovinkaan moni ei tainnut silloin vielä olla kiinnostunut Marjutin vähäisistä seikkailusta neuleiden ihmemaassa...

Blogi olikin alunperin enemmänkin minua varten, ajattelin kirjata siihen neuleiden aloitus- ja lopetuspäivämäärät ja ehkä jotain siltä väliltä, jotta näkisin, kuinka paljon neuleiden tekemiseen on mennyt aikaa tai että koska olisin ostanut jotakin lankaa.

Pikkuhiljaa vauhti kuitenkin kiihtyi: merkintöjä syntyi yhä enemmän ja yhä erilaisemmista asioista, kun innostuin kirjoittamaan muillekin kuin itselleni (jos jotakuta nyt vaikka sattuisi kiinnostamaan). Täytyy kuitenkin myöntää, että en aina osaa puhutella suoraan Sinua, arvoisa lukija - vaikka teitä on pikkuhiljaa kertynyt yllättävän monia. Kiitos teille kuluneesta vuodesta, palautteesta ja kommenteista!

Enää en ole ainoa, vaan Suomeen on syntynyt muitakin neuleblogeja: Minna seurasi jo heinäkuussa 2003 perässä ja nyt maaliskuussa 2004 omat bloginsa ovat pystyttäneet Jenni , Pia ja Tiina - ja joukkoon mahtuu vielä!

Entäs jatkossa? Aika on mennyt nopeasti (niinkuin aina, kun katsoo taaksepäin). Olenkin miettinyt, pitäisikö ottaa jokin Ihan Virallinen Blogisofta käyttöön (esim. Movable Type tai jo hieman vanhentunut Greymatter ), jotta merkintöjä voisi lisätä helposti, niiden arkistointi toimisi automaattisesti ja merkintöjä voisi kommentoida suoraan niiden yhteyteen, mutta vielä en ole innostunut konffaamaan... Ehkä kesällä. Katsotaan.

Statistiikkaa

Jos oikein laskin, kissat ovat esiintyneet blogissa seuraavasti:

  • Maxi 14 kertaa
  • Mini 12 kertaa
  • Frank 7 kertaa

Pikaiset (ja mahdollisesti virheelliset) laskutoimitukset kertovat myös, että olen kuluneen 12 kk aikana ostanut lankaa ainakin 17 kertaa ja maininnut varmaankin 23 neuleen valmistumisesta. (Swappineliöt, sukat, kaulaliinat ja pipot lasketaan tietenkin mukaan! Kesken jäi yksi neule.) Lisäksi olen ostanut 18 kirjaa. Mitä tästä päättelemme? En taida enää mainita lanka- ja kirjaostoksista... <g>

27.3.2004

Ei lankaostoksia Lahdesta, mutta onnea pikkuveljelle!

Maxi ja Tessa Pikkuveljeni täytti perjantaina 23 vuotta ja matkusti sen (ja levymessujen) takia kotiin käymään, joten mekin päätimme ihan ex tempore lähteä tervehtimään perhettäni (lue: syömään synttärikakkua ja viemään mummolle tilaamani t-paidan). Matkalla poimimme veljeni ja siskoni kyytiin Lahdesta - ja aivan liian myöhään tajusin, että kun kerran Lahden keskustaan menemme, samalla olisin voinut poiketa Papurikossa ja Vuorelma-Aholla. (Aivan liian myöhään tarkoittaa klo 12 aikaan lauantaiaamuna, kun pakkeloin vielä naamaani.)

Tällä kertaa Jussi siis pelastui lankakaupoilta, mutta mua kyllä harmitti. Grr. Sen siitä saa, kun on osittain hidas hämäläinen.

