25.06.2006 | 17:24

Juhannustaikaa

Juhannuksen aikaan sain valmiiksi kaksi huivia. Lieneekö juhannuksen taioilla ollut osuutta asiaan - en tiedä.

Tämä on pienehkö silkkihuivi, jonka neuloin 5 mm puikoilla 100 g eBaylta huutamastani käsinkehrätystä silkistä. Käytin samaa mallia kuin pinkkiinkin huiviin - tai siis itse asiassa läpyskässä on kaksi huivin ohjetta, pinkkiin huiviin käytin ohjetta A ja tähän punaiseen ohjeen B ensimmäistä mallineulekuviota (ja kappas, se olikin Fifi-huivista tuttu vinoneliö, sitä ei ohjeen kuvasta erottanut) ja reunusta. Kuten varmaan muistatte, ohjeen saa tilattua Martinas bastel- und hobbykistestä.

Huivi ei ole kovin iso, se peittää juuri ja juuri hartiat, mutta se on romanttinen ja pehmeä ja ihanan punainen.

Toisen huivin virkkasin Salomonin solmuilla.

Huivista tuli noin 180 cm leveä ja siihen kului kokonaiset 50 gFyberspatesin mohairlankaa, jonka väri on Licorice. Virkkasin reunaan ketjusilmukkakaaria, koska tällä hetkellä ne vain miellyttävät silmää ja pujottelin samalla mukaan jokusen Villihelmestä varta vasten tilaamani helmen.

Helmistä puheenollen... Sain kaksi helmeä rikottua, koska niiden reikä oli liian pieni neulalleni (suurin osa helmistä suhtautui neulaani ihan myötämielisesti) ja taisin tunkea neulaa hieman liian lujaa helmen läpi. Helmet näyttävät kuitenkin kivoilta ja sieluni harakkamainen osa pitää erityisesti siitä, kuinka ne kimmeltävät auringonpaisteessa. En kuitenkaan suosittele helmien pujottelemista edestakaisin mohairlangassa, sillä pahimmillaan seurauksena on pälvikaljuista lankaa, jossa on karvanöttösiä siellä täällä ja mohairpeitteisiä helmiä.

« Midsummer magic | Blog | Intermission »

Kommentit - Comments

TiinaV: kiitos tiedosta, mutta jos mä passaisin sittenkin tällä kertaa... Muistaka tämä hetki, kovin usein en sano näin!

Nunna: mä en tiedä, mä en todellakaan tiedä. Ehkä mä jaan vanhat huivit sukulaisille seuraavaksi... Tai ehkäpä tulevaisuudessa arkeologit löytävät huiveihin hautautuneen naisen ja miettivät, mitä merkitystä huiveilla oli 2000-luvun espoolaisille.

Jenni: kiitos! Huivi onkin unelmankevyt. :-)

Tuo salomonin solmu-huivi näyttää ihan unelmakevyeltä! Ja ketjusilmukkalenkit ovat ihanan ohuet ja somat.

Tuota noin. Milloin olet ajatellut pitää kaikkia näitä n+1 huivia? ^_^

Sain valmiiksi ensimmäisen rogueni. Ilmojen viilenemistä odotellen, että pääsee ostamaan villalankaa seuraavaan...

Calmerista... Kannattaa soittaa kauppaan, ja kysyä josko lähettäisivät lankaa postissa. Korissa oli kaikki langat, eikä keriä enää kovin paljon ollut, ehkä alle kymmenen per väri.
Elvi Pitkänen on liikkeen omistaja, auki ark. klo 9-18, puh. 013 124 132 tai 0400 271 455

Kiitos kiitos! :)

Voi kuinka ihana tuo licorice! Varmaan yhtä kevyt kuin unelma.
Vinkkinä: Jos tykkäät kermavaahdosta, osta Tofu-jäätelöä ja anna vähän sulaa. Nauti! Tuli vaan mieleen tosta huivista ja siihen menneestä "runsaasta" lankamäärästä.

Kauniita huiveja, varsinkin tuo silkkinen !