04.07.2009 | 16:35

Turku 1439

Keskiaikaisilla markkinoilla Turku siirtyi ajassa taaksepäin 570 vuotta. Minä ajattelin siirtyä nyt ajassa taaksepäin viikon verran ja kertoa markkinatunnelmista.

On the Medieval Market Turku moved back in time for 570 years. Now I'm moving back in time for one week back to the market moments.

Istuimme hetken Pilvin kanssa Aurajoen rannalla ja mussutimme kalaa. Jussi otti kuvan eikä mennyt "ota vielä pari askelta taaksepäin" -halpaan. Hyvä niin.

We sat for a moment with Pilvi by the Aurajoki river and ate some fish. Jussi took the picture and did not fall for the good old "take some steps back" trick. That's good.

Herroja, narreja, possuja ja sotilaallisia lettuja - ja maailman aneemisimmat kuvatekstit.
Kings, fools, piglets and military pancakes - and the lamest captions in the world.

Rintalan tila oli tuttuun tapaan paikalla ja kun korissa oli houkutteleva lappu, mukaan lähti kaksisäikeistä karitsanvillaa 5 euroa per vyyhti. Vanhaa kunnon Canon EOSiaaniakin kehuttiin "keskiaikaisen näköiseksi kameraksi", kun muilla on vain pikkupokkareita ja se on ihan kunnon kokoinen kapistus. Canon kiittää!
Rintalan tila was there, as usual, and they had yarn on sale. I got some 2-ply lambswool for 5 euros per hank. My Canon the EOSian also got compliments as it was "medieval-looking" (that is, big) and not some small pocket-size point-and-shoot thingy. Canon says thank you!

Kasvivärjättyä lankaa oli myynnissä monessa kojussa ja työnäytösalueella porisi mielenkiintoisen värisiä liemiä padassa.
Vegetable dyed yarn was sold in many booths and interesting mixtures cooked in a pot on the work display area.

Juuli myi lankaa tällä kertaa Aboa Vetuksen vieressä ja vaikka kuva onkin nyt viimeisenä, kojulle piti suunnata melkeinpä heti ensimmäisenä. Käteen tarttuivat Kirkas syksy -villa-silkkisekoite (sukat? huivi?) ja Lady Chatterley -huivilanka myöskin villaa ja silkkiä. Pilvi, oliko tuo nyt se lanka, joka mun piti ostaa vai erehdyinkö pahasti? Niiden kanssa kuvassa myös karitsanvillaa.

Terveisiä myös vastaan tulleille Tuille, Laikalle, Outille (ja kotihiirelle!) ja sille miehelle, joka tiedusteli Kirjakahvilan edessä, puhummeko suomea, kun nautiskelimme virvokkeita ja keskustelimme ruokapaikasta ja tarjosi alle 25-vuotiaille tarkoitetun valokuvauskisan esitettä.

Juuli sold yarn next to the Aboa Vetus museum this time. Though the picture is the last one, her booth was the first target. I got some wool and silk blend in the Kirkas syksy colourway and some thinner wool and silk blend in the Lady Chatterley colourway (a shawl). In the same picture also the lambswool.

Greetings also to Tui, Laika, Outi and the guy in front of the Kirjakahvila cafe who asked if we speak Finnish and gave us a brochure of a photography contest for under 25-year-olds while we had some refreshments and discussed dinner plans.

« Pertti | Blog | Maanantain kysymyksiä - Monday's questions »

Kommentit - Comments

Possu!

Ihania kuvia! Olisinpa päässyt käymään itsekkin kun oli tuollaisia ihanuuksia myynnissä. Mieheni kävi tyttäremme luona siellä Turussa ja sain vanhan ajan markkinoilta tuliaiseksi ihanan huovutetun hiiren;)

Vähänks me ollaan söpöjä taas! Juu, ihan oikean langan oot Juulilta ostanut. :)