13.04.2007 | 23:20

Arvontalaulu raikaa, on arvonnan aika

Blogin nelivuotisjuhlagaalakilpailumerkintään saapui yhteensä 34 kommenttia, joista varsinaisia vastauksia oli 28. Lieneekö kilpailun pituus (ja vaikeus) karsinut vastausten määrää? Ilahduttavaa oli se, että monet kommentoivat nyt ensimmäistä kertaa! Kiitos!

Palkinnot ovat valmiina, suoritetaan arvonta. Tai eipäs suoritetakaan yhtään mitään, katsotaan ensin vastausten parhaita paloja.

1. Mistä olen kotoisin?
Olen syntynyt Nastolassa - käytännössä siis Lahdessa sairaalan Nastola-paikalla. Tiinan vastaus "ei mistään kotoisin" oli niin osuva, että voisin palkita senkin - ehdinhän tarkentaa kysymystä vasta sitten, kun Tiina oli jo ehtinyt vastata. Vastaus löytyy ainakin Kuka, minä? (6.11.2006) -merkinnästä ja sen saattaisi myös pystyä päättelemään useista viittauksista Nastolaan. Äitini puolelta olen päijät-hämäläinen, isän isä on Muuruvedeltä (kaipa sieltä joku sukuhaara ulottuu Kajjjaaniinkin saakka) ja isän äiti Antreasta, missä isäkin syntyi.

2. Mainitse kaupunki, jossa olemme kiipeilleet torneihin
Tornit bongattiin oikein hyvin. Jussi on saanut kärsiä korkean paikan kammosta ainakin
- Tallinnassa Olevisten kirkossa huhtikuussa 2004
- Riikassa huhtikuussa 2005
- Tallinnan raatihuoneella heinäkuussa 2005
- Bruggessa syyskuussa 2005
- Vilnassa maaliskuussa 2006 (vai lasketaanko tämä, kun kirkon tornissa olikin hissi?)

Muoriskan Hotelli Torni oli hyvin keksitty! Firenzessä emme valitettavasti ole Tuazophian lailla käyneet ja Genovassakin me kuljimme vain köysiradalla.

3. Mikä on minun lempidrinkkini?
Lempidrinkkini on Long Island Ice Tea, mistä löytyy todistusaineistoa matkakertomuksista. Tiinan kommentti "pidät myös hyvästä oluesta" laittoi miettimään - en yleensä pidä oluesta eli perus-lagereista ym., mutta satunnainen Guinness tai jokin lambic-kriek-framboise-tyyppinen olut kelpaa kyllä.

Bonuskysymys: kuinka vanha olen?
Suurin osa vastauksista taisi osua kohdalleen eikä yksikään väärä vastaus mennyt pahasti pieleen. Olen syntynyt lokakuussa 1973 eli kuten suuri osa laskikin aivan oikein, olen 25-vuotias.

4. Suosikkimerkintäni on...
Blogin suosikkimerkintä oli suvereenisti Jack Hamstauerin seikkailut (23.2.2007). (Pitäisikö tässä vaiheessa tunnustaa, että näpsin ensin kuvia ja kehittelin sitten epätoivoissani tarinaa viikon ajan ensin lopusta, sitten alusta ja välillä vähän keskeltäkin? Ei kai...) Ainakin seitsemän vastaajaa suosi Jackia.

Kakkostilalle pääsivät 101... 50... Monta... Ainakin joitakin tapoja käyttää neulottua kissaa (15.8.2005) ja Vartti julkisuutta (18.2.2007).

Sen lisäksi hajaääniä saivat (aikajärjestyksessä) ainakin

- Kun hetkeksi selkänsä kääntää (20.3.2004) eli Mini ja Maxi mallitilkun kimpussa
- Töpöhäntäin jedimestari (20.5.2005) eli kun huovutettu pupu onkin toisesta galaksista
- Sitä ihteään (K-18) (15.9.2005) eli todistus siitä, että neuleblogeissa on/ei ole seksiä
- Flunssa (21.10.2006) eli se, kun Mini ja Frank mahtuivat vielä samalle tyynylle
- Pikkujouluterveisiä (3.12.2006) eli kun risteilin Darth Vaderin kanssa
- Millainen työpäivä sulla oli, rakas? (21.3.2007) eli Jussin analyysi elämästä, langasta ja kaikesta.

Lisäksi kissa- ja Jussi-merkinnät yleensä mainittiin useaan kertaan. Tästä voisin päätellä, että huumoria kannattaa viljellä ainakin silloin tällöin ja jos muuta ei keksi, aina voi postata kissakuvia. Täytyy myöntää, että odotin, että Sitä ihteään (K-18) olisi saanut enemmän kannatusta, mutta minulla onkin likainen mielikuvitus.

5. Suosikkineuleeni on...
Suosikkineuleeksi useimmat ehdottivat pitsihuiveja, varsinkin Hyrna Herborgar -huivia. Norsukin sai yhden äänen ja samoin ainakin vihreä mohairpaita, Red Dune -paita ja Jussin Setesdal-paita. Hyrna Herborgar on myös yksi omista suosikkineuleistani, mutta ihan ehdotonta ykköstä on kyllä vaikea valita.

6. Mieleenpainuvin hetki on ollut, kun...
Neuletapaamiset ja muutkin tapaamiset ovat minustakin olleet mieleenpainuvia. TiinaH:n Aku Ankka -tapetteja en valitettavasti ole nähnyt, mutta nekin ovat varmasti mieleenpainuvat! (Kuka tarvitsee enää Innoa, kun meillä on neuleblogeja? Mitäh?)

