11.01.2006 | 17:50

Täällä taas

Sauli ja Pauli kävivät meillä eilen aamulla - ilmeisesti toinen heistä katsoi parhaaksi lurkkia komerossamme, koska vain yksi mies asensi modeemin. Nyt olen taas verkossa ja ajattelin tehdä katsauksen kaikkiin mahdollisesti jo pitkänkin aikaa sitten menneisiin asioihin... Muistini on hyvä, mutta ah, niin lyhyt.

Kiitos kaikille tervehdyksistä, niitä oli mukava lukea!

Hyrna Herborgar

Hyrna Herborgar -huivi on valmis. Se ei itse asiassa ole kovin vanha juttu, huivi valmistui maanantai-iltana. Lana Grossan Tusshena-lankaa kului siihen noin 275 g ja huivin lopullinen koko on ehkä noin kolmanneksen ohjeen huivia isompi.

Huivin ohje on peräisin Þrihyrnur og langsjöl -kirjasta, jonka tilasin suoraan islantilaisesta Skólavörubúðin-kaupasta. Kirja on saatavilla myös englanninkielisen käännösliitteen kera Schoolhouse Pressistä. Sitä en muista, mistä alunperin keksin huivin (nettisurffaillessani sen näin ensimmäisen kerran), mutta nyt islannin opinnot innostivat tilaamaan koko kirjan.

Tässä huivi ennen pingottamista eri kissojen kanssa.

Neulekeräys

Välitän tässä kiitokset kaikille neuleita lähettäneille! Vein ennen joulua puolet neuleista Heikki Hurstille ja puolet Nuorkauppakamarin, Helsingin kaupungin ja Forumin yhteistyössä järjestämään Joulupuu-keräykseen.

Lankahamsterit alkavat taas!

Viime viikonloppuna kaivoin esiin varmaankin kaikki pussit, kassit ja laatikot, joihin olen jemmannut lankaa. Merkitsin ne kaikki Excel-taulukkoon ja lankaa oli... no... paljon. Onneksi Kristel aloittaa taas lankahamsterikuukauden (ja onneksi helmikuu on vuoden lyhyin kuukausi).

Sen kunniaksi tässä kuvia valmiista Hyrna Herborgar -huivista.

Frank

Frank on edelleen antibioottikuurilla, mutta paranemaan päin. Olemme aina vain saaneet nautiskella mouruamisesta ja merkkailusta ja esittää vieraille performansseja "anna kissalle pilleri" ja "ota kissa kiinni ja kanna se hiekkalaatikolle", mutta tuntuu siltä, että merkkailu on hieman vähentynyt.

Minä

Kuinkas minä sitten voin? Töihin palasin maanantaina. Toistaiseksi olen saanut ottaa rauhallisesti, joten katsotaan, kuinka käy.

Tulossa

Raportti Studio Himalayasta.

« Back again! | Blog | Visiting Studio Himalaya »

Kommentit - Comments

kiitokset silti=)ehkäpäs ohje löytyy joskus jostakin englanniksi!ja vielä lopuksi:tosi ihana huivi!!!=D

Kiitokset sinulle kuitenkin... - kunhan edistyt opiskelussa niin siinähän on hyvä "opinnäytetyö" kääntämiseen...;)

Susanna, Petraelina ja Anne: mä olen opiskellut islantia vasta syksystä, ei mulla taivu osaaminen vielä käännöksiin. Osaan sanan sieltä ja toisen täältä. Tuo huivi valmistui yritys-ja-erehdys -metodilla ja välillä vähän arvaten, joten pahoitteluni, ei minusta ole nyt yhtään apua.

Maria: tack!

Fantastisk sjal!
Hälsningar,
Maria

Hei!

Todella upea huivi! Minäkin haluaisin ohjeen...?

juu.. ei islanti minultakaan taivu.. mutta jos suostut kääntämään niin olisi hieno juttu...;))

aivan upea huivi!!!=)olisin todella extra innokas ostamaan ohjeen sinulta,mitäs sanot?en kyl islanniksi saa siitä mitää selvää,mutta jos enkuksi..tai jos haluat vapaa suomennoksen tehä=)
pistä vaikka sähköpostia mulle!