Toinen alustava suunnitelmanikin meni mönkään: mummo pyysi aikanaan minua neulomaan villapaidan, mutta vaikka mummo onkin vilkas karjalainen, emme saaneet mitään aikaiseksi ja siksi hyvin hyvin hyvin alustavasti suunnittelemani matka Korialle mummon kanssa lauantaiaamun lankaostoksille jäi myös väliin. No, se ei harmittanut niin paljon kuin Papurikon missaaminen.

Joka tapauksessa Tessa-paita lähti mukaan matkalle ja eteni muutaman kerroksen verran, synttärikakku oli hyvää ja veljeä, siskoa, äitiä, Huuko-kissaa ja mummoa oli mukava nähdä. Lisäksi mummo piti Antrea-t-paidastaan! Sisko taas lähetti kissoille tuliaiseksi kuivattua kalaa (nam!) - ja Maxin ja Tessan jälleennäkeminen illalla oli riemukas.

24.3.2004

Mikä on valkoinen ja vilahtaa olohuoneen lattialla?

Maxi raahaa Tessaa Se on tietenkin Tessa-langasta tekemäni palmikkopaita, johon Maxi on suunnattomasti rakastunut ja jonka Maxi raahaa mukaansa nopeammin kuin ehdin sanoa "roikale"! (Tällä hetkellä Maxi kurnuttaa sohvalla ja yrittää kaivaa sohvatyynyn alle piilottamaani neuletta esiin.)

Sitähän sanotaan, että villassa oleva lanoliinin tuoksu voi mahdollisesti tuoda mieleen oman emon (siksi jotkut kissat lutkuttavat villaisia vaatteita) ja on siksi vastustamatonta, mutta ei Maxi ennen ole suhtautunut mihinkään lankaan yhtä sinnikkään lemmekkäästi - eivätkä Maxin hulttiovelj'mies Mini tai kärtsykollimme Frank piittaa Tessasta ollenkaan...

Kuten kuvasta* näkyy (hehheh), Tessa-paita on pyöröneuletta (kyllä, myös palmikkoneuleita voi neuloa pyöröneuleena, kunhan vain muistaa, onko "oikealla" vai "nurjalla" kerroksella). Paidassa on reunoilla 20 s helmineuletta ja aivan reunimmaisina palmikoina 4 s leveät peruspalmikot, niiden vieressä 8 s leveät tulppaanipalmikot, 3 s leveät sileät raidat ja keskellä 34 s leveä ruudukko, jossa 2 s leveät raidat muodostavat vinoneliöitä.

Tässä vielä Maxi ja Tessa ennen ja jälkeen:

Maxi ja Tessa sohvalla (ennen) Maxi ja Tessa lattialla (jälkeen)

* Kuvassa on Tessa-paita juuri sillä hetkellä kuvattuna, kun Maxi päätti raahata sen sohvalta lattialle.

22.3.2004

Vielä ehtii villasta

Maxi syö lankaa Brr, villasta en vielä luovu, tänään tuli luntakin! Aloitin eilen palmikkoneuleen OnLinen Tessa-langasta ja se on edennyt resorin verran. Seuraavaksi pitäisi lisätä jokunen silmukka varmuuden vuoksi, ettei paidasta tule turhan tyköistuva.

Huomatkaa erityisesti kaksi asiaa:

1) Järjestelmällisyys eli merkkausrinkulat 30 s välein! Alunperin laitoin merkkausrinkuloita silmukoita luodessani, jotta minun ei tarvitsisi aloittaa laskuja aina alusta, jos ja kun menisin sekaisin. Päätin sitten jättää rinkulat työhön ja siirtää niitä neuloessani, koska rinkulasta rinkulaan siirtyminen saa aikaan sen, että neule tuntuu etenevän nopeammin.

2) Jälleennäkemisen ilo ja riemu! Maxi ja Tessa tapasivat kuvaa ottaessani jälleen. And there was much rejoicing.

20.3.2004

Kun hetkeksi selkänsä kääntää...

...niin tällaista tapahtuu, kun jättää neuletapaamisessa neulotun mallitilkun hetkeksi sängylle tilkun valokuvaamisen jälkeen.

