Galleria - Neuleita ennen vuotta 2001

Puuvillainen pitsineule

Pitsineuleen neuloin Schulgarn-langasta vuonna 1992. Schulgarn-puuvillalanka oli edullista, joten neuloin siitä samoihin aikoihin paljon muutakin, esim. Nalle Puh -kuviollisen paidan (ei kuvaa, mutta siinä Nalle Puh lensi ilmapallolla kohti hinajapurkkia).

Schulgarn-langan myöhempiä tarpeita varten hankkimani kerät säilyivät ja kulkivat mukana projektien, ajatusten ja kotipaikkakunnan muuttuessa. Neuloin langasta kymmenen(!) vuotta myöhemmin ystäväni vauvalle pitsineuletakin.

Yksityiskohtia »

Kaksi ruskeaa villatakkia

Kaksi ruskeaa villatakkiaNämä kaksi villatakkia olen tehnyt joskus aikanaan, mutta en muista, milloin tai mistä langasta... Epäilisin, että vasemmanpuoleinen saattaisi olla Venlaa, ainakin aihetodisteista (satunnaisista jäljellejääneistä lankakeristä) voisi näin päätellä.

Vaikka en olekaan niihin täysin tyytyväinen, villatakit ovat kulkeneet mukana matkassa ja ne ovat lämmittäneet talven pakkasissa ainakin vuosina 2000 ja 2001. Vuosi 2002 on vielä auki ja saattaa olla, että ainakin oikeanpuoleinen takki saa siirtyä eläkkeelle.

Tyytymättömyyttä aiheuttavat seuraavat asiat:

Yksityiskohtia »

Julien neule #1

Julien kirjoneuleEnsimmäinen amerikkalaiselle kirjekaverilleni Julielle tekemä neule saattaa olla vuodelta 1993 tai 1994. Neuloin sitä kesähelteellä, mikä herätti exäni äidissä suurta hilpeyttä... Köyhän aloitan-kohta-opiskelijan budjetti ei kuitenkaan sallinut kuin akryylilangan ostamista, joten paita pääsi näköjään venähtämään pesussa.

Julien neule #2

Julien Julie-neuleToinen Julielle tekemäni neule on Julie-langasta ja mahdollisesti vuodelta 1994.

Neuleessa on edessä ja takana viisi "nyppypalmikkoa" nurjien silmukoiden muodostamalla pohjalla. Raidoissa tehtiin ensin palmikon kierrot keskeltä vasemmalle ja oikealle ja niiden yläpuolelle ensin yksi ja sen yläpuolelle kaksi nyppyä. Reunimmaiset nyppypalmikot jatkuvat ylös asti, välissä olevat nyppypalmikot hieman neuleen puolivälin yläpuolelle ja keskellä nyppypalmikko ulottuu hieman neuleen puolivälin alapuolelle.

Malli saattoi olla tällainen (tai sitten ei...) »

Julien äidin villatakki

Julien äidin kirjoneuleJulie pyysi piristämään äitiään villatakilla ja suunnittelimme tämän kirjeitse vuonna 1994-95. Halusimme yllättää äidin iloisesti, joten voin vain kuvitella, millaista Julien oli ensin yrittää ymmärtää, mitä suomalainen oikein selittää ja sen jälkeen ottaa mittoja salaa vanhasta paidasta...

Villatakin yläosan porokuviot ovat samoja kuin Jussille Jussi-langasta tekemässäni paidassa. Alareunan tähti/lumihiutalekuvio on Pirta-lehden kansikuvamalli vuodelta 1988.