20.05.2005 | 22:52

Töpöhäntäin jedimestari

Kauan, kauan sitten kaukaisessa galaksissa...

Krrrrrhhhh.... Krrrrhhhh.... Krrrrrhhhh.... (Mä puhun darthvaderia!)

Syntyi Pupu. Syntyessään Pupulla ei vielä ollut silmiä eikä suuta ja se oli veltto ja löysä. Jo elämänsä alkuhetkillä Pupu kohtasi outoja otuksia muista maailmoista ja se alkoi vähitellen ajatella, että elämässä on muutakin kuin sohvapöydällä retkottaminen. Se halusi muutakin kuin tylsän pupuelämän.

Yllättäen Voima nappasi Pupun mukaansa pitkälle, märälle, pään pyörälle laittavalle matkalle. Pupu oppi uusia taitoja, koska Voima oli vahvana Pupussa ja samalla Pupu vahvistui. Se huomasi, että se pystyy näkemään ja puhumaan.

Pupu sanoi: "Vie minut Tampere-planeetalle Pirkanmaan galaksiin ja järjestä minulle avaruusalus, jolla pääsen Oulu-planeetalle, joka sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan aurinkokunnassa".

Mutta Töpöhäntäin jedimestari, Jussi-Wan Katajalaobi sanoi: "Ole kärsivällinen, nuori pupuwan. Sinun täytyy odottaa ja harjoittaa pupuilutaitojasi, joihin kuuluu söpöily ja töpöhännän värisytys. Mutta... Odota. Eihän sinulla ole töpöhäntää! Et ole vielä Pupu!" Sen sanottuaan Töpöhäntäin jedimestari sivalsi valosapelillaan... siis neulallaan ja Pupu sai hetkessä terhakkaan töpöhännän.

Pian Pupun oli määrä aloittaa pitkä, vaarallinen matka vieraiden maailmoiden läpi sinne, minne yksikään pupu ei ole ennen... Sori, taisikin tulla väärä leffa! Siispä: Pupu matkusti Sophie-avaruusaluksellaan Tampere-planeetalle Pirkanmaan galaksiin

ja vaihtoi alusta onnistuneesti ja saapui viimein Oulu-planeetalle Pohjois-Pohjanmaan aurinkokuntaan keskiyön jälkeen. Matkalla se perusti oman Pupu-imperiuminsa, koska jokainen Pupun tavannut halusi oman Pupun. Yhdessä Pupu/Puput ja sen uusi mestari/niiden uudet mestarit hallitsevat aurinkokuntaa niinkuin... Puput ja niiden uudet mestarit.

Pääosissa olivat

Legs-pupu eli Pupu eli Punainen Pupu - Punainen Novita Huopanen ja 8 mm puikot

Avaruusalus Sophie - noin 120 grammaa Elotroin Maali-lankaa 6 mm puikoilla (mitat ennen huovutusta: pohja 15x35 cm, korkeus 27 cm, hihna 93 cm ja huovutuksen jälkeen 12x26 cm/19 cm/70 cm)

Töpöhäntäin jedimestari Jussi-Wan Katajalaobi - Jussi

Ehkä jotain järkevääkin

Kävimme Tampereella työmatkalla projektin päättymisen ja uuden alkamisen kunniaksi. Minun piti vain singahtaa sieltä kiireenvilkkaa takaisin, koska Jussi oli varannut liput Tähtien Sota Episodi III:n klo 20 näytökseen. Vein samalla tuliaisia: työkaverin tyttärelle huovuttamani pupun ja toisen työkaverin kissalle Moilaselle huovutetun kissanlelun. Päädyin sitten tekemään lisää pupuja ja kissanleluja muillekin, koska yhdellä kollegallani oli myös kissoja ja kissattomien kollegojen mielestä pupu oli söpö.

Kävimme syömässä El Torossa, joka on - äääks! - vain korttelin päässä upouudesta Vilmiinan Villapuodista. Sinne piti tietenkin ehtiä ennen juna-asemalle juoksua. Minä, hämäläinen, juoksemassa, singahtamassa, kiirehtimässä!? Huh. (Huomautettakoon, että olen vain 50% hämäläinen, joten toivoa on. Ehkä.)

Ehdin nauttia ateriani suhteellisen rauhassa ja poukata sen jälkeen tapaamaan lankakaupan Johannaa ja myös itse Vilmiinaa. Mukaan tarttui Blue Sky -luomupuuvillaa vaaleana vedenvihreänä. Mitäs te muuten tekisitte, jos vaihtoehtoina olisivat jälkiruoka tai lankakauppa - kumman valitsisitte?

