05.08.2009 | 21:39

Ilmaista lankaa! Palkintoja! Arvonta! - Free yarn! Prizes! Raffle!

Muistattehan, että olen hämäläinen? Hyvä.
You do remember that I'm slow? Good.

Aeolianista jäi yli Handpaintedyarn.comin Sun Flowers -väristä Lace-lankaa noin puoli kerää. Punnitsin sen juuri ja lankaa on hieman yli 40 g (vaaka näytti 44 g, mutta tavallisen digitaalisen keittiövaa'an tarkkuudesta ei koskaan tiedä) eli noin 310 m. Lisäksi yli jäi alle 10 g huiviin sopivia 8/o-kokoisia siemenhelmiä (helmien koko vaihtelee hieman, eivät ole kovin tasalaatuisia).

Lanka ja helmet voivat olla juuri sinun! En tee niillä enää mitään, joten paras perustelu palkitaan jämälangalla ja -helmillä tai jos perustelut ovat kovin tasavertaisia, voittaja arvotaan jollain mystisellä tavalla. Vastausaikaa on Marjutin nimipäivään saakka eli 15.8. on viimeinen osallistumispäivä. Miksi lähettäisin langan ja helmet juuri sinulle? Oletko nyt löytänyt keltaisen? Onko keltainen ollut aina ihkua? Haluatko vain ilmaista lankaa? Vastaa ja voita!

Oikeastaan halusin vain sanoa kiitos pitsineulevuodatus-, Aeolian- ja Tanska-kommenteista! En saa kovinkaan usein kiitettyä heti enkä vastailtua kysymyksiin, mutta arvostan siitä huolimatta ihan jokaista kommenttia. Kommentit piristävät ja on mukavaa tietää, että joskus onnistuu saamaan aikaan jotain, mistä muut pitävät. Itsetunto nousee kohisten!

Pitsineulejutun kanssa mietin hetken, meneekö se liian överiksi, mutta päätin olla välittämättä. Siitä se sitten lähti ja koko kirjoitus syntyi kuin itsestään. Hämmentävän vaivatonta siis. Aeoliania esittelen edelleen ylpeänä kaikille. Sen neulominen hirvitti ensin (2 000 helmeä!!!), mutta Katjan ihanan Aeolianin ajatteleminen kannusti ja lopputulos oli sen arvoinen. Ja jep, Teisa, hodarin alla oli todellakin linssinsuojus. Jonnekin se piti jemmata siksi aikaa, kun kuvasin omaa annostani.

I have some leftover yarn from Aeolian, about half a skein or 40 grams / 310 meters of Lace by Handpaintedyarn.com in the colourway Sun Flowers and less than 10 grams of matching seed beads, size 8/o. Those could be yours if you tell me why just you should have them. Did you find the yellow colour just now? Have you always liked yellow? Would you just like free yarn and beads? The one who gives the best reasons will get the goodies or, if the reasons are equally good, the winner will be drawn in some mysterious way. Last day for entries is August 15th.

Actually I just wanted to say thank you for all the comments I have got. Thank you! It's always great to get comments and I appreciate them a lot. They make me feel this is worth the while and brighten up the dull days.

« Ostoksia Tanskasta - Shopping in Denmark | Blog | Frank, 15 vee (ja yksi viikko) - Frank, 15 years (and one week) »

Kommentit - Comments

Minusta on rumaa sanoa että minulle minulle minulle, mutta totuus on se ettei varastoistani löydy yhtään ainutta (???) keltaista lankakerää...sopiiko väri minulle? mene ja tiedä, kiinnostaisi kyllä. Josko tuo ihanainen kerä saisi meiltä hyvän ja pysyvän kodin. Minä lupaisin tehdä siitä jotain kaunista

Kukaan ei koskaan onnittele toisen nimen nimipäivänä eikä varmaan edes tietäisi, että Marjutia juhlitaan samana päivänä kuin Jaanoja.

Kaikkien maailman Marjutien puolesta, Tiina Marjut.

:P

Kovaa on yritys näissä kommenteissa, riimittelyä ja rallattelua ! Paah, turhaa kaikki koska mähän ylistin tuota lankaa jo kun se aiemmin blogissa vilahti! Ja koska mä ehdin ensin sitä ihasteleen niin mullehan se kuuluu :D Se ois ihan täydellistä mun ruskeaa syksytakkia vasten.

