12.06.2005 | 18:06

Julkineulontaa Espoossa

Espoon Tapiolassa vietettiin eilen julkineulontapäivää. En laskenut osallistujia sen tarkemmin, mutta meitä oli kymmenkunta: Anna, Jenni, Johanna, Kati, Kristel, Nanna, Niina, Maria, Pirkko, Päivi, Soili, Susanna... (Unohdinko jonkun? Menivätkö kaikkien nimet oikein?)

Neuletikki oli auki parisen tuntia, joten päätimme tavata siellä. Se oli hauskaa! En ole koskaan nähnyt kauppaa niin täynnä ihmisiä - ja mikä parasta, täynnä ihmisiä, joista tunsin melkein jokaisen. Paikalle oli osunut vielä kaksi miesparkaakin... Mutta mitä muuta voisi odottaa, kun valitsee paremmaksi puoliskokseen neulojan? Joskus joutuu lankakauppaan. (Jussi oli kaukaa viisas ja lähti viikonlopuksi äitinsä lihapatojen ääreen.

Sää oli aurinkoinen, mutta tuulinen. Urheasti istuimme ulkosalla jonkin aikaa ja ihmiset kulkivat edestakaisin. Tapiolassa oli muitakin houkutuksia, mm. Akateeminen kirjakauppa ja kahviloita, joista sai haettua pikkupurtavaa. Jonkun ajan kuluttua siirryimmekin Escaféseen. Valitettavasti jotkut katosivat asioilleen, joten en saanut kuvaa, jossa kaikki olisimme yhdessä.

Sen sijaan saatte nähdä kuvia huivista, jonka sain valmiiksi. Aloitin huivin aiemmin tällä viikolla, koska tarvitsin projektin lauantaiksi, mutta huivi eteni niin nopeasti, että luulin sen jo valmistuvan ennen lauantaita. Sitten minun olisi pitänyt kehittää äkkiä taas uusi projekti ja sekin olisi varmaan ollut huivi...

Siispä päätin neuloa huivin hieman isommaksi. Se on tehty Tallinnasta Vanhan kaupungin päiviltä ostamastani sinisestä villalangasta.

Tässä huivi ilman kissaa...

kissan kanssa (mittakaavan vuoksi: huivi on 2 m leveä ja painaa ehkä noin 200 g, kissa taas painaa 7 kg)...

kahden kissan kanssa...

kolmen kissan kanssa (joista yksi ei kuitenkaan loju huivin päällä)...

ja tässä vielä lähikuvia:

« KIP Day in Espoo | Blog | Ideas galore! »

Kommentit - Comments

Ihana on edelleen... Mä tässä päivittelen tietojani viikon poissaolon jälkeen. Huh, tää blogien lukeminen käy melkein työstä... ;O)

Ihania uutisia, tuo webhotellin vaihto! kävinkin kirjaston koneella kurkkaamassa Ullaan, että mistä olen jäänyt paitsi!

Joku: Nalle-huivi on ollut valmiina jo hyvän aikaa, mutta se on vain jäänyt esittelemättä. Siitä tuli aika... hmmm... kirjava. Täytyypä laittaa se esittelyyn jossain vaiheessa!

Hei! Kun sulla oli ne kaksi kerää nalle coloria, joista sanoit tekeväsi huivin? En nyt muista, mutta esittelitkö sen jo aiemmin? Niistä valko kirjavista langoista?

Anne: kiitos! Harmi, kun Kati ehti jo lähteä reissuun, muuten oltaisiin murrettu Katinkin vastarinta. Livenä tää ei tuntunut tehoavan, mutta silloin se olikin vielä kesken. :)

Päivi: jep, punainen lanka on myös itseraidoittuvaa. Yhden huivin tein aiemmin puna-violettisävyisestä langasta: http://www.katajala.net/marjut/neuleet/blog/archives/2005/02/taalla_on_valmi.shtml

Lankoja löytyy Tallinnasta aika monista matkamuisto- ja käsityömyymälöistä (paitsi Eesti käsitöön liikkeissä en ole näitä nähnyt), mutta kertauksen vuoksi muutama vinkki: Raatihuoneen torin lähellä Apteegi-kadulla on Jardin-matkamuistomyymälä, josta saa myös hahtuvaa. Torilla on myös Käsitöö kamber, mutta se tuntui kalliimmalta paikalta.

Jos taas menet Filatiin, niin matkan varrella Müürivahella on myös kaksi paikkaa: Villatooted (Müürivahe 17, sisäpihalla Loitsukellerin vieressä) ja Mugk Käsitöö (Müürivahe 21).

Hieman vanhan kaupungin ulkopuolella on Larina Lõngad, Narva mnt 2), josta saa myös paikallisia lankoja.

Ai kun kaunis! Mä en yleensä tykkää mistään sinisestä, mutta toi murtaa vastarinnan. Eikä kissat sitä ainakaan rumenna :-)

Satumaisen ihana huivi, odotan into piukkana seuraavaa Ullaa! Oliko se punainenkin itseraidoittuvaa (punainen olisi enemmän minua)?
Terv.Päivii jonka avokki lupasi jo äitienpäivänä viedä Tallinnaan...

Kiitos kiitos! Korjasin myös sun nimen. (Mä olen aina niin huono nimien kanssa.)

Niin ei Pirjo, vaan Pirkko :-) Ihana tuli tosta huivista!

Juu, lanka on itseraidoittuvaa ohutta eestiläistä villalankaa, siitä tulee tosi leveitä raitoja. Huivissa nuo reikäraidat osuivat jotenkin korostamaan värien vaihtumista, mutta se ei todellakaan ollut tarkoituksena. Ohje on ihan omasta päästä, mutta sen voisi laittaa seuraavaan Ullaan...

Sitten hyviä Ulla-uutisia: olemme siirtämässä Ullan sivuja samaan webhotelliin kuin missä katajala.netkin on. Se tarkoittaa sitä, että mm. kuvien linkityksen eston saa toteuttaa itse eli Ullan kuvat alkavat taas näkyä! Hiphei! Tarkempi aikataulu ei ole vielä tiedossa, mutta aivan lähiviikkoina se tapahtuu.

Ihana huivi! Onko lanka siis itseraidoittuvaa? Kerrankin sävyt sopivat yhteen, ja mitkä värit! Mistä tuo ohje on? (Toivottavasti ei Ullasta, olen jo menettänyt toivoni saada kuvia koskaan näkyviin...)