« Värejä, jotka eivät sovi yhteen | Blog | Rowan patterns, old and new »

21.03.2005

Värejä, jotka eivät sovi yhteen

Sain kuningasajatuksen: ostan kahta yksiväristä lankaa ja kahta pätkävärjättyä lankaa ja neulon taas yhden kolmiohuivin, tällä kertaa raidallisen (jossa värit vaihtuvat kauniisti vähitellen) lahjaksi Nordisk Hemmelig Vennilleni.

Anttilassa en sitten ollutkaan varma, koska pätkävärjätyn langan vihreät ja siniset olivat paljon kirkkaammat kuin yksiväriset vihreät ja siniset. Ajattelin kuitenkin ryhtyä tuumasta toimeen ja ostin langat.

Tässäpä tulos (klikkaa suuremmaksi).

Neuloin ensin oikeanpuoleisen / etummaisen huivin eli huivin, jossa on keskellä ylhäällä pätkävärjättyä vihreänsävyistä lankaa. Kaikista epäilyistäni huolimatta neuloin huivin. Seuraavaksi ajattelin, että isompi yhtenäinen määrä sinistä näyttäisi paremmalta kuin kirkkaanvihreä, joten käänsin värien järjestyksen toisinpäin.

Kyllä vain, olette oikeassa: kummassakin huivissa khakinvärinen lanka suorastaan huutaa huivin keskeltä. Kyllähän mä huomasin jo sen keriä kalastellessani, mutta neuloin silti huivin ja ajattelin, että ehkä sitä ei huomaisi valmiista työstä. Mutta ei tuollaista voi kenellekään lähettää!

Ja kyllä, olen jääräpäinen ja ehkä vähän hölmö, olen ihan miksi tahansa kahden ei-niin-esteettisen huivin neulomisen jälkeen haluat minua kutsua. Ja ei, en aio purkaa huiveja ja neuloa yhtä sinertävää huivia, koska nyt huivit saavat muistuttaa minua kuningasajatuksesta, joka osoittautui huonoksi, koska langassa ei ollut tarpeeksi sopivia värejä - tai oikeastaan koska yksiväristen ja pätkävärjättyjen lankojen värit olivat kahdesta eri maailmasta.

Lanka on Novita Samos, tai siis tuo pätkävärjätty on uutuus Samos Lollipop. (Samoksesta tykkään kyllä muuten.)

 

20:50 - | (9) kommenttia - comments

 

Kommentoi - Post a comment

Vanhat - Old

Vanhemmat - Older

 

Syndicate this site (XML)

Powered by
Movable Type 3.2

 

Ellei muuta ilmoitettu, tekstit & kuvat © Marjut Katajala.

Tekstien ja kuvien kopiointi sekä kaupallinen käyttö ja kuvien linkittäminen kielletty. Kokeile ohjeita omalla vastuulla.

katajala.net