10.09.2006 | 18:36

Syysterveiset Tallinnasta

Aluksi tärkeimmät(?) asiat: kiitos huivikehuista! Huiviin palaan heti, kun saan sen pingotettua ja otettua siitä uusia kuvia.

Sitten asiaan: meillä ei ollut niin huono tuuri kuin Vilmalla, vaan Niina ja minä pääsimme viemään kollegani Heman (muistattehan hänet?) ex-kollegani Jaanan kanssa Tallinnaan. Meillä oli liput Nordic Jet Linen 10.05 lähtevään lauttaan ja matkalla satamaan Niina kertoi, että klo 8 lautta oli peruttu. Pohdiskelimme siinä, onko tuuli edelleen niin kova, että klo 10 lauttakin olisi peruttu. Ei ollut, mutta sinne oli ilmeisesti mahdutettu ainakin osa kahdeksalta rannalle jääneistä matkustajista. Saimme paikat lautan peräosasta, missä nökötimme penkeillä vieri vieressä ilman pöytää.

Lautta saapui Tallinnaan myöhässä, koska sen piti hidastaa tuulen takia. Tuulta saan kiittää myös sangen epämiellyttävästä matkasta. Sen aikana mm. kului paljon henkilökunnan ystävällisesti jakamia muovipusseja, syntyi kuolemattomia lausahduksia tyyliin "sulje silmäsi ja ajattele Englantia" ja "be pretty when you puke" ja keräsin paljon sympatiaa lähistöllä olevilta matkustajilta. (Tosin jos Linda Linen säilykepurkit olisivat kulkeneet ja olisimme menneet niillä, olisin varmaankin kuollut siihen paikkaan, jos jotain positiivista nyt haetaan.) Muuten, muistaako kukaan, minkä ratkaisun Myytinmurtajat löysivät merisairauteen?

Päätin siis palkita itseni langalla. Oikeastaan olisin vain halunnut mennä kotiin ja käpertyä sänkyyn, mutta koska olin Tallinnassa, se ei ollut mahdollista.

Mitäpä neuloja ostaa kärsittyään lähes kaksi tuntia? Kashmiria ja silkkiä tietenkin!

Ensimmäisessä kuvassa viimeiseksi ostettua lankaa, BBB:n Contessa Filatista (Müürivahe 20), 50% mohairia ja 50% akryylia. Se ei vain päästänyt pois kaupasta, joten ostin sitä kolme kerää. Lanka haluaa todennäköisesti huiviksi.

Muut langat ovat Liann Lõngadista (Narva mnt 13). Punainen ja oranssi lanka ovat Emmebin Himalayaa, punaista on enemmän ja oranssia ja valkoista (ei kuvassa) kaksi kerää kumpaakin. Lanka on 90% villaa ja 10% kashmiria - toteutin siis periaatettani "jos se on punaista ja siinä on kashmiria, se on minun". Vaaleanpunainen lanka on Emmebin Husky, 60% villaa ja 40% akryylia. Ensin halusin ostaa viininpunaista Huskya, mutta sitä ei löytynyt varastoista, vaikka myyjän tietokone kertoi sitä olevan vielä jemmassa. Tummempaa pinkkiäkän ei löytynyt, mutta oikeastaan tuo vaalea vaaleanpunainen on aika hyvä väri eikä ollenkaan huono kolmas vaihtoehto.

Jossain jemma-tyyppisessä paikassa on myös kirsikanpunainen silkkilanka, joka maksoi 129 kroonia ja tarttui mukaan myöskin Liann Lõngadista. Ostin sitä kaksi kerää, koska olen sen arvoinen.

Paluumatka ei ollut ihan niin paha. Söimme ensin Controventossa ("Vastatuuleen") ja vastatuuleen tai ainakin myrskytuuleen lähti lauttakin... (Pahoittelen huonoa sanaleikkiä.) Tällä kertaa saimme paikan lautan keskiosasta, joten olo oli vain outo, mutta vakavammilta seurauksilta vältyttiin. Ja nyt menen etsimään silkkilankani ja hiplaamaan sitä!

PS. Liann Lõngadissa on nyt myös ihania käsintehtyjä nappeja!

« Autumn greetings from Tallinn | Blog | Not in the mood »

Kommentit - Comments

Oi, kiitos kaikille neuvoista ja sympatiasta! Ensi kerralla sitten ilmastointiteippiä ja inkivääriä mukaan.

Vilma: mä olisin kyllä mielelläni vaihtanut paikkaa, jos olisin tiennyt...

Juuli: suosittelisin Garnstudion sivuja ( http://www.garnstudio.com/lang/fi/kategori_oversikt.php ), siellä ohjeita on yllin kyllin.

Ihania lankoja löysit! Ensi kerralla taidankin mennä tallinnaan ihan vain lankojen takia, viime kerralla olin kyldyyriporukalla liikkeellä... lopun arvaa.
Mutta asiasta toiseen, sinä kun tiedät KAIKEN, niin osaatko neuvoa mistä löytäisin kivan, modernin kirjoneulepuseron tai -villatakin ohjeen? Voi olla vaikka norjalainenkin sivu jos niikseen on, luen kyllä sujuvasti neuleohjeita aika monella kielellä. Tai osaako joku kanssakommentoijista neuvoa?

Myytinmurtajat selviytyivät syömällä inkivääripillereitä. Ensi kerralla sitten inkivääriolutta mukaan.

Kuulin eilen Niinalta epäonnisesta merimatkasta. :SS Onneksi edes toiseen suuntaan oli parempi paikka...

Oih ja voih, kateuden mato täällä yrittää salakavalasti nakerrella meikäläistä. Oi jospa oisin saanut olla mukana... :)

En tiedä myytinmurtajista, mutta oppilaille oli luokkaretkellä viime keväänä vedetty ilmastointiteipit mahan päälle laivalla. Jo loppui pahoinvointi!

Ahaa...mä muistin ihan että sä ostit sen sittenkin Filatista kun sut piti melkein rautakangella vääntää pois niitten kashmirsekoitteitten kimpusta, mutta ei sitten :-)

Tämä oli Liann Longadista, vaikka lankaa sai myös Filatista. Yst. terv. "Lankakaupan kuitti". :)

Husky oli kyllä Filatista, toim. huom.

Heh, olisihan se aikamoista lankatiivistettä, jos siinä olisi 600% villaa. Korjasin virheen. :)

Hih, ei kai langassa villaa oikeasti ollut ihan kuuttasataa prosenttia? :-)