11.10.2006 | 19:28

Pasta reissu, mutta tulipa tehtyä

Kädet ovat vieläkin kipeinä puhumisesta, mutta siitä huolimatta seuraa Genova - Rapallo -kiertue, osa I eli "Kuinka neuloja puhuu itsensä konferenssimatkalle ja kuinka tästä saa hyvän aasinsillan syntymäpäiviinkin". Tiina arvasi siis Genovan heti oikein! (Myönnetään, toinen kaupunki oli vaikea.)

Genovalaisten mukaan Kristoffer Kolumbus syntyi tässä talossa. (Patsas on kuvattu Rapallossa. Myös Genovassa on Kolumbuksen patsas aivan päärautatieaseman vieressä.)

Kolumbuksen synnyinkodin toisella puolella on Porta Soprana (engl. Sopranis Gate), lännenpuoleinen portti Genovaan. Talon toiselle puolelle genovalaiset parkkeeraavat Vespansa... Porttia tarvittiin, koska Genovan ympärille rakennettiin muuri 1155 suojelemaan kaupunkia keisari Barbarossalta - tänä päivänä Porta Soprana erottaa keskiaikaisen vanhan kaupungin modernimmasta Genovasta.

Palataan taas Kolumbukseen.

12. lokakuuta 1492 Kolumbus löysi Amerikan. 12. lokakuuta 1973 eli huomenna tasan 25 vuotta sitten minä synnyin. Kumpaakohan tapahtumaa genovalaiset ovat kunnioittaneet nimeämällä kadun päivän mukaan?

Nii-in, sitä minäkin.

Kaikesta päätellen genovalaiset ovat varsin päteviä merenkävijöitä (no, ainakin yksi heistä) ja satamassa onkin Välimeren alueen laajin merimuseo Galata, jossa oli juuri Kolumbusta käsittelevä näyttely. Museon katolta oli upeat näköalat - eikä suuruus tähän lopu, merimuseon vieressä on Genovan Akvaario, jossa polskii ja loiskii noin 6000 eri lajia ameeboista ja merivuokoista hylkeisiin, haikaloista delfiineihin, merihevosista pingviineihin ja rauskuihin jne jne. Merimuseon ja akvaarion välissä taas kaloilla ja meren nilkeillä oli hieman erilaiset oltavat...

Akvaariossa meillä kaikilla oli niin mukavaa, sillä kalat ja varsinkin nilkit (eli nilviäiset ja äyriäiset ym.) ovat parhaimmillaan vedessä, eivät lautasella. Ajatelkaa nyt vaikkapa kampeloita - ne ovat sangen epäilyttäviä kaloja, ne ovat niin littanoita ja niiden silmätkin ovat samalla puolen päätä... (Yleensä oikealla, harvemmin vasemmalla.)

Kampela

Meduusoita

Hylje, hai ja rauskuja, joita sai rapsuttaa

Koralliriuttojen kaloja

Tulossa: kuinka Marjut koki Genovan

« The Italian Job | Blog | On October 12th... »

Kommentit - Comments

Onnea synttärin johdosta!

Onneva!

Hyvää syntymäpäivää! :) Kai ostit meille kaikille paljon ihquja italialaisia lankoja tuliaisiksi? ;)

Urgh, tammikuussa minäkin täytän toistamiseen 25 vuotta. Ja olen muuten lähdössä kolmeksi viikoksi Norjaan, tosin pyyntööni etsiä lähimmät lankakaupat suhtauduttiin lähinnä asenteella "You are kidding, right? o_0"

Onnittelut 25-vuotiaalle!!! Olen joskus miettinyt missä vaiheessa ikä vaihtuu kaksneloseks, että voi taas täyttää kaksviis...

Onnellista syntymäpäivää!

Onnea täyttäessäsi taas kerran 25 vuotta!

Hienoja kuvia! Ja hyvää syntymäpäivää täyttäessäsi jälleen 25 vuotta. :) Niin ja totuuden nimissä pitänee kai tunnustaa, että olen käynyt Genovassa yhden päivän retkellä v. 1991. Sama aukio on mullakin kuvassa - tai ainakin ihan saman näköinen. Ja sitten muistin, että taisi joku mainita jotain akvaariostakin. Tosin sinne en päässyt...

Hyvää syntymäpäivää. Tosi kauniita kuvia olet saanut otettua.

Onnittelut syntymäpäivän johdosta !

Onnea merkkipäivänä :) Makeita kuvia...