Tämä on omistettu erityisesti Pian blogissa esiintyvälle Ritu-kissalle. :-)

M&M tekemässä tepposia

Ensin yleiskuva siitä, mitä hulttioveljekset Mini (sängyllä) ja Maxi (lattialla) oikein puuhasivatkaan niin hiljaa ja huomaamatta...

Maxi lattialla Mini sängyllä

- Mik-sei lan-ka tu-le, vaikka kuinka kiskon...? (Nggghhh,NNNGGGHHH!) Voi mäyky sentään, velj'mies lojuu sen päällä! Pitää vetää lujempaa! (Nggghh, NGGGGHH!)

Maxi kiskoo lankaa Mini valuu

- Jos kiedon langan näin, niin kyllä se tilkku sieltä vielä tulee, veljen kanssa tai ilman, kun nykäisen vielä kerran ja kunnolla...

Sillävälin tylsä blogaaja huomaa tilanteen ja pelastaa tilkkunsa.

Maxi on ihan hukassa

- Hei, mihin se neule katosi? Miksen mä saa jäystää lankaa?

18.3.2004

Neuletapaaminen, mainetta ja kunniaa

Tessa-mallitilkku Pk-seudun neulojat kokkontuivat taas. Koska olin saanut juuri eilen Jussi-villiksen valmiiksi, minulla ei ollut mitään neulottavaa ja väsäsin vain mallitilkkua OnLinen Tessa-langasta. Tarkoituksenani olisi tehdä siitä Maailman Kaunein Palmikkoneule.... <g>

No, kaikkea enemmän tai vähemmän hyödyllistä tuli tietenkin keskittyä, esim. kännykkäänhän voisi integroida puikkomittarin ja kerroslaskurin... Tämä keksittiin kuin itsestään, kun yritimme arvioida silmämääräisesti sukkapuikon kokoa. Sukkapuikoista puheenollen, tragedia oli lähellä: yksi meistä melkein hukkasi oman puikkonsa!

Minä taas pääsin brassailemaan (köh köh) viimevuotisilla Tampereen-löydöilläni: kullatuilla Addin pyöröpuikoilla ja kerroslaskurilla , joka ei sittenkään jättänyt Jussia työttömäksi, vaikka ensin niin luulin - ja tällä kertaa sillä varmistettiin, että mystinen pyöröpuikko on todellakin 4 mm puikko eikä 3,5 mm.

Entäs se maine ja kunnia? Siihen palataan myöhemmin... Tällä kertaa kyseessä ei kuitenkaan ole kansainvälinen maine, jota saavutimme edellisellä kerralla .

Lue myös Minnan Pienestä neuleblogista lisää innovaatioista ja muista oivalluksista!

17.3.2004

Sporttista ja tsemppistä

Jussi-villis Vai pitäisikö tuo sanoa "sportista ja tsempistä"? Hmm?

Oli miten oli, Jussi-langasta neulomani villatakki on valmis. Erityiskiitos kuuluu työkaverilleni Maarialle, joka lahjoitti jalomielisesti oman violetin Jussi-lankansa loput. Ilman lahjoitusta violetit raidat olisivat jääneet tekemättä: omat lankani riittivät etu- ja takakappaleen raitoihin ja ensimmäisen hihan ensimmäiseen raitaan.

Jussi-villatakki on enimmäkseen hempeää marjapuuronpunaista, mutta sporttisuuden (sana, jota minuun ei yhdistetä kovinkaan usein) takia neuloin siihen luonnonvalkoisen leveän raidan, jota reunustavat kapeat violetit raidat. Villatakki on 3o, 2n -joustinneuletta ja höyrytettynä joustinneule pysyy hyvin auki. Lisäksi onnittelen itseäni siitä, että sain hihojen raidat kohdistettua etu- ja takakappaleiden raitojen kanssa. Hip hip hurraa!