Sitten hölköttelin asemalle. Hämäläiseen (tai ehkä kieroon savolais)tapaani mietiskelin, että olisin kyllä ehtinyt 19.56 Helsinkiin saapuvalla junalla ihan hyvin. Neljässä minuutissa ehtii jo pitkälle kohti Tennaria ja elokuvan alussa näytetään kuitenkin vartti mainoksia ja trailereita. (Niin tehtiinkin, ei se mikään ylläri ollut.)

Asiassa oli vain yksi mutta: Jussi, tuo vilkas kymenlaaksolainen, on aina ajoissa liikkeellä (paitsi kotoaan lähtiessään ja julkisissa kulkuneuvoissa oikealla pysäkillä poisjäädessään), joten myöhästyminen tarkoituksella olisi varmasti aiheuttanut hänelle jonkinlaisen kohtauksen...

PS. Jussista puheenollen... Jussi vaati, että pupulla on oltava häntä, koska eihän pupu ilman häntää ole pupu. Ehdotin, että Jussi voisi tehdä pupulle hännän, koska se tuntuu häntä vaivaavan ja vähän ajan kuluttua Jussi tulikin näyttämään pupun uutta töpöhäntää. Luuletteko, että hänet saisi houkuteltua lopullisesti pimeälle puolelle?

Sitäpaitsi Jussi on suurempi Tähtien Sota -fani kuin minä, minä olen trekkie.

« The Jedi Master of Bunny Tails | Blog | The saga continues... »

Kommentit - Comments

Voi ei... Just niin. No, mä istuin puolet leffasta sitten oikea etusormi tungettuna korvaan. :) Mutta elokuva oli kokonaisuudessaan mahtava! Mä en rupea tässä teineilemään, mutta sanottakoon, että Anakin Skywalker (näyttelijä, jonka nimeä EI mainita ;D) oli todella loistava roolissaan.

Kati: voi ei... Mutta tykkäsitkö elokuvasta? Mä kärsin välillä myötähäpeää siitä, kun dialogi oli niin puisevaa, mutta *aloita teinimoodi* Hayden Christensen oli kyllä niiiiiin söpö, iiiks! *lopeta teinimoodi*. Olihan se näyttävä elokuva ja Darth Vader on aina vakuuttava hahmo.

Tuazophia: mä jätin kuvaamatta ne pahimmat oireet, joita Jussi olisi voinut saada...

Jedi-pupu taas lähettää terveisiä Oulusta, hänen nimensä on nyt Punainen Pupu. Hän oli erittäin mieluisa yllätys ja hän pääsi heti mukaan päiväkotiin pupuilemaan. Eikä siinä vielä kaikki! Lisää jedi-pupuja lähti juuri kohti Oulua valmiina liittymään ensimmäisen seuraan ja toinen joukko suuntasi Tampereelle.

Luojan kiitos, et myöhästynyt tarkoituksella SW III:n näytännöstä! Voin hyvin (SW-fanina ja "myöhästyminen-on-kamalaa"-tyyppinä) kuvitella, millaisia tuskia Jussi olisi kärsinyt. Melkein kamalinta mitä voi kuvitella. ;)

Jedi-pupulle: "Seuraamme tulevaa uraasi mielenkiinnolla."

Me käytiin lauantaina katsomassa kanssa Star Wars 3, mutta elokuvanautintoa häiritsi SUUNNATTOMASTI vieressäni istunut nuori mies, joka söi puolet leffan ajasta SUU AUKI. Äyks. Ja toisen puolen ajasta hölkkäsi paikallaan, siis koko penkkirivi hytkyi... Not so nice.

Riikka: voi ei, mä huomasin, että jälkiruokalistalla olisi ollut suklaakakkuakin... Onneksi lankakauppa kutsui!

Maria: jep, kotona tapahtuu yllättävän paljon vakavia onnettomuuksia ja muita outoja asioita... :-)

Näin neulojien laihdutusprojektissa mukana olevana olisin ehdottomasti valinnut lankakaupan ja jättänyt hyvällä omalla tunnolla jälkiruoan väliin...

Nuori Pupuwan?! Nauroin halkeakseni! Niin tein myös (anteeksi kamalasti!) kun kerroin että olit saanut suomi-klingon-suomi sanakirjan päähäsi! "Maybe this IS a good day to die" meinasin silloin kommentoida, mutten ehtinyt. Kiitos mainiosta blogista!
Maria (marie_doggy neulonta-listalla)