30.10.2006 | 16:02

Talviaikaan

Marjutin taudit -blogi tiedottaa: kuumetta, antibioottikuuri, sairaslomaa vielä kolme päivää. Ei kiva. Kaiken lisäksi Sellon yläkerran apteekissa oli tehty remppaa ja laajennettu naapurissa ennen olleen Nissenin puolelle. Mitä ihmettä? Melkein luulin menneeni väärään paikkaan tai joutuneeni rinnakkaiseen todellisuuteen. Tai jotain.

Nukun kaiket päivät (paitsi eilen raahauduin Kirja- ja Ruokamessuille, mutta en löytänyt mitään mainittavaa) enkä saa edes neulottua. Pah, ikävää sairastaa sairaslomalla, kun hyvää neulomisaikaa menee hukkaan! Eiku... Jotain olen kuitenkin saanut aikaiseksi: kuvassa on hihatin ja siihen sopiva toppi 4o, 2n -joustinta Madil Full -langasta. (Salama vääristi värejä, oikeasti lanka on kaunista mustaherukkamehun punaista. Mustaherukkamehua taas pitää litkiä litratolkulla, kun sairastaa... Urgh. Herukoita. Liika on aina liikaa.)

Molemmat neuleet ovat evoluution kynsissä. Teen juuri topin takakappaletta ja mietin samalla, että kaula-aukosta tulee todennäköisesti pyöreä ja sen verran syvä, että topista kehittyy liivi (tadaa!) ja sen alle voi laittaa kauluspaidan. Tosin mä en ole koskaan osannut käyttää liivi + paita -yhdistelmää, mutta ei nyt puututa pikkuseikkoihin. Ensin ajattelin poolokaulusta, mutta hylkäsin sen enkä oikein syttynyt v-aukollekaan.

Hihatin taas saa ympärilleen tämänhetkistä leveämmän joustinneulereunan, jos lankaa vain riittää ja muuttuu boleroksi. (Jos ei, minun on pakko uhrautua ja käydä lankakaupassa!) Ensin ajattelin palmikkoneulereunusta sekä hihattimeen että topin kaulukseen, sillä kilpikonnakaulus ja vaakasuora palmikko voisi toimia samoin kuin palmikkoreunainen bolero. Olin kuitenkin tylsä ja laiska, joten palmikoita väsään mahdollisesti seuraavaan hihattimeen. Älkää kuitenkaan pidätelkö hengitystänne sitä odotellessa!

Ja nyt takaisin punkkaan kissojen keskelle.

EDIT: Ritva, kyselit kommenteissa Mikki Hiiri -ohjetta. Melinda Cossin Disney Knits -kirjassa (julkaistu 1989) on muistaakseni ainakin jotain Mikki Hiiri -aiheista. Kirjakaupoista kirjaa ei välttämättä enää saa, mutta kirjastosta kannattaa kysellä. Jos taas netistä löytyy sopiva Mikki Hiiri -kuvio, sen voi muuntaa neulemalliksi MicroRevoltin KnitProlla. Onnea etsintään!

« To winter time | Blog | Getting there »

Kommentit - Comments

Paranemisia täältäkin! Parasta on sairastaa jotain hiljaista ja hivuttavaa puolitautia, josta saa sairaslomaa mutta jaksaa ainakin neljäsosapäivän pysyä edes istuvassa asennossa. Makuuasennossa voi sitten lukea :).

Tuhannet kiitokset tuosta KnitPro:n linkistä!
Onneksi en ehtinyt aloittaa kuvan tekemistä Photoshopilla, kun tämä käy näin kätevästi.

Paranemisia. Just tänään valittelin Jannelle, että tulis edes flunssa, niin ennättäisi neuloa! :D Joten lähetäpäs tauti tänne, voin ottaa sen pariksi-kolmeksi päiväksi, kiitos! :P

Paranemista, täälläkin kehittelee syksyn toista flunssaa, vaikka olen taistellut sitä vastaan jo 3 viikkoa. Tuo rinnakkaistodellisuus pani hymyilemään, kun ollaan pimeitten iltojen iloksi katsomassa Voyagerin kaikkia tuotantokausia kolmatta kertaa, ekassa vasta menossa ... joka toisessa osassa on joku rinnakkaistodellisuus tai joku outo sumu :-). Tulis nyt jo Borgit ja äksöniä :-)!