Voisin laittaa villiksen (en muuten koskaan sano "villis", mistähän sana nyt tupsahti?) huomenna päälleni ja kerätä sillä mainetta ja kunniaa. Huomenna on neuletapaaminen, mutta mulla ei ole neulottavaa! Voi kääk. Saisinkohan räävittyä jostain kasaan edes mallitilkuntapaisen?

Sitten korjaus: huomasin, että Anttilassa tarjouksessa olevan Lammy-langan nimi onkin Pluche. Meniköhän se tällä kerralla oikein vai olikohan siinä vielä s jossain?

14.3.2004

Eikö minulla ole mitään sanottavaa?

Jussi-villis kesken Huh, kylläpä aika kuluu nopeasti - neljä päivää ilman mitään kerrottavaa! Siispä asiaan: Jussi-villatakki on edennyt niin, että toisesta hihasta puuttuu vielä noin puolet. Kaulus ja vetoketju puuttuvat myös, lisäksi takki pitäisi höyryttää. Ehdinköhän saada takin valmiiksi torstaiksi? Uusi neule voisi olla silloin paikallaan. (Tähän aiheeseen palaamme myöhemmin, tällä kertaa ei siitä sen enempää.)

Kuvassa keskeneräisen hihan sisään on tungettu lankakerä, siksi se on niin pullea... Huomatkaa myös kesäiset auringonkukkatabletit! Ankeat aamut tuntuvat hieman paremmilta, kun aamuteetä siemaillessa saa tuijottaa jotain piristävää.

Kävin eilen Anttilassa ja siellä oli tarjolla Novitan Lily-lankaa (vähäsen viskoosia, enimäkseen akryylia, pastellivärejä) 1,50 euroa/kerä ja Lammyn Plush (ei se Blush kuitenkaan ollut, eihän? Akryylia siinäkin, mukavan pörröinen lanka) -lankaa 1,90 euroa/kerä. Lily oli Butterfly-tyylistä ja aika pehmeää, mutta suuri akryylipitoisuus sai minut jättämään langan hyllyyn, samoin Plush jäi ostamatta. Huomasin, että en ole ostanut lankaa tammikuun jälkeen ! Olen siis ollut ihan huomaamattani lankadieetillä jo kaksi kuukautta.

Lisäksi keksin perjantaina Maxissa haahuillessani, että punaista Tennesseetä pitäisi saada, jotta siitä voisi tehdä jotain punaista ja kesäistä ja dramaattista. Kun vain keksisin, mitä... Tennesseen luo minut ohjasi Niinan neuletapaamisessa oranssista Tennesseestä neuloma takki. Upeita hehkuvia värejä! Oi! Mutta kuinkahan mä pärjään merseroidun puuvillan kanssa, puuvilla kun ei niin jousta neuloessa?

10.3.2004

Vanhoja linkkejä

Keräsin blogissa olleista linkeistä parhaimmat samaan listaan.

8.3.2004

Vanhoja vitsejä

Ruusuja naistenpäivän kunniaksi Ennen vanhoja vitsejä haluaisin toivottaa oikein hyvää naistenpäivää kaikille!

Töissä oli tylsää, joten googletin aikani kuluksi. Päivän havainto: kaikissa neulonta-aiheisissa vitseissä (joita löytyi 4 kpl) käytetään sanaa "kutoa". "Mielenkiintoista", kielitieteilijä toteaa itsekseen ja päättää rangaista suurta yleisöä copy-pastaamalla vitsit tähän (paitsi sen yhden mauttoman - jos kiinnostaa, etsikää itse). Buhahaa!

Hullu yritti kutoa itselleen paitaa spagetista. Kovat spagetit katkesivat aina.
- Sinun täytyy keittää ne ensin, sanoi toinen hullu.
- Sehän nyt olisi ihan hullua, silloinhan paita kutistuisi.