7. Haluaisin blogiin enemmän / vähemmän...
Kissat taisivat voittaa ylivoimaisesti. Kollit kiittävät! Itse epäilin, onko täällä jo liikaakin kissakuvia, mutta ilmeisesti ei. Pahimpaan Jussi-pulaan auttaa puolestaan Jussin blogi (joka on valitettavan laamaton, mutta jonka tällä hetkellä uusimmassa merkinnässä esiintyy Takku) ja aion edelleen pakott... pyytää kauniisti Jussia kirjoittamaan pakinoita Ullaan. Kaikenkaikkiaan blogi tuntuu siis toimivan tällaisena, joten jatkan samaan malliin.

8. Haluaisin Marjutin neulovan/bloggaavan...
Venäjäksi? Hmm, aina voi opetella uuden kielen. Luulisin. Jotain syntistä Jussille, jotain tavallista Jussille tai vain jotain Jussille? Arvostaisikohan Jussi kokouimapukua tai villahousuja? Jotain sisustuksellista, taidekäsityö, jotain vihreää, pitsijakku, myssy, pipo tai lippalakki tai lisää huiveja tai Harry Potter -neule? Eiköhän noista synny ainakin joku, sen voin luvata. Kuinka saada lankatuliaisia -aiheesta kirjoitin 2.10.2006, mutta aina voin kirjoittaa lisää, kunhan empiiriset tutkimukset tuovat lisää tietoa. Matkakertomuksia taas seuraa heti, kun taas matkustamme jonnekin uuteen paikkaan. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että matkustamme lähinnä vain eläinlääkärille...

9. Lopuksi haluan sanoa...
Minä puolestani haluan kiittää onnitteluista, kilpailuun osallistumisesta ja mukavasta palautteesta! Kiitos!

Sitten viimein arvonnan ja palkintojen pariin:

Ensimmäisenä oikein kohtiin 1-3 vastasi ja sarisilkkilangat voittaa Nienna! (Bonuskysymys meni hieman pieleen, mutta hyvään suuntaan - oikeastaan halusin vain nähdä, kuinka moni vastaa kysymykseen 25 vuotta.)

Lisäksi ylläripalkintoja lähtee seuraaville henkilöille - tadaa! (Fanfaareja, aplodeja ja ilotulitusta!)

1. Tiina V saa myös palkinnon kohtien 1-3 nopeista oikeista vastauksista, sillä "ei mistään kotoisin" on varsin osuva vastaus ja se tuli ennenkuin ehdin tarkentaa kysymystä.

2. Kaikkien vähintään yhteen kysymykseen vastanneiden kesken arvoin palkinnon metodilla "Jussi, sano joku luku väliltä 1-28" ja voittajaksi päätyi Pilvi.

3. Lopuksi arvoin vielä yhden palkinnon Jussi-menetelmällä kaikkien kaikkiin kysymyksiin 4-9 vastanneiden kesken. Voittaja on Sipi.

4. "Mä en koskaan voita mitään" -sympatiapalkinnon (koska minäkään en koskaan voita mitään) eli ylimääräisen talvi-Voguen saa Mau, koska uskokaa tai älkää, sain toisenkin Vogue Knittingin heti blogikitinää seuraavana päivänä! (Mutta koskahan pitäisi aloittaa huomauttelu kevätnumeron puuttumisesta?)

Voittajat, laitatteko osoitetietoja osoitteeseen marjut @ katajala . net , niin pääsen laittamaan palkintonne matkaan ensi viikolla?

« Sommartiden, hej hej | Blog | Taukojumppaa - Yarnobics »

Kommentit - Comments

Justjajust ymmärrän, että kielivirtuuosi laittaa jotain postiin, mutta että olutaihe 'laittaa miettimään' on kyllä floppi! Ainakin tämmöisen vanhan tädin mielestä, joka on jo koulussa opetettu panemaan ilman mitään tyhmiä K-18-ajatuksia. Tämä nyt vain rakentavana kommenttina, blogisi on tietysti ihan yliveto ja kielellisesti yhtä hyvä kuin Villikanin ja se on paljon se!

Itse aloitin kitinän kevätnumeron puuttumisesta torstaina. Asiakaspalvelu vastasi eilen, että he lähettävät uuden lehden. Toimitusaika on 6-7 viikkoa. Vastasin, että voisivatko he käyttää lentopostia, jolloin lehti olisi nopeammin perillä. Tähän asiakaspalveluhenkilö vastasi, että lentoposti ei heiltä onnistu tällä hetkellä. Tämä ei kyllä pidä paikkansa, sillä talvinumero tuli lentopostissa, kun olin sen puutteesta kahdesti(!) huomauttanut. Laita vain mailia menemään, niin huomaavat, että meitä VK:n tilaajia on muitakin täällä Suomessa.

Jippijaijei!!!!! (kuvittele pitkänhuiskea blondi hyppimässä ympäriinsä kiljuen ja 2 järkyttyneen näköistä kissaa luimistelemassa sängyn alla...)

Lottoamaan ollaan täälläkin lähdössä...:)

Ei voi olla totta! En ikinä voita missään... Pitäisköhän lotota?! :D

IIIIH!!! Ei voi olla totta! Uskomatonta! MÄÄ VOITIN! *juoksee ympyrää ja hihkuu*

(Ja nyt mä en enää koskaan voi sanoa, että mä en koskaan voita mitään? No ei haittaa.)

Kiitos! *juoksee edelleen ympyrää ja kertoo naapureille kans*