28.09.2005 | 19:01

Groetjes van België

Tietokoneella on 364 kuvaa Belgiasta. Kun olen nyt nukkunut kaksi iltaa, voisin jopa järjestellä niitä hieman...

Anne, kuinkas me nyt synkronoitaisiin blogit?

Jussi ja minä olimme pitkän viikonlopun Annen vieraana Brysselissä. Siispä seuraa tämän blogin ensimmäinen ja luultavasti ainoa melkein poliittinen osuus: kävimme Euroopan parlamentissa kierroksella. (Anne, pitäisikö tähän lykätä myös se "ei meillä Suomessa vaan juoda ainakaan näin edullista olutta lounaalla" -kuva Jussista?)

Kiersimme toki lankakauppoja, mutta tulos oli laihahko: yksi niistä oli lopettanut, kaksi oli jo sulkenut ovensa siltä päivältä ja neljännessä koimme hintashokkeja, kun Noro Iro maksoi 17 euroa vyyhdiltä...

Keskityimmekin lähinnä nähtävyyksien (ja oluen ja suklaan) bongailuun. Lankakauppareissumme lomassa kävimme pubissa lohduttamassa Jussi-poloa paikallisella oluella ja kävin baarimikottaren kanssa mielenkiintoisen keskustelun. Seuraa belgialaisia kummallisuuksia osa I:

- Onko teillä lambic-oluita?
- Lambic? En ole koskaan kuullutkaan.
- Ömm, siis belgialaisia oluita?
- Juu, on meillä belgialaisia oluita (näyttää listaa): gueuze, kriek, framboise...
- Mä ottaisin yhden framboisen, silvuplee vaan.

Jep. "Never heard." Kyllä se silti maistui... Seuraa myös pakollinen juopottelukuva. Saatteko kaikki varmasti selvää siitä, mitä lasissa lukee?

Nähtävyyksiäkin tuli nähtyä. Tämän kuvan laitan ihan vain sen takia, että tästä näkyy loistavasti mun hiusteni uusi taattua Ninni-laatua oleva väri... Tämän patsaan hiplaamisen pitäisi tuoda hyvää onnea.

Lauantaina kävimme Bruggessa pällistelemässä wanhoja taloja. Kaupunki oli niiiiin kaunis! Seuraa myös perinteinen torneihinkiipeilyosuus: kirkon torni, 366 rappusta.

Tässä kuvassa on muuten Anne. Voitte päätellä, että hän ei kiivennyt kanssamme torniin.

Tässä belgialaisia kummallisuuksia osa II: Bruggen raatihuoneella on kosketusnäyttö, jota ei voi koskettaa.

Jussi ei saanut nauttia olutta koko ajan, koska päästimme hänet irti belgialaiselle moottoritielle...

....vaikka liikennemerkit olivat myös kummallisia. Mitä tässäkin sanotaan - varokaa miimikkoja?

Autoilun jälkeen päädyimme katsomaan Manneken Pisiä.

Muuten, onkos kukaan menossa? Tätä mainostetaan Brysselissä melkein jokaisella pysäkillä.

« Greetings from Belgium | Blog | Ulla is here »

Kommentit - Comments

Minä: Niin no, syksyhän nyt jo oikeastaan on, joten pitäisi nekin neuleet saada Galleriaan. Gallerian päivitän, kunhan ehdin ja saan aikaiseksi, mutta viimeistään ensi vuoden aikana. :)

Mari: kiitos! Anne jo kyltin tulkkasikin, mutta miimikot vain kuulostivat paljon hauskemmilta. Opin myös, miltä "Kunnioita nurmikkoa kiitos ole hyvä" -kyltti näyttää.

Koska aijot päivittää galleriaa? Eikö nyt olisi jo kevät-kesä 2005?

Les voisins veillent -tarkoittaa "Naapurit pitävät vahtia" näin äkkiä käännettynä: eikös kuvassa olekin murtovaras, ja merkki on talon muotoinen?
eli älä tule paha rosmo, naapurissa heiluvat verhot ;-)
hope this helps...

Kyösti on vallannut sohvan selkänojan ja rötköttää siinä tassut roikkuen. Ulkomaille se ei vielä pääse, mä vietän nyt kolmannen peräkkäisen vkl:n ison mustan koiran luona, kun sen emäntä järjestää bileet. Parin viikon päästä olis kyllä reissu tiedossa, mutta pähkäilen tässä parhaillaan, otanko Kyöstin mukaan vai lähdenkö reissuun tyylillä Visa ja hammasharja ja palatessa mukana niin paljon lankaa kuin ihminen pystyy kantamaan.

Derea: jeps, oli mukavaa jopa siitä huolimatta, että mä en osaa ranskaa. :)

AnneV: täällähän me. Mitäs Kyöstille kuuluu, joko lentävä reportterimme pääsee matkustamaan?

Kati: niiiiin.... Kyllä vain. Eihän sitä koskaan tiedä.

Eikö toi kyltti tarkotakaan sitä, että tiellä ei saa hypätä ikkunasta ulos? Mä kysyn vaan et mistä ikkunasta...

No hyvä että ootte päässeet takaisin kotiin - mä ehdin jo vähän huolestua, kun ei mitään kuulunut.

Toivottavasti sua ei nyt jäänyt harmittamaan, kun Iro olikin täällä näköjään "halpaa"...tai siis ainakin joissain saksalaiskaupoissa sen hinta on yli 19 euroa/100 grammaa.

Mulla on kans kamerassa jonniin verran kuvia, ja sama nukkumisefekti on täälläkin päällä eli en ihan just tähän hätään ehdi niitä seuloa. (Vaan kylläpä aamuherätykset on kannattaneet: auto on huollettu ja katsastettu, eli nyt voi taas ratsastaa kohti uusia seikkailuja.)

vaikuttaa siltä, että teillä oli mukava matka! hienoja kuvia olet ottanut.