Galleria - Kesä ja syksy 2003 - Spot-paita

Lanka Spot
Langan menekki 800 g
Puikot 8 mm tai käsialan mukaan
Neuletiheys 9 s ja 13 krs / 10 cm; mallineule 4o, 3n -joustinneuletta (neuletiheys mitattu hieman venytetystä joustinneuleesta)
Koko M
Valmiin neuleen mitat Vartalonympärys 98 cm
Pituus 64 cm

Etu- ja takakappaleet

Luo 44 s (42 s + 2 reunasilmukkaa, neulo reunasilmukat aina oikein). Neulo mallineuletta niin, että aloitat ja lopetat kerroksen neulomalla 2o, ts. oikean puolen kerros on seuraava: 2o, 3 n, *4o, 3n*, 2o. Toista ** välistä osuutta kerroksen ajan.

Neulo, kunnes kappaleen korkeus on 40 cm. Aloita kädentien kavennukset.

Kavenna kappaleiden reunassa 3 s päästä reunasta 1 s yhteensä 7 kertaa.

Takakappale

Jatka neulomista, kunnes kädentien korkeus on 21 cm. Jätä kappaleen keskeltä 12 s apupuikolle kaulusta varten.

Neulo pääntien vasen puoli ensin. Kavenna pääntien reunassa joka kerroksella 1 s yhteensä 3 kertaa, aloita kavennukset nurjalla puolella eli seuraavalla kerroksella sen jälkeen, kun poimit pääntien silmukat. Olalle jää 7 s. (Jos tarpeen, neulo suoraa, kunnes kädentie on 24 cm korkea.) Päättele silmukat.

Neulo pääntien oikea puoli vasemman peilikuvaksi.

Etukappale

Jatka neulomista, kunnes kädentien korkeus on 16 cm. Jätä kappaleen keskeltä 12 s apupuikolle kaulusta varten.

Neulo pääntien vasen puoli ensin. Kavenna pääntien reunassa joka toisella kerroksella 1 s yhteensä 3 kertaa, aloita kavennukset nurjalla puolella eli seuraavalla kerroksella sen jälkeen, kun poimit pääntien silmukat. Olalle jää 7 s. (Jos tarpeen, neulo suoraa, kunnes kädentie on 24 cm korkea.) Päättele silmukat.

Neulo pääntien oikea puoli vasemman peilikuvaksi.

Hihat

Luo 23 s (21 s + 2 reunasilmukkaa). Neulo mallineuletta niin, että aloitat ja lopetat kerroksen neulomalla 2o, ts. oikean puolen kerros on seuraava: 2o, 3 n, *4o, 3n*, 2o. Toista ** välistä osuutta kerroksen ajan. Lisää joka 6. krs yksi silmukka hihan kummassakin reunassa, kunnes hihan leveys on 39 silmukkaa.

Neulo vielä 5 krs ja aloita sen jälkeen hihan pyöriön kavennukset. Kavenna 1 s joka kerroksella hihan kummassakin reunassa yhteensä 7 kertaa. Neulo 2 krs mallineuletta. Päättele silmukat.

Viimeistely

Höyrytä kappaleet kevyesti. Ompele saumat.

Poimi silmukat kaulusta varten pääntien reunasta ja neulo 4o, 3 n -joustinneuletta 7-8 cm (tai niin paljon kuin lankaa riittä). Päättele silmukat löyhästi (tarpeen vaatiessa isoimmilla puikoilla) ja niin, että neulot oikeat silmukat oikein ja nurjat nurin.