Galleria - Johannan sormikasohje

Lanka: 7 Veljestä
Neuletiheys: sama kuin vyötteessä
Puikot: 4 mm
Koko: naiselle

Luo 36 silmukkaa.

Neulo suljettuna neuleena, kunnes lapanen ylettyy peukalotaipeeseen. (Ranne joustinneuletta ja sen jälkeen sileää.) Neulo sitten peukalon paikka seuraavasti:

Oikea käsi: neulo kolmannen puikon silmukoista ensin 6 s toisella värillä (tarvitset siis avuksi pätkän lankaa). Siirrä toisella värillä tehdyt silmukat takaisin vasemmalle puikolle ja neulo ne nyt uudestaan normaaliin tapaan sillä langalla, josta sormikkaasi teet. Jatka normaalisti, kunnes hansikas ylettyy pikkusormen ja nimettömän väliin.

Vasen käsi: peukalon paikka tulee nyt toisen puikon loppuun. Neulo toiselta puikolta 3 s ja sitten loput 6 s toisella värillä. Siirrä toisella värillä neulotut s:t takaisin vasemmalle puikolle. Jatka työtä normaalisti, kunnes hansikas ylettyy pikkusormen ja nimettömän väliin.

Ensin tehdään pikkusormi. Siihen voit ottaa 3 s kämmenen puolelta ja 4 s kämmenselän puolelta. Luo lisäksi ”sormenväliin” 3 s. Yhteensä siis 10 s, joilla voit neuloa pikkusormen suljettuna neuleena (jaa s:t kolmelle puikolle). Aloita kavennukset kynnen puolivälistä.

Tämän jälkeen poimi siitä sormenvälistä, jonka äsken loit, 3 s puikolle. Nyt sinulla on jäljellä 32 s. Neulo näillä kaikilla 3 krs (vajaa sentti).

Nimettömään tarvitset luomasi 3 s pikkusormen ja nimettömän välistä, 4 s kämmenen puolelta ja 4 s kämmenselän puolelta. Luo lisäksi 2 s nimettömän ja keskisormen väliin. Neulo suljettuna neuleena kuten pikkusormikin.

Etusormea varten voit ottaa 5 s kämmenselän ja 6 s kämmenen puolelta (tai toisinpäin). Luo lisäksi 2 s etusormen ja keskisormen väliin. Neulo suljettuna neuleena.

Lopuksi keskisormi. Jäljellä on 5 s kämmenen ja 5 s kämmenselän puolella. Poimi lisäksi molemmilta puolilta 2 s sormenväleistä. Neulo näillä 14 s:lla suljettuna neuleena.

Peukalon: Poista erivärinen lanka varovasti ja poimi s:t puikoille (peukalon neulominen onnistuu hyvin siten, että silmukat ovat kolmella puikolla). Poimi lisäksi poimittujen silmukkarivien välistä 1 s kummaltakin puolelta. Neulo, kunnes peukalon kynsi on puoliksi peittynyt ja kavenna s:t.

Jos silmukkamääräsi on jokin muu kuin 36 s, voit helposti jakaa s:t ”sormille” itsekin. Kynän ja paperin avulla laskutoimitus sujuu helposti. Piirrä vaikka neljä vierekkäistä ympyrää paperille (sormet) ja jaa s:t sopivassa suhteessa. Pikkusormi on pienin sormi, keskisormi yleensä isoin, joten jaa s:t sen mukaisesti. Kannattaa sovittaa välillä. Jos tuntuu ahtaalta niin sormenväleihin voi vaikkapa luoda 2 s:n sijasta 3 s.

Tärkeää on muistaa neuloa nuo muutamat kerrokset kaikilla s:lla pikkusormen teon jälkeen. Muut sormethan "alkavat" hieman ylempää kuin pikkusormi.

- Johanna kirjoitti tämän ohjeen vieraskirjaani ja hänen suostumuksellaan kopioin ohjeen tänne & muokkasin sitä hieman. -