Galleria - Talvi 2003 - Lapsen huppari

Langan menekki 2-3 kerää (100-150 g) Palmaa (kolmatta kerää menee vain vähän), 1 kerä (100 g) Butterflytä. Neulo koko ajan sekä Palmalla että Butterflyllä.
Puikot 6,5 mm tai käsialan mukaan
Neuletiheys Sileä neule: 12 s ja 14 krs / 10 cm
Mallineule 1o, 1n -helmineule + sileä neule
Koko n. 1-vuotiaalle lapselle / 80 cm
Valmiin neuleen mitat

Vartalonympärys n. 78 cm
Pituus 31 cm
Hihan pituus 21 cm

Etu- ja takakappaleet

MalliHuom! Etu- ja takakappaleet neulotaan yhtenä kappaleena hihoihin saakka, sen jälkeen etukappaleet ja takakappale neulotaan erikseen.

Luo 88 silmukkaa + 2 reunasilmukkaa = 90 silmukkaa Palmalla ja Butterflyllä. Neulo reunasilmukat aina oikein ja muilla silmukoilla ensin 10 cm helmineuletta ja sen jälkeen sileää, kunnes neuleen korkeus on 20 cm. Voit myös neuloa molemmissa reunoissa 7 silmukalla helmineuletta, jos haluat huppariin helmineulereunan.

Huom! Neulo samalla oikeaan etureunaan (tämä huppari on tytölle, pojalle napinlävet neulotaan vasempaan reunaan) napinlävet 6 cm välein, yhteensä 4 napinläpeä.

Napinläpi: tein napinlävet langankierrolla + ylivetokavennuksella: langankierto, nosta 1 o neulomatta, neulo 1 o, vedä neulomatta nostettu silmukka neulotun silmukan yli.

Kun neuleen korkeus on n. 20 cm, neulo ensin toinen etukappale: neulo 24 silmukalla sileää, jätä muut silmukat odottamaan. Kun kappaleen korkeus on 26 cm, päättele sen reunasta 6 silmukkaa pääntietä varten. Kavenna sen jälkeen pääntien reunasta joka 2. krs 1 s yhteensä neljä kertaa (jää 14 silmukkaa) ja neulo, kunnes kappale on 31 cm korkea.

Neulo seuraavaksi takakappale: jatka sileää keskellä olevilla 42 silmukalla, kunnes kappaleen korkeus on 31 cm. Pääntietä varten ei tarvitse päätellä silmukoita.

Neulo lopuksi toinen etukappale ensimmäisen kappaleen peilikuvaksi.

Hihat

Luo 24 silmukkaa + 2 reunasilmukkaa = 26 s Palmalla ja Butterflyllä. Neulo ensimmäiset 10 krs helmineuletta. Aloita samalla levennykset 6 krs. jälkeen (ensimmäinen levennys tulee helmineulealueelle) ja lisää 1 s kummallakin puolella, kunnes silmukoita on 34 (32 s + 2 reunasilmukkaa). Neulo, kunnes hiha on 21 cm pitkä. Päättele silmukat.

Huppu

Ompele olkasaumat yhteen. Poimi pääntien reunasta tasaisesti silmukoita huppua varten (12 kummankin etukappaleen pääntien reunasta, 14 takakappaleen keskeltä). Neulo hupun molemmissa reunoissa 7 silmukkaa helmineuletta, muuten sileää. Lisää 3 sentin välein 2 silmukkaa takana keskellä 4 kertaa ja neulo, kunnes huppu on 25 cm korkea. Päättele silmukat.

Viimeistely

Ompele hihat. Ompele hupun sauma. Kiinnitä napit. Pujota hupun reunaan nyöri, jos haluat.

Vinkki: Napit on päällystetty virkkaamalla. Halkaisijaltaan n. 20 mm tavalliset litteät napit saa päällystettyä seuraavasti: virkkaa 4 kjs ja sulje ne renkaaksi. Virkkaa 8 kiinteää silmukkaa renkaaseen ja edelleen 1 ks jokaiseen ks:n. Päättele, jätä langanpäät pitkäksi. Aseta nappi virkatun pyörylän keskelle ja ompele pyörylä muutamalla pistolla kiinni napin ympärille. Ompele nappi kiinni neuleeseen samalla langalla ja varmista samalla, että nappi on kunnolla piilossa.