17.08.2007 | 22:31

Palkataan manaaja - Wanted: an exorcist

Halutaan palkata manaaja, sillä tämä sukka on riivattu! Yst. vast. tämän blogin kommentteihin mahdollisimman pian. Nimim. "Ullaa odotellessa".

Tämä sukka sisältää varmaankin enemmän virheitä kuin kaikki tämänastiset neuleeni yhteensä: pudonneita silmukoita, useita kertoja eri kohdissa vinksalleen mennyttä mallineuletta, purettuja silmukoita, purettuja kerroksia, uudelleen neulottuja silmukoita, uudelleen neulottuja kerroksia, kolmeen kertaan tehdyn kantapään, lukuisia suunnitelmien muutoksia ja langan vaihtoa, jos suunnitelmia noin ylipäänsä oli... Kai tämän täytyi tapahtua joskus, mutta miksi, voi miksi samaan aikaan yhdessä sukassa? Teinhän jopa mallitilkunkin! Eih! Oih! Voih! (Tässä välissä nostan käden dramaattisesti otsalleni.) Toisaalta, toinen sukkaan harkitsemani mallineule ei onnistunut mallitilkussa laisinkaan. Saattaa myös olla, että 2,5 mm bambupuikoilla on viimeaikaisen sukkailurupeaman jälkeen työuupumusta.

Ja kyllä, mallineule on sukan takana tarkoituksella.

Wanted: an exorcist, because this sock is possessed! Replies to this blog, please.

This sock probably contains more mistakes than all the knitted items I have finished so far: dropped stitches, several mistakes in different parts of the pattern, ripped stitches, ripped rounds, reknit stitches, reknit rounds, heel knitted three times, many changes to the plans if there ever was a plan at all... I guess this was bound to happen sometimes but why now and why in the one and same sock? I did knit a swatch and all! Oh! No! Woes! (Raises hand dramatically.) On the other hand, the other pattern I tried did not work at all. Also, it might be that after being used for two pairs of socks already in a short period of time my 2,5 mm bamboo needles could suffer from burn out.

However, the lace pattern is purposely on the back of the sock.

« 10 % | Blog | Neulojan on tehtävä se, mitä neulojan on tehtävä - A knitter's gotta do what a knitter's gotta do »

Kommentit - Comments

Tässä meidän lähellä asuu yksi manaaja, voin etsiä tarkemmat tiedot... Tosin kun ajoin paikan ohi uudestaan, kyltissä näyttikin lukevan "hunajaa"! Ilmeisesti mulla on joku varhaiskeski-iän lukihäiriö... ;)

Moikka!
Huomasin että olit neulonut vaaleanpunaisesta Oliviasta puseron ja nyt kysynkin että onkohan sinulla jäänyt mahdollisesti tätä kyseistä lankaa varastoon? Siskollani kävi niin huono tuuri että lankaa puutuu 3 kerää eikä sitä ole enää aikoihin täältä turunseudulta löytynyt... Joten nyt kyselen onko sinulla tätä lankaa ja jos on raskitko sitä myydä?

mene pois paha sukkapiru,
siirry muille maille vierahille,
etsi toiset langat, toiset puikot,
etsi omat mallisi sopivat.
jäta rauhaan nämä puikot,
älä näihin lankoihin sekoa,
jo näytit pahat tapasi, teelmyksesi toivottomat,
temppusi on nyt nähty,
ei sinua enää kaivata,
poistu, poistu muille maille,
älä neulesiin enää sekoa.
hus pois paha sukkapiru!

Laitta komeroon ja ota syksyllä pois varmasti silloin ovat jo ok. :)

Hmmm... Se on tämä kuuma sää, joka saa villasukat sekoilemaan. ;)

Kun saan kolmosen tai jopa 3,5 metalliset sukkapuikot taipumaan, niin mitä veikkaat, olisiko minulla ja 2,5 mm puikoilla yhteistä tulevaisuutta? Ja kun pidän eniten puisista sukkapuikoista, niin osaatko arvella olisiko eebenpuu kestävämpi kuin bambu tai löytyisikö jotain vielä parempaa - vai pitäisikö sittenkin ostaa metalliset, jotka eivät katkea, vaikka mutkalle menevätkin?

pane sukka novitalehden väliin kahdeksi viikoksi. Muista uhkailu! Kerro että sukka puretaan ja neulotaan uudelleen jollain tavisohjeella.

Tuolla suuressa maailmassa ei kutsuta manaajia , vaan pannaan huonosti käyttäytyvät neuleet uudelleen koulutukseen ( lue laitetaan suosiolla syrjään tai annetaan vaikka toiselle neulojalle lainaan( koulittavaksi))
Olisiko tuossa ideaa??
Yksi vaihtoehto tietenkin voisi olla myös neuleen ja loppulangan laittaminen pakastimeen, josko se auttaisi taltuttamaan langan omaa tahtoa?
(virn)