02.10.2006 | 19:26

Kuinka saada lankatuliaisia

Aloin miettiä kommentteja lukiessani, kuinka miehen saa ostamaan lankaa tuliaiseksi - ja vielä hyvää lankaa eikä mitään höttöä. Suklaa on helppo juttu, sitä saa yleensä lentokentältä ja sieltä sitä on helppo napata mukaansa levyn tai rasian verran, kun hölkkää tarkastuspisteeltä toiselle. Tosin jos matkatavarat pengotaan sen takia, että suklaarasia näyttää pommilta, saattavat suklaat jäädä seuraavalla kerralla saamatta. Krhm. "Koodinimi Godiva: suomalainen suklaapommittaja aiheutti kaaoksen Münchenin lentokentällä lauantaiaamuna"...

Jos sanoisin, että pitää vain valita hyvä mies, olisin väärässä. Lankaa ja muita tuliaisia ostamattomatkin miehet ovat myöskin hyviä miehiä (eiväthän he muuten neulojille kelpaisi) ja muutenkin kyseessä olisi aika paha yksinkertaistus. Tietenkin auttaa, jos miehessä on potentiaalia, mutta vastaisuuden varalle paljastan niksini:

1) Väsytystaktiikka kannattaa
Miestä pitää väsyttää hienovaraisella tavalla. Illalla sängyssä kuiskattu "Rakas, mitä sä tuot mulle tuliaisiksi?" saa miehen assosioimaan lankatuliaiset hellästi jalkoja hyväileviin unisukkiin (mitä te oikein kuvittelitte, että tähän kirjoittaisin?) ja inspiroi tuomaan lankaa armaalleen. Tämän voi aloittaa reilusti ennen matkaa, mutta sitä kannattaa käyttää kohtuudella, ettei mies kyllästy.

2) Hyökkäys on paras puolustus
Joskus on vain oltava suora. "Rakas, tuo tuliaisia" tehoaa usein ja surkeasti mutistuun "Mitä mä muka sulle tuon?" -kysymykseen voi vastata "Lankaa, rakkaani, lankaa - ja suklaata, rakkaani, suklaata". Vielä suorempi vaihtoehto on "Tuo lankaa", mistä pääsemmekin sujuvasti seuraavaan kohtaan.

3) Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty
Kun miehesi lähtee matkalle, osoita mielenkiintoa. Kysele hotellin nimi ja sijainti sekä matkan aikataulu ja kartoita hotellin läheisyydessä sijaitsevat lankakaupat, niiden aukioloajat ja valikoima. Valitse muutama haluamasi lanka ja kirjaa muistiin haluttu väri ja määrä sekä muutama vaihtoehtoinen lanka. Siirry soveltamaan kohtaa 2 ja mailaa tiedot miehelle hyvissä ajoin ennen matkaa. Jos miehesi on jo edistynyt langanostaja, pelkkä lista toivotuista materiaaleista riittää, sillä lempivärisihän hän muistaa taatusti.

4) Vetoa miehen heikkoihin kohtiin
"Hanipupuli, sun hotellisihan on lähellä kaupungin historiallista keskustaa. Kun sä menet katselemaan kyldyyriä, siinä lähelllä on muuten lankakauppa... Poikkeaisitko sä siellä?" tehosi meillä viimeksi. Kohdan "historiallista keskustaa" voi tarpeen vaatiessa korvata esim. ilmaisuilla "monipuolinen levykauppa", "suosikkijalkapallojoukkueesi fanituotteita myyvä liike" tai vaikkapa "loistava bratwurstia ja olutta myyvä pubi".

5) Vetoa röyhkeästi synergiaetuihin
"Kulta, kun sä tuot itsellesi kuitenkin olutta/viiniä, sä voisit pehmustaa pullot vaikkapa lankakerillä, etteivät ne hajoa matkan aikana". Tämä on vanha, hyväksi havaittu ja moneen kertaan testattu kikka - jopa niin hyväksi havaittu, että kun lankahamsterien aikaan lanka jäi ostamatta, Jussi kyseli hämmentyneenä, millä olutpullot nyt vuorattaisiin.

Lopuksi kannattaa muistaa, että kaikki on kiinni siitä, että olosuhteet ovat sopivat. Hotellin on oltava lähellä lankakauppaa ja lankakaupan on oltava auki. Vaikka kuinka yrittäisi, Tukholmassa Jussi ei koskaan ehdi Kistasta Anntorps Väviin ajoissa...

« How to get yarn as a souvenir | Blog | Sigh »

Kommentit - Comments

Mies onkin lähdössä ens viikolla Saksaan ja Koreaan, pitänee kokeilla noita (paitsi että langaton lokakuu on meneillään, kukaanhan ei huomannut että mä yritän diilata itselleni lankaa, eihän...)

Niin, tosin piti vielä lisätä se, että omalla kohdallani ensimmäinen este on se, että kuinka saada mies tuomaan ylipäätään yhtään mitään tuliaisia. Ehkä se vielä oppii.

Aaaaaahaa, noin se siis menee. Ehkä tehoaa myös se, että jättää tämän sivun kotikoneen näytölle puolihuolimattomasti auki. Sitä voi sitten tehostaa noilla luettelemillasi keinoilla. Kiitos paljon ;D