Frankille myöhästyneesti mutta sitäkin lämpimämmin onnea täältä meidän karvakuonoilta ja minulta myös

Tykkään vain murretuista, ns. syksyn keltaisista. Kirkkaan keltaiset ovat kauhistus! Oikeastaan innostus murrettuja keltaisia kohtaan puhkesi "leijonankeltaisten" lankojen tullessa myyntiin. Nythän niitä on ollut monenkin merkin valikoimassa :-) Miksi lanka sitten kuuluisi lahjoittaa minulle? Masussani möyrii tällä hetkellä pieni ihmisalku, joka aikoo saapua maailmaan joulun tienoilla. Olen päättänyt pukea hänet itsetehtyihin neuleisiin alusta alkaen. Koska sukupuolesta ei ole tietoa, olen neulonut harmaista ja beigensävyisistä langoista. Vihreääkin on varattu, mutta keltaista ei vielä yhtään! Ainahan vauvalla pitää olla jotakin keltaista!

Koska keltainen on uusi musta!

Minun kuuluisi saada paketti, koska en ole ikinä voittanut mitään (:(), olen tällä hetkellä totaalisesti rahaton (34 senttiä tilillä) ja koska en ole aikoihin päässyt ostamaan mitään uutta ihanaa mikä saisi motivaation käyntiin.
JA! Olen blogisi aktiivinen lukija, vaikkakin hiljainen sellainen! :D

tuo lanka sopisi aivan mahtavasti yhteen huivi malliin, joka minulla on tiedossa. olenkin ajatellut että ostaisin siihen keltaista lankaa, mutta ehkä ei tarvitse :DDD

Pidän keltaisesta ja tuosta olisi kiva neuloa keltainen huivi helmien kera. Se olisi eka kerta ja huivi menisi eteenpäin eli lahjaksi tms...

Hehe, eipä näemmä ollut ajatukseni ainutlaatuinen. Nimittäin mullekin (kuten Saijjalle) tuli heti mieleen, että hanna_h olis sopiva kohde langalle :). On nimittäin blogissa syntynyt keltaisesta langasta yhtä sun toista upeaa!

Hmm...niin nyt on jotenkin eestiläiset kielot mielen päällä, miltähän ne näyttäisi keltaisina ja helmillä varustettuina...

Muuten, meillä on sama nimipäivä.

Mulle!

Koska. Rakastan keltaista ja huiveja ja pitsiä. Sekä ilmaisia asioita ja yllätyksiä ja takkua. Koska sun huivista tuli niin kaunis että mun tarvii saada samasta väristä joku pieni huiviasia. ö.ö

En jaksa alkaa runoilemaan, tahikka sanoittamaan laulua, heittäydyn vaan etees rähmälleen ja rukoilen; lähetä lanka minulle Kuopioon, taion siitä jotakin muuta kuin kalakukon ;))

Oikeastaan tulin kertomaan, että pitsiliinani on valmis. Bloggailen sen tässä päivän mittaan, kunhan viitsin. Siitä tuli ihana, eli voisin tietenkin jatkaa pitsiharjoituksia keltaisella langalla ja helmillä! Liinaan ei tullut edes yhtään virhettä - meinasi kyllä tulla, mutta sitten purettiin ja korjattiin intensiivisesti. (Eli en siis ehkä ansaitsekaan lisää harjoitusmateriaalia ;o))

Mieskin muuten luki sun pitsineulejutun ja totesi: "Kukas tää oikein on? Hyvä kirjoittaja." Allekirjoitan.

Keltainen, mulla ei ole mitään keltaista! Eikä helmiä. Kiitos mulle molempia!

Tarvitsen lohtulankaa, koska ikävöin edellistä elämääni ennen perheemme muuttoa, koska tuen tulevaa NHL-maalivahtia ostamalla lankarahoillani hänelle varusteita ja koska tuo lanka on suunnilleen parasta keltaista, mitä pitkään aikaan olen nähnyt.

Ja lupaan jatkossakin etsiä pikaruoan alta kameran linssinsuojuksia :-D

Hei!
Tuo kerä huutaa ihan selvästi SIRPAAA!!!! Minä haluaisin opetella tekemään pitsineuletta ohuesta langasta. En uskalla aloittaa jos vyyhdissä on 2km lankaa! Vähän pienempi määrä alkuun että saisin valmiiksi. Olisi kiva neuloa kun langan on saanut tunnetulta neulojalta! Aivan kuin saisi oman Neulekummin, joka kannustaa minut loppuun asti. Keltanen väri toisi valoa syksyn ja talven pimeyteen. Helmet olisi luksusta arkeen, ylellisyyttä. Tulossa on tapahtumarikas vuosi,joten kaikki asiat joista saa positiivista energiaa pitää yrittää saada haltuun. Sain kesällä lahjaksi Addin ohuet kultaiset pyöröpuikot. Kun avasin paketin niin nielaisin ja sanoin että nyt tarvitaan erityistä lankaa jolla neuloa. Ne olisi juuri tehty tätä lankaa varten. Samalla yhdistyisi kaksi tärkeää lahjaa. Olen toisella paikkakunnalla opiskelemassa arvontaviikolla, joten älä arvo uudestaan minä tulen viimeistään la 22.8 takaisin kotiin ja pääsen sähköpostille. Ihanaa Marjut! Saanko minä todella lankaa Sinulta !?!
Jään odottamaan yhteydenottoasi.

