09.01.2006 | 16:04

Saulia ja Paulia odotellessa

Nettipimennon aikana on hyvä laajentaa tajuntaa ja tutustua uusiin medioihin. Olen löytänyt mm. sellaiset viestintävälineet kuin "radio", "televisio" ja "kirja". Hämmästyttävää!

Esimerkiksi "televisio" on vähän niinkuin netti, sitäkin katsellaan ruudulta, mutta näppiksen ja hiiren sijaan televisiossa surffataan "kaukosäätimellä". Kaukosäätimessä eli tuttavallisemmin kakessa on vähemmän nappuloita (ainakin yleensä, joskus kakeja voi myös olla monta) ja siksi televisiossakin on vähemmän "sivuja" kuin netissä ja niistä ensimmäiset on nimetty melkein loogisesti "TV1", "TV2" "MTV3" ja "Nelonen". Viides on "SubTV" ja sitten löytyy sivuja nimeltään "MTV", "The Voice" ja "Urheilukanava". Televisiossa on se mielenkiintoinen piirre, että kun surffaa takaisin jollekin sivulle, sen sisältö onkin saattanut vaihtua ja ruudussa näkyykin ihan muuta (eikä vain pientä päivitystä).

"Radio" taas on ihan toisenlainen kuin netti, siinä ei ole kuvaa ollenkaan, mutta siinä voi kuunnella ääntä. Se on hieman niinkuin mp3-soitin, mutta toisaalta biisejä ei tarvitse siirtää minnekään, mutta toisaalta niitä ei voi myöskään valita itse. Lisäksi joskus joku höpöttää väliin.

"Kirja" on mullistava keksintö! Siinäkin on sivuja niinkuin netissä, mutta ne latautuvat heti. Kirjan sivut pitää päivittää omin pikku kätösin eikä klikkaamalla, ts. silloin "käännetään sivua", mutta kirjan nopeus, jopa runsaasti kuvitettujen kuvakirjojen sivujen latautumisnopeus on ihan omaa luokkaansa. Kirjat ovat myös siitä mielenkiintoisia, että niiden tarina etenee ihan eri tavalla kuin blogeissa: blogeissa uusin asia on alussa, kirjassa kaikki paljastuu vasta lopuksi.

Hämmentävää. Sangen hämmentävää.

« Not online | Blog | Back again! »

Kommentit - Comments

Johanna K: Olen havainnut, että kirjojen tekijät ovat kehittäneet tietoa sisältäviin kirjoihin esi-google tyyppisen hakukoneen, sisällysluettelon. Se ei kuitenkaan sisällä minkäänlaista älykkyyttä, vaan se pitää aina itse kahlata läpi, eikä sitä voi klikata. Järkkyä.

Tikru, Susanna ja Maija: kiitos sympatiasta ja hauskasta linkistä!

Minna: "kirjoja" saa ilmeisesti "kirjakaupasta", sellaisia on kuulemma netissäkin. Siitä voisi ehkä päätellä, että televisioita saisi televisiokaupasta...?

Tuula: ei, lankoja ei voi tilata eikä kirjoissa ollut neuleohjeita, luin Risto Isomäen Sarasvatin hiekkaa ja aloitin Neil Gaimanin Anansi Boysia - elleivät Anansi Boysit ala neulomaan myöhemmin kirjassa...

Helminalle: parisuhde? Parisuhde? Onko se sitä, että istutaan eri huoneissa ja viestitään Messengerillä? ;)

Johanna K: juu, tuo jäikin mainitsematta. Ei Googlea = huono juttu. :)

Ziina: nooo, meidän digiboksi saa myös välillä päähänsä pysäyttää ohjelman tai vetää ruudun mustaksi... Mutta DVD - mielenkiintoista. Pyöreä lätkä? Siihen pitääkin tutustua tarkemmin.

kivaa jos edes tv näkyy, täällä maalla se (perkeleen digitv) päättää juuri ennen elokuvan alkamista että eipä huvita näkyä tänäänkään ja antennin kuva on muuten tosi surkea. silloin pitää turvautua ehkä kirjaan tai vaikka dvd:hen, oletkos sitä koittanut? se on aika mullistava, pyöreä lätkä ja siitä tulee kuvaa ja ääntä...

Huih, oletpa ollu rohkea ja kokeillut kaikenlaista. "Kirjoilla" on yksi tosi huono puoli: kaikki tieto pitää löytää itse. Ei voi googlettaa. Mutta jotkut silti tykkäävät niistä.

Hehe, puhumattakaan sellaisesta kuin "parisuhde".

Meillä joululomalla päätettiin yhdistää kaksi elementtiä: parisuhde + kirja. Mies luki ääneen ja mä kuuntelin. Ja kaiken kukkuraksi käsityötkin etenivät ;)!

Mistään noista ei varmaankaan voi tilata lankoja o). Oliko siinä kirjassa neuleohjeita?

Tuosta lähtee:
http://www.ifla.org/I/humour/humour.htm#book

Hmmm... kiintoisaa. Pitäisiköhän tuollaista "kirjaa" tai "TV:tä" kokeilla joskus. Mistä niitä saa?

Mä muistan miten kamalan kummallista oli olla ilman nettiä. Meillä jäi laskujen maksukin rästiin, kun olihan se ihan mahdotonta, pitäs mennä pankkiin :D

Oli joskus kamala ongelma, kun nettiyhteys oli poikki; "Mistä ihmeestä mä nään telkkariohjelmat?" :)
Myös tuntu ihan samalle kuin ois ilman yhteyttä ulkopuoliseen maailmaan.. addiktoitunutta?