Galleria - Talvi 2003 - Raitapaita Tahitista

Langan menekki 6 kerää (300 g) sinistä ja 5-6 kerää vihreää Tahiti-lankaa
Puikot 6 mm tai käsialan mukaan
Neuletiheys Sileä neule: 16 s ja 23 krs / 10 cm
Mallineule 2o, 2n -joustinneule, raidat etu- ja takakappaleessa ja hihoissa 7 cm / 16 krs, kauluksessa 3,5 cm / 8 krs
Koko M
Valmiin neuleen mitat Vartalonympärys n. 90 cm (paita venyy 70 - 100 cm)
Pituus 56 cm

Etu- ja takakappaleet

Luo 82 silmukkaa sinisellä (80 s + 2 reunasilmukkaa, neulo reunasilmukat aina oikein). Neulo kerroksen alussa reunasilmukan jälkeen ensin 1o, 2n ja jatka sen jälkeen 2o, 2n -joustinneuletta, ja neulo kerroksen lopussa vielä 1o. Neulo joustinneuletta sinisellä 16 krs (n. 7 cm). Vaihda vihreään ja neulo joustinneuletta 16 krs. Jatka raitojen neulomista, kunnes kappale on 5 raitaa (n. 35 cm) korkea.

Etukappale ja kaulusAloita kädentiekavennukset kuudennen eli vihreän raidan alussa. Kavenna 4 kertaa 2 silmukkaa joka 2. krs = yhteensä 8 silmukkaa.

Takakappale

Jatka neulomista, kunnes viimeinen, vihreä raita on 10 krs korkea eli neulomatta on 6 krs. Päättele raidan 11. kerroksella neuleen keskeltä 22 silmukkaa pääntietä varten (ts. neulo ensin 22 s, päättele 22 s ja neulo kerros loppuun).

Neulo pääntien vasen puoli ensin: kavenna pääntien reunasta joka kerroksella 1 s eli yhteensä 5 s, kunnes vihreä raita on 16 krs korkea. Olkapäälle jää 17 silmukkaa. Neulo pääntien toinen puoli peilikuvaksi.

Etukappale

Neulo kuten takakappale, kunnes viimeinen, vihreä raita on 4 krs korkea eli neulomatta on 12 krs. Päättele raidan 5. kerroksella neuleen keskeltä 20 silmukkaa pääntietä varten (ts. neulo 23 s, päättele 20 s ja neulo kerros loppuun).

Neulo pääntien vasen puoli ensin: kavenna joka toisella kerroksella 1 s (yhteensä 6 s, tee kavennukset nurjalla puolella), kunnes vihreä raita on 16 krs korkea ja olkapäille jää 17 silmukkaa. Neulo pääntien toinen puoli peilikuvaksi.

Hihat

Luo 38 silmukkaa sinisellä (36 s + 2 reunasilmukkaa). Neulo raitoja samoin kuin etu- ja takakappaleessakin. Lisää joka 6. krs 1 s kumpaankin reunaan, kunnes raitoja on 6 ja silmukoita 66.

Mini, Maxi ja hihaAloita sen jälkeen hihan pyöriön kavennukset vihreän raidan alusta: kavenna kummassakin reunassa 14 x 1 s joka toinen krs. Kavenna sen jälkeen kummassakin reunassa 2 s jokaisella jäljelläolevailla kerroksella, paitsi viimeisellä (nurjalla) kerroksella kummassakin reunassa 3 s. Päättele loput silmukat.

Kaulus

Ompele olkasaumat yhteen. Poimi pääntien reunasta tasaisesti silmukoita kaulusta varten - huomaa, että silmukkaluvun on oltava neljällä jaollinen. (Etukappaleen 20 silmukan ja takakappaleen 22 silmukan lisäksi voit poimia esim. 17 s kummaltakin puolelta, jolloin pääntietä varten on 76 silmukkaa.)

KaulusAloita sinisellä ja neulo 2o, 2n -joustinneuletta. Tee raidoista 8 krs korkeita. Kuvan poolokaulusta varten neulo neljä raitaa. (Voit myös neuloa kauluksesta niin korkean tai matalan kuin haluat, vaikkapa vain yhden raidan korkuisena.) Päättele pääntien silmukat löyhästi.

Viimeistely

Ompele sivusaumat ja hihat.

~

Hieman alle 2 m kaulaliinaa

Lankaa: n. 2,5 kerää sinistä, 1,5 kerää vihreää ja 1 kerä mustaa Tahiti-lankaa

Luo 32 silmukkaa + 2 reunasilmukkaa, jotka neulotaan aina oikein.

Neulo 2 o, 2n -joustinneuletta ja raidoita seuraavasti:

Tahiti-kaulaliinaAloita neulomalla 20 krs sinisellä.

Jatka sen jälkeen raitoja: 6 krs vihreää, 10 krs mustaa, 6 krs vihreää, 22 krs sinistä.

Lopeta 20 kerroksella sinistä.