On siinä kaavio, mutta merkit on aika... persoonallisia. Eivät ihan standardimerkkejä. Koko kirjan saa kyllä tilata englanninkielisen liitteen kanssa Schoolhouse Pressistä, kannattaa tsekata, koska muutkin huivit ovat upeita, niitä ei kannata missata!
http://www.schoolhousepress.com/Books/Lace_/lace_.html

no voi vinde...:( mä kun jo haaveilin enkun kielistä ohjetta.. tosin netistä löytyi jotakin avitetta... onkos siinä ohjeet piirrettynä?

Petraelina: kuinka sulta sujuu islannin kieli - ohje on islanniksi? :)

Aivan ihana huivi.... olisitko halukas myymään tuon ohjeen tai vaikka vaihtamaan lankaan...??

Nanna: kiitos! Myös Frank kiittää ja lähettää Oskulle terveisiä.

Kiva kun olet taas kuvioissa! Hyrna Herborgar on upea. Ja Frankille terveisiä.

Tiina: huivi aloitettiin todellakin keskeltä ylhäältä. Mä en ole varma, mitä kohtaa sä tarkoitat, mutta kyllä, aina välillä lisättiin melko paljon silmukoita, varsinkin siinä, kun nuo viuhkantapaiset puikulat alkoivat. Puikuloissa taas tehtiin keskellä oikealla puolella kaksi langankiertoa peräkkäin ja nurjalla neulottiin toinen oikein ja toinen nurin.

Upea huivi! Miten nuo etuosan pitkät osat syntyy, lisätäänkö jossain kohdassa kauheasti silmukoita vai vähän vähemmän? Kuvittelen että huivi aloitettiin takaa ylhäältä.

Katjaii: kiitos! Varmasti sunkin Tusshenoista syntyy jotakin hienoa.

Katja: kiitos sinullekin! Eiköhän tämä tästä, töissä on vaihtelua tiedossa ja Saulin ja Paulin netti toimii, joten elämä on melko mukavaa.

TiinaV: ei saa kiusata miestä!

Sinun lankamäärä on varsin käyttökelpoinen hihasta vedettävä ässä siinä vaiheessa, kun mies alkaa nalkuttaa minun lankavarastoista! :D Luulisi pressan antavan jonkin ansiomerkin sellaisesta saavutuksesta! :D

Huivisi on todella kaunis! Ja kiva kuulla, että voit jo paremmin (ja että Sauli ja Pauli palauttivat sinut bloggailun ääreen...)

Moi!

Joskus aiemmin kirjottelinkin ja ihailin niitä Tusshenoita ja voin myös lohduttaa Viljaa, että munkin paketilla meni se kaks viikkoa maksupäivästä selviytyä Saksasta Suomeen. Eikä tullut kun tilausvahvistus sähköpostiin.

Ja Marjut, toi huivi on aivan mahtava! Saa nähdä muotoutuuko meikäläisen Tusshenasta mitään puolikskaan noin hienoa... :)

Sari: kiitos! :)

Vilja: tällä kertaa Niina huolehti tilaamisesta, mutta paketti oli todella kauan matkalla. Saksasta Martina's Bastel- und Hobbykistestä tilaamani kirja tuli muutamassa päivässä, tämä Seasonstoren paketti oli matkalla ainakin pari viikkoa, huolestuttavan kauan todellakin. Kun aiemmin tilasin Seasonstoresta, sain muistaakseni vain tilausvahvistuksen, en erillistä viestiä siitä, että paketti on lähtenyt matkaan - ja silloinkin paketin saapuminen kesti tuskaisen (krhm) kauan.

Moikka marjut!

Ihan aiheesta kukkaruukkuun olisin kysäissyt, että kauanko Tusshena-pakettisi seasonstoresta saksanmaalta oli liikenteessä? Tilasin samaisesta liikkestä Landpostina lankaa,ja vähän huolettaa, että pakettiparkani on ehkä hukkunut matkalle...Saitko muuten sähköpostivahvistusta maksusi perillemenemisestä tai paketin liikkeellelähdöstä?

Kiitellen ja talven jatkoja toivotellen Vilja

Onpa ihastuttava huivi!