06.07.2009 | 11:16

Maanantain kysymyksiä - Monday's questions

"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, ne hämmästyttää, kummastuttaa pientä bloggaajaa..."

Ensimmäinen kysymys (ja pitkä johdanto):
Jos minulla olisi blogi nimeltä "Marjutin blogi" osoitteessa marjutinblogi.blogspot.com, sitä kutsuttaisiin "Marjutin blogiksi". Jos muuttaisin ja vaihtaisin samalla blogin nimeä ja minulla olisi blogi nimeltä "Ihkupalleroita" osoitteessa marjutinblogi.vuodatus.net, sitä kutsuttaisiin "Ihkupalleroita"-blogiksi tai ehkä "Marjutin Ihkupalleroita-blogiksi". Tätäkin blogia kutsutaan kai "Marjutin blogiksi" eikä "Katajala.netiksi". Modan sivusto on osoitteessa www.modalehti.fi ja sitä kutsutaan "Modan sivuiksi". Käspaikka oli aiemmin www.tkukoulu.fi-osoitteen alla ja sitä kutsuttiin "Käspaikaksi".

Siispä kysymys: miksi Ulla on poikkeus ja sitä kutsutaan usein osoitteen mukaan Ullaneuleeksi, vaikka Ulla on alusta alkaen ollut vain Ulla? (Miksi Ullan osoite on se, mitä on? Info-sivut kertovat.)

Toinen kysymys:
Bloggaanko seuraavaksi jotain kamalaa vai jotain kaunista?

Kuvassa villisian porsas, koska se vain on niin ihkusöötti. (Ja ei, kuvan valinta ei tarkoita, että haluaisin sanoa "senkin siat, kuinka kehtaatte kutsua Ullaa väärällä nimellä". Mainitaan nyt tämäkin selvyyden vuoksi.)

There are many things in the world that make me wonder. "Ooh, it makes me wonder..."

First question:
If I had a blog, people would call it by its name, no matter what it was. Different sites have names that differ from the web addresses and people call them by the names. It looks like there's one exception, though and it puzzles me. Ever since the very beginning Ulla has always been called Ulla. However, it is often called Ullaneule because that is what it says in the web address. Why?

Second question:
Shall I blog about something terrible or something pretty?

In the picture a wild boar piglet because they're ever so cute.

« Turku 1439 | Blog | Jotakin kamalaa - Something terrible »

Kommentit - Comments

Minulla tuo nimen käyttö menee myös sen mukaan kenelle puhun. Neuleihmisille se on Ulla, mutta esim. kestovaippailijoille Ullaneule.

Ja koska Marjuteja on vähemmän kuin vaikkapa Tiinoja, niin käsken katsomaan Marjutilta tai käymän Marjutin blogissa.

Oma blogi vaihtoi nimeä ihan vaan sen takia, että niitä Tiinoja alkoi olla ihan liikaa. Ja Tiina Marjutin neuleblogi olisi jo ehkä hieman liikaa..

Täytyy myöntää, että itse olen aivan-kauhea-termipoliisi. Minua suorastaan inhottaa, jos ihmiset käyttävät vääriä termejä. Kummallista, tiedän. Silti teen niin itsekin, tiedän senkin. Mutta toisaalta olen joutunut taipumaan sen ajatuksen puoleen, etteivät ne oikeat termit ole tärkeitä, vaan se, että tulee ymmärretyksi.

Mä käytän nettiä vähemmän tuntevien kanssa "ullaneule" -nimitystä, koska minä (ja tutut) ei koskaan muista, onko joku sivu .fi vai .com ja ulla.com on taas jotain ihan muuta :D

Sit taas niiden kanssa, joille Ulla on jo tuttu, puhutaan vain Ullasta.

Ullasta puhun, mutta asioita löydän välillä ihan vaan Marjutilta. Toi Ulla --> ull -yhteys on kyllä hyvä. :)

Tulee kyllä käytettyä Ullasta nimeä Ullaneule, ainakin jos ihmiset joille puhuu, eivät Ullaa tunne. Olen todennut sen niin helpommaksi.
Kenestä Ullasta sä nyt taas puhut? :)

Ja vielä että mä luulin et Ullalla on jotain tekemistä sanan ull kanssa joka käsittääkseni tarkoittaa villaa jossain kielissä ???? :)

Söpöhän tuo on!

Kyllä mä muistan et tää on Marjutin neuleet mutta aattelen et Marjutin blogi :) En oo aatellu koko asiaa ennen kuin nyt. Ja Ulla on vaan Ulla. Oon miettinyt pitäskö mun muuttaa aneeminen "Teijan blogi" joksikin muuksi aina välillä mutta sehän se on niin hittooks siitä. On se kuitenkin parempi kuin "Tässä blogissa ei valmistu enää koskaan mitään prkl" :D

Kissoille rutistukset

Possu, again!

Nätti kuin sika pienenä, nii.

(Mä muuten ajattelen, että Marjutin blogi, mutta kappas vaan, tän nimi onkin Marjutin neuleet...)
Mutta mites se vanha William S. runoili, että ruusu on ruusu vaikka toisella nimelläkin kutsuisi.

Tunnustan käyttäväni välillä Ullaneuletta ja välillä Ullaa. Riippuu kenelle/kenen kanssa puhun. Jos ko. henkilö on sopivan neuletietoinen, puhun Ullasta. Jos henkilö ei omaa minkäänlaista aavistusta netin käsityömaailmasta, puhun Ullaneulesta - säästyy selittelyiltä. Joskus on nimittäin ihmetelty kuinka ihmeellisiä puhun Virtasen (nimi vaihdettu) Ullasta.