10.03.2007 | 16:55

Kuinka Kum-maa on kaikkialla

Villapallo haastoi outojen tapojen meemiin, joten tässäpä kuusi ensimmäisenä mieleen tullutta juttua. Tästä meemistä tuli heti mieleen viisi outoa tapaa -meemi, joka kiersi reilu vuosi sitten ja kyllä, tälläkin kertaa oli hankala keksiä outouksia. Kyllähän niitä tulee mieleen silloin, kun ei tarvitse...

1. En syö epäilyttäviä ruokia. Siksi valitsin tähän viisi outoa tapaa -meemin PS:n: en syö kampelaa, koska se on litteä ja sillä on silmät samalla puolella päätä (oikealla tai vasemmalla, ei siis ylä- tai alapuolella tai sisä- tai ulkopuolella), koska se on mielestäni epäilyttävää. Myös sienet ovat epäilyttäviä, koska ne ovat itiöemiä. Itiöemiä! Miettikää nyt tuotakin sanaa.

2. Jumitan sanoihin. (Tämä myös pikauusintana ja pidennettynä ohjaajan versiona). Jos näen kielioppivirheen tai muuten vain typerää tai ärsyttävää tekstiä mainoksissa, julisteissa, lappusissa tai melkein missä vain, kommentoin sitä. Kommentoin sitä aivan joka kerta. Jos ärsyttävä mainos näytetään telkkarissa sata kertaa, kommentoin sitä sata kertaa ja joka kertalla tismalleen samoilla sanoilla. Jos kyseessä on lyhyt lause vieraalla kielellä, luen sen ääneen aivan jok'ikinen kerta. Pahimmillaan se johtaa siihen, että kuvittelen osaavani ääntää italiaa tai espanjaa, ranskaa en sentään uskalla kokeilla. "Miksei voisi olla vain hyvää eikä liian hapokasta colajuomaa ja zero typeriä mainoksia?"

3. Mietin aina asiat etukäteen. Mietin etukäteen jopa ne hetket, jolloin voisin olla spontaani ja impulsiiivinen! (Tai no...) Mietin etukäteen pahimmat mahdolliset seuraukset, jotta voin sitten hylätä ne ja todeta, että todennäköiset seuraukset ovat jotain ihan muuta eivätkä lähellekään niin vakavia. Toisaalta, olen epäjärjestelmällinen, sillä henkinen valmistautuminen ei todellakaan johda järjestelmälliseen ja johdonmukaiseen elämään. Ehkä kehitän seuraavaksi telekineettisiä voimia ja siivoan niiden avulla kotona ja työpisteessä.

4. Minusta on hauskaa lukea käyttöohjeita, vaikka en koskaan ko. laitetta käyttäisikään tai ymmärtäisi mitään sen toiminnasta. Haluan vain lukea niitä kielen takia. Varsinkin huonot käyttöohjeet ovat riemastuttavia (automaattikäännökset ym.), koska silloin voin tuntea ylemmyyttä ja tuhahdella nenääni pitkin katsoen, että minä kirjoittaisin kyllä paljon, paljon, paljon paljon paljon parempia ohjeita. (Katso myös kohta 2.)

5. Veitsien, haarukoiden ja lusikoiden on oltava samaa sarjaa koko kattauksessa. Jos vieraita on niin paljon, että samoja aterimia ei riitä kaikille, niiden on oltava keskenään samanlaisia - paitsi silloin, kun syön mikrossa tehtyjä nuudeleita, käytän eri sarjoista olevaa haarukkaa ja lusikkaa sekä aina samaa pannulappua kuuman lautasen suojana.

6. Syön karkkia ryhmissä. Lakumatoja on mutusteltava aina sekä vaalean- että tummanruskea yhdessä, kunnes jompikumpi väri loppuu. Panttereita on syötävä aina jokainen väri vuorotellen (paitsi salmiakkia, koska en pahemmin piittaa salmiakista), samoin ranskalaisia pastilleja vuorotellen valkoinen, lila ja vaaleanpunainen. Väreillä ei ole tiettyä järjestystä, mutta sen on pysyttävä samana, kunnes joku väreistä loppuu.

« People are strange when you're a stranger | Blog | 1,5 sukkaa - 1,5 socks »

Kommentit - Comments

Miten tämä on päässyt livahtamaan ohi silmieni? Meillä on ihan samoja omituisuuksia, etenkin tuo mainosten ja uutisten yms. syynääminen. Minä _en_kestä_ äidinkielen rääkkäämistä tuollaisissa julkisissa yhteyksissä. (Eikä mies kestä, kun kommentoin samaa asiaa joka kerta. :D)

Heh !
On se hieno huomata, ettei itse ole ainoa pilkunnu***ja, siis viilaaja.
Tartun myös kaikkiin kirjoitus- ja kielioppivirheisiin. En huomannutkaan laittaa tätä omituisuuksiini =).

Ei voi olla totta! Voin allekirjoittaa noista jokaisen. Paitsi että kampela ei ole epäilyttävä ja ensin pitää syödä parittomat karkit pois niin että jäljelle jääneillä järjestys säilyy loppuun asti.

Tuo etukäteen miettiminen, suunnittelu ja kaikkeen varautuminen, mutta kuitenkin pienoisessa kaaoksessa eläminen ja hörhöily jaksaa aina ihmetyttää ystäviäni. Minusta siinä ei ole mitään outoa.

Kakkoskohtaan täytyy todeta, että täällä on toinen kielioppifriikki (vaikkei puheesta uskoisi). Äskenkin uutisissa toimittaja (siis kielen ammattilainen!) sanoi, että pörssikurssit tippuivat. Jupisin miehelle, että vesi tippuu räystäästä tai kraanasta, muissa yhteyksissä käytetään verbiä pudota. Miksei meiltä, Marjut, koskaan kysytä, kun tietäisimme nämä asiat paremmin?!?