Sirpa

Pilvin kommenttia on aikas vaikea ylittää, mutta perustellaan silti:

Ihanan pirteä väri ja piristys voisi olla kovasti paikallaan täälläkin.

Oma tulkintani Kalevalan ensimmäisen runon alusta:
Mieleni minun tekevi, aivoni ajattelevi
kulkeani kutomahan, neuleheni neulomahan,
silmukoita suoltamahan, langalla leikkimähän.
Ohjeet ojossa odottelen, puikot pystyssä,
kerijälle kerkiää, pitsiksi perillä.

Hanna tossa jo ehtinyt kommentoimaan ;o) Olin tulossa vaan sanomaan että tuo lanka on kuin luotu Hannalle! En mä itselleni mitään mut Hannalle tuo on ihan passeli.

Olen lankootikko, joka on juuri kolmen vuoden hoitovapaan jälkeen irtisanottu taloudellisista ja tuotannollisista syistä, ja uusi työ tuntuu olevan kiven alla. Tarvitsisin voimautukseeni keltaista jämä-lankaa!! =)
Sinulla on kiva blogi jota on mukavaa lukea!!

No jos ihan tarkkoja ollaan, niin keltainen väri on pikkuhiljaa lipumassa mielivärikseni. Ja miksikö mulle tuota lankaa pitäisi lähetellä? No tietty siksi että olen hulluna huopuviin lankoihin ja tuota nimenomaista lankaa en ole ikuna edes hypistellyt. :)

Tää saattaa olla vastoin kilpailun sääntöjä, mutta unohdin omat perusteluni kun luin Pilvin laulun ja se alkoi soida päässä ja nyt pitäis löytää kuivat housut kun nauroin niin... Minusta lanka ja helmet pitää lähettää Pilville, koska perustelu oli vastustamaton ja sai minut nauramaan. Keltainen on naurun väri.

Pitsineulejuttu oli loistava! Kaverini oli juuri tilittänyt siitä, miten kaikki ihmiset perkele soikoon hihhuloi pitsineuleista kun niiden kutominen ei ole meditatiivista vaan kamalaa, nauroin pitkään.

Jaa, että mulle, vai?

1. En ole pitkään aikaan saanut nimpparilahjuksia
2. Keltainen on hyvä syyshuivin väri
3. Mä tartten syyshuivin
4. Ihan totta, se lanka haluaa Turkuun!

jaanaj

Ilmaisen itseni lyyrisesti laulun sanoin:

Lankaa Turkkusseen
(Säv. Kikka -Sukkula Venukseen)

anna nyt mä tahdon saada lankaa
puikoillani kuumat säpinät käy
alpakalla mä ratsastan
lankakaappini katsastan
ei enää kaappini pohjaa näy

Kertsi:
mun tunnen mä kuumentuneen
näin langoistas huivin vielä teen
pian tee se sinäkin kun sitä tahtoo kumpikin
nyt syöksyy lankasi Turkkusseen

anna tulla tahdon saada kaiken
sisällein mun herkät värinät lyö
voimme villisti taiteilla
näillä neulonnan raiteilla
tai muuten Posankka sinut syö

mun tunnen mä kuumentuneen
näin langoistas huivin vielä teen
pian tee se sinäkin kun sitä tahtoo kumpikin
nyt syöksyy lankasi Turkkusseen.

Miksikö lanka juuri minulle? Auringonkeltaisesta neuloisin voimahuivin syyspimeitä vastaan.

Eiku mulle!
Koska ilmaiset asiat on mun lempiasioita.
Ja keltainen on kivaa. Langasta puhumattakaan.
Ja mulla on kissoja, kissat on kivoja.

Ja mulla on kans nimpparit! Samana päivänä!
Eli meillä on melkein sama nimi eli ansaitsen samaa lankaa.
Ja oot paras ja ihanin ja kaunein ja älykkäin ja ja...mitä muuta? :D
Lähetätkö jo?

Mulle! Koska rakastuin totaalisesti Aeolianiisi, ja päätin neuloa sellaisen ystävälleni, mutta en ole koskaan neulonut helmiä pitsihuiviin tai mihinkään muuhunkaan.. Ja noistahan saisi oivan harjoituspaketin. Mitäs menit neulomaan niin upean huivin! :D
Niin, ja keltainen on aina ollut ihkua.