05.12.2005 | 20:51

Neulekeräyksen loppukiri

Tässä alkavat olla viimeiset Ullan neulekeräykseen lähetetyt neuleet, niitä tuli viime viikon loppupuolella monta pakettia. En muista, olisiko paketteja vielä matkalla... Mutta katsotaan, saanko yhdistettyä oikeat neuleet ja lähettäjät.

Nämä sukat tulivat viime torstaina Mehiläisiä & hunajaa -blogin Jaanalta. Kiitos! Pahoittelen, että en ehtinyt kiittää heti, mutta nämä kiitokset ovat sitäkin lämpimämmät.

Helena Vammalasta ja hänen Leena-anoppinsa lähettivät tämän pipon ja lapaset. Helena on neulonut hauskan myssyn ja Leena upeat lapaset. (Sitäpaitsi, epäilenpä, että Jussin mielestä Leena-nimiset anopit ovat parhaimpia kaikista...) Kiitos oikein paljon molemmille!

Vikatikkejä-blogin Katja lähetti nämä suloisen pörröiset myssyt ja hauskan kortin. Monet kiitokset!

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä vielä yksi salaperäinen lahjoitus Helsingistä. Kiitos! Nämä sukat ja lapaset ovat niin suloisia!

Yritin kahlata mailejani läpi ja tarkistaa, ketkä ovat pyytäneet osoitettani ja kenelle en ole vielä vastannut. Ainakin Katja lähetti mailia ja kertoi laittaneensa neljä sukkaparia postiin. Olet todennäköisesti jompikumpi nimettömistä lahjoittajista, joten kiitos oikein paljon!

Nämä paketit saapuivat Artedaamien Merjalta eli Maddaleenalta tänään. Neuleet on kääritty niin kauniisti, että olin aivan ällistynyt! Ikävä kyllä myös kissat kiinnostuivat, joten jouduin lopettamaan ihailun ja laittamaan paketit pois.

Ehkä lukitsen kollit eri huoneeseen, levitän aivan kaikki keräyksen aikana saadut neuleet esille ja ihailen niitä kaikkia loppuillan...?

Mitä paketeissa on? Tällaisia neuleita - nämä kuvat ovat Merjalta.

Kiitos kaikille neuleita lahjoittaneille! On ollut valtavan suuri ilo nähdä kaikki kauniit, lämpimät, upeat, taidokkaasti tehdyt neuleet.

---

Etkö ehtinyt mukaan? Ei hätää! Terde ja Laura ovat päättäneet jatkaa neuleiden keräämistä ainakin ystävänpäivään saakka. Tähän mennessä saapuneet neuleet lahjoitetaan eteenpäin tuomaan jouluiloa, mutta vielä ennättää mukaan.

Sitten mielipiteitä - minne toimittaisin neuleet? Sukkia, lapasia, pipoja ja paitoja on paljon, joten niitä riittäisi useaankin paikkaan. Olen jo miettinyt erilaisia järjestöjä ja muodostanut omaa käsitystäni siitä, minne otan yhteyttä. Vaihtoehtoja ovat mm. Punainen Risti, Pelastakaa Lapset ry, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Kirkon Diakonia-apu, Pelastusarmeija... Täällä pääkaupunkiseudulla olisi myös Veikko Hurstin pojan Heikin järjestämää toimintaa ja taatusti paljon muitakin yhdistyksiä, joiden kautta neuleet saisi oikeisiin osoitteisiin. Onko teillä ehdotuksia, kokemuksia, ideoita?

« The last of the knitted donations (or are they?) | Blog | Happy Independence Day! »

Kommentit - Comments

Mieluummin suoraan ensi-, lasten, ja turvakoteihin kuin SPR.

Yhtenä vaihtoehtona tuli mieleen et Turussa ainakin seurakunnilla oma vastaanottovarastonsa jonne neuleita voi toimittaa samoin kuin kaikkia muitakin lahjoitettavia tuotteita. Ensi - ja turvakotien liitto ainakin Hgissä on aktiivinen ja sinne aion itsekin osan näistä viedä täällä.

Nuorten ystävät ry on huostaanotettujen n. 10 - 16 vuotiaiden lasten paikka. Siellä on useita ns. koteja joissa lapset asuvat ja kotia vetää ihan tavallinen perhe. Perheessä on n. 5 lasta kerrallaan. Omat vanhempani aikaan vetivät yhtä tälläistä ja nuorimmat sinä aikana olevat lapset koko toimintaalueella (yht.12 kotia) olivat 11 vuotiaita. Siellä ei ihan pieniä siis ole....

Itsepäisyyksiä,
Terde

Kiitos ideoista, ne ovat loistavia! Täytyy tutkia niitä tarkemmin. Pienet järjestöt voisivatkin olla erinomainen kohde.

Minulle tuli kans tuo pelastusarmeija mieleen. Punaisesta rististä tulee mieleen, että vievätkö ne vaatteet sitten ulkomaille??? Olis kiva kotimaan lapsia auttaa!!! Tai sitten tuo ensi- ja turvakotiliitto.

pelastusarmeija kyllä osaa viedä avun perille, ilman uskonnnollisia aspekteja.. hyvin pyyteetöntä työtä.

Ensi- ja turvakotien liitto vois olla hyvä. Siihen kuuluu esim. Pienperheyhdistys. Ehkä joku tälläinen pienempi yhteisö olisi hyvä kohde, nuo isommat saa kampajoillaan muutenkin avustuksia kasaan. Google löytää tämänkin.

Akkia tulee mieleen ainakin Nuorten Ystavat ry (kuukeloimallakin loytyy), ehka heitakin vois kiinnostaa? Heilla on pieniakin lapsia sijoitettuina tai ainakin saattaisivat tietaa muita tahoja, keille lahjoittaa.
Upeita toita ovat neulojat muiden iloksi neuloneet! Kiitokset teille vetajille myos :)