Ruotsalainen toi kotiinsa ison lastin teräsvillaa.
- Mitä sinä sillä teet? kysyi naapuri.
- Aion kutoa hellan.

Naisiin ei voi luottaa. Mennessämme naimisiin lupasi vaimoni neuloa ja kutoa minulle vaikka mitä. Toistaiseksi hän ei ole kuin pistellyt. (Toim. huom: Tämä vitsi ei ilmeisesti kerro minusta.)

Lopuksi vielä klassikko amerikaksi:

A highway patrolman pulled alongside a speeding car on the freeway. Glancing at the car, he was astounded to see that the blonde behind the wheel was knitting! Realizing that she was oblivious to his flashing lights and siren, the trooper cranked down his window, turned on his bullhorn and yelled, "Pull over!!"

"No," the blonde yelled back, "it's a scarf!"

5.3.2004

Neuleniksejä

Päivän niksit:

4.3.2004

Neulonta yhdistää

Kymmenen neulojaa kokoontui Café Javassa (tarjolla myös luomukahvia, hiphei!). Paikalla oli tällä kerralla edellisestä tapaamisesta tuttuja, muuten vain tuttuja ja uusia tuttavuuksia: aakkosjärjestyksessä Heidi, Johanna ja Johanna, Kimberli, Maria, Minna ja Minna, Niina ja Terhi (ja minä). Vähitellen jokainen kaivoi neuleensa esiin ja juttu alkoi luistaa...

Jälleen kerran pöytä notkui kirjoista (kun kymmenen ihmistä tuo kirjoja, niitä kertyy kahden pöydän täydeltä), lankoja oli mukava hivellä ja kaikilla oli hauskaa. Minna oppi tiimalasikantapään Marian avustuksella, mutta Niina ja minä jäimme edelleen ihmettelemään, kuinka langan saa neuleen eteen, kun neulotaan nurjia silmukoita, vaikka Johanna ja Maria yrittivätkin sitä näyttää... ( Neulonta-listalla oli juuri käyty mielenkiintoista keskustelua nurjien silmukoiden syvimmästä olemuksesta ja erilaisista neulontatavoista.)

Neuletapaamisessa Neuletapaamisessa

Mitä muuta tapahtuikaan? Katso Minnan blogista 4.3. kohdalta otsikon Kuva-arvoitus alta, kuinka kansainvälistä, hauskaa ja kiinnostavaa neulonta voikaan olla! (Toim. huom: keräsimme myös ihan kotimaisiakin kummastelevia katseita, kun istuimme ikkunan ääressä aivan kuin näyteikkunassa tai akvaariossa.)

2.3.2004

Testissä Semenovskaja Prjashsa

Semenovskaja ennen pesua Ostin Semenovskaja Prjashsa -lankaa Tallinnasta viime kesänä . Venäjäntaitoinen työkaverini käänsi ystävällisesti vyötteen tiedot ja kohta "ei vesipesua" kävi arveluttamaan. Työkaverini epäili, että väri saattaisi lähteä pesussa. Minä taas epäilin, että lanka voisi huopua, koska sitä ei ole superwash-käsitelty.

Laitoin siis langan koetukselle ja pesin sen samalla tavalla kuin neuleeni yleensä, tosin varmuuden vuoksi liioitellen.

Kuva oikealla on hieman utuinen, mutta siinä lanka on ennen pesua. Käytin koetilkkuun kaikki langanloput, joten tilkun takana on pari kohtaa, joissa langat on solmittu yhteen.

Semenovskaja käsinpesun jälkeen Kuvassa lanka on käsinpesun jälkeen. Pesin tilkkua tavallisella kirjopesuaineella kädenlämpöisessä vedessä muutaman minuutin ajan. Hankasin tilkkua samalla, kun pesin sitä (toim. huom: normaalisti en hankaisi villapaitaa niin lujaa).

