Galleria - Kesä ja syksy 2003 - Khakinvärinen Maxi-paita

Lanka Helsingin villakehräämö: Maxi
Langan menekki 800 g (?)
Puikot 6 mm pyöröpuikot ja suorat puikot, 5 mm pyöröpuikot resoria varten (tai käsialan mukaan)
Neuletiheys 14-15 s ja 22 krs / 10 cm. Huomaa, että neuletiheytesi voi muuttua, kun vaihdat suljetusta neuleesta edestakaisneuleeseen.
Koko M
Valmiin neuleen mitat Vartalonympärys n. 98-100 cm

Etu- ja takakappaleet

Maxi-paita edestäPaita neulotaan pyöröneuleena kädentien kavennuksiin saakka, sen jälkeen edestakaisneuleena. Paidassa on molemmilla sivuilla 22 s leveät osuudet 2o, 2n -joustinneuletta, muuten paita on sileää. Kerros alkaa aina joustinneuleosuuden keskeltä eli neulomalla 1o, 2 n ja loppuu vastaavasti myöskin neulomalla 1o.

Luo 140 silmukkaa.

Neulo pyöröneuleena ensin 4 krs 2o, 2n -joustinneuletta. (Huomaa, että kerros alkaa 1o, 2n ja päättyy 1o.)

Aloita neljän joustinneulekerroksen jälkeen etu- ja takakappaleiden sileät osuudet - etukappale on hieman takakappaletta leveämpi:

Jatka joustinneuletta + sileää, kunnes neule on n. 37-38 cm korkea.

Neule jakaantuu edestakaisneuleena neulottaviin etu- ja takakappaleeseen joustinneuleosuuden keskeltä.

Etukappale

Aloita edestakaisneule ja kädentiekavennukset.

Maxi-paidan hiha ja etukappaleKavenna joka kerroksella (sekä oikealla että nurjalla) 1 s kummassakin reunassa 10 kerroksen ajan eli kunnes kaikki joustinneuleosuuden silmukat on kavennettu pois ja jäljellä on 52 s (50 s sileää + 2 reunasilmukkaa. Reunasilmukat lasketaan tästä lähtien kokonaissilmukkamäärään. Neulo reunasilmukat aina oikein.)

Jatka neulomista, kunnes kappale on 54 cm korkea. Aloita pääntien kavennukset.

Neulo 18 s. Päättele kappaleen keskeltä 16 s. Neulo loput 18 s ja neulo pääntien vasen puoli ensin.

Päättele 1 s pääntien reunasta joka 2. krs yhteensä 4 kertaa . (Aloita kavennukset seuraavalla oikealla kerroksella.) Olalle jää 12 s.

Päättele olan silmukat.

Neulo pääntien oikea reuna peilikuvaksi.

Takakappale

Neulo samalla tavoin kuin etukappale, kunnes kappale on 57 cm korkea. Erona etukappaleeseen on se, että sileän osuuden silmukoita on 48 (46 s sileää + 2 reunasilmukkaa. Reunasilmukat lasketaan tästä lähtien kokonaissilmukkamäärään.)

Kun kappale on 57 cm korkea, aloita pääntien kavennukset. Neulo 16 s. Päättele kappaleen keskeltä 18 s ja neulo loput 16 s. Jatka neulomista ja neulo pääntien vasen puoli ensin.

Kavenna joka kerroksella 1 s pääntien reunasta yhteensä 4 krt. (Aloita kavennukset seuraavalla oikealla kerroksella.) Neulo vielä 2 krs sileää. Olalle jää 12 s.

Päättele olan silmukat.

Neulo pääntien oikea reuna peilikuvaksi.

Hihat

Maxi-paidan hihaaHihat neulotaan pyöröneuleena hihan pyöriön kavennuksiin saakka. Kavennuksista lähtien hihat neulotaan edestakaisneuleena. Hihassa on alapuolella 2o, 2n -joustinneuletta ensin hihansuussa 14 s ja lisäysten jälkeen 22 s niinkuin etu- ja takakappaleessakin, muuten hiha on sileää. Kerros alkaa aina joustinneuleosuuden keskeltä eli neulomalla 1o, 2 n ja loppuu vastaavasti myöskin neulomalla 1o.

Luo 28 s.

Neulo pyöröneuleena 2o, 2n -joustinneuletta 4 krs. (Huomaa, että kerros alkaa 1o, 2 n.)

Neulo vielä 1 krs 2o, 2n -joustinneuletta ja lisää samalla kerroksen alussa / kerroksen vaihtumiskohtaan 2 s.

Jatka joustinneuletta ja sileää:

Maxi-paidan kaulusJatka joustinneuletta + sileää ja lisää joka 4. krs kerroksen vaihtuessa 2 s yhteensä 4 kertaa, kunnes joustinneuleosuudessa silmukoita on 22. Jatka sen jälkeen lisäyksiä niin, että teet lisäykset aina sileän osuuden reunoilla eli sileän osuuden aluksi ja lopuksi.

Jatka, kunnes silmukoita on 72 (50 s sileää + 22 s joustinneuletta). Neulo viimeisen lisäyksen jälkeen vielä 3 krs.

Aloita edestakaisneule ja hihan pyöriön kavennukset.

Kavenna joka krs 1 s kummassakin reunassa 10 kerroksen ajan eli kunnes kaikki joustinneuleosuuden silmukat on kavennettu pois ja jäljellä on 52 s (50 s sileää + 2 reunasilmukkaa. Neulo reunasilmukat aina oikein.)

Neulo 2 krs sileää. Päättele.

Neulo toinen hiha samalla tavalla.

Viimeistely

Maxi-paidan kainaloHöyrytä kappaleet kevyesti.

Ompele olkasaumat. Poimi pääntien reunasta neljällä jaollinen määrä silmukoita ja neulo 2o, 2n -joustinneuletta 18 cm. Päättele silmukat löyhästi.

Kiinnitä hihat. Tarkista, että joustinneuleessa raidat osuvat kohdalleen, ts. nurjat ja oikeat silmukat ovat kohdakkain.