Lanka kesti käsinpesun yllättävän hyvin, odotin sen huopuvan enemmän - ja värikin pysyi! Lähinnä langan sileys katosi ja neulepinta muuttui pörröisemmäksi ja pehmeämmäksi. Samalla neulepinnan tiiviys väheni ja solmukohtiin jäi pieni kolo (kuvassa , hieman tilkun puolenvälin yläpuolella oikeassa reunassa).

semenovskaja konepesun jälkeen Eikä siinä vielä kaikki! Seuraavaksi laitoin tilkun pesukoneeseen parin puuvillasekoiteneuleen kanssa ja käynnistin villapesuohjelman. Käytin edelleen tavallista kirjopesuainetta ja huuhteluainetta. Koneemme villapesuohjelma pesee 40 asteessa ja sen pitäisi olla yhtä hellä kuin käsinpesun. Konepesussa tilkku tuntui huopuvan hieman enemmän kuin käsinpesussa, mutta ei mitenkään merkittävästi.

Tilkun koko pysyi suunnilleen samana, en havainnut radikaalia muutosta - ja käsinpesun aikana syntynyt solmukohdan kolo pieneni konepesussa! Neuletiheyttä en ole mitannut, mutta olisi tietysti hyvä tarkistaa koon muutokset myös mittaamalla silmämääräisen arvioinnin lisäksi.

Kokeilematta jäi, olisiko tilkku huopunut esim. 60 tai 90 asteessa, koska en pese neuleitani niin kuumassa. Saattaa olla, että lanka soveltuisi hyvin huovutukseen, ainakin merkkejä siitä on havaittavissa.

Semenovskaja - pesty ja pesemätön Tässä vielä kahteen kertaan pesty tilkku neulepaidan päällä. Tilkku on pörröisempi ja epätasaisempi, pesemätön neule on sileämpää ja tasaisempaa. Luonnossa pesty tilkku ei näytä ollenkaan pahalta, sen pinta on oikeastaan aika mohairmainen ja yllättävän tasainen. Lisäksi kaulaa vasten kokeiltuna pesty tilkku kutittaa vähemmän kuin pesemätön neule.

Aion silti suhtautua varovasti neuleeni pesuun, ettei minulle käy huonosti ja neule kutistu...

Pari päivää kestäneen pese-ja-anna-kuivua-neuletilkkutestauksen jälkeen olikin mukava rentoutua uuden Modan parissa - tai niin ainakin luulin. Mitä Modalle on tapahtunut? Se tuntui olevan täynnä ompelumalleja! Neuleohjeet tuntuivat jääneen pahasti paitsioon. Virkkausohjeita taas oli yllättävän paljon. Niin se kesä lähenee...

Ja ettei unohtuisi: Neulonta-listalta ja Kapiokirstusta tuttu Pia on tehnyt webbisivut ! Ne auttoivatkin pahimpaan neuleiden puutokseen - käykääpä ihailemassa upeita kirjoneuleita!

1.3.2004

What color of sock yarn do you prefer?

You like blue sock yarn. You are a fellow. You don't like bars, you prefer pubs. Aloitetaan maaliskuu jälleen uudella mielenkiintoisella testillä sen kunniaksi, että saan neulottua yhdet sukat kahdessakymmenessä vuodessa. Tätäkään en olisi muuten tiennyt! <g>

You like blue sock yarn. You are a fellow. You don't like bars, you prefer pubs.

What color of sock yarn do you prefer?
brought to you by Quizilla

Tässä blogissa on merkintöjä kahdelta eri aikakaudelta.

Vuosien 2003 ja 2004 merkinnät ovat staattisilla sivulla ja niiden Haloscan-järjestelmän kautta annetut kommentit saattavat ajan kuluessa kadota.

Vuodesta 2005 alkaen blogi on toiminut Movable Type -ympäristössä.

2004

Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu

2003

Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Maalis-toukokuu