08.12.2005 | 21:00

Bussineulontaa - hauska seurapeli kaikille

Päätin hyödyntää joka-aamuisen bussissanuokkumisen ja jatkoin jouluneulontaa. Tässä huivinalku Hjertegarnin Rivi-langasta. Se jatkaa ainakin hyvin kaukaahaetusti "lahjalla sama nimi kuin sen saajalla" -teemaa. Mallikuvio tunnetaan koivunlehtikuviona ja sitä on käytetty myös Rowanin Birch- eli Koivu-huivissa, joten voitte päätellä, että tämän huivin saa työkaverini Visa... Eiku... Kuvassa myös pari vuotta sitten Visbyn reissulta mukaan tullut Laivaston Hylje, joka köllöttelee tietokoneen lähistöllä.

Työmatkani ei ole pitkä, se kestää melko tarkalleen yhden mallikerran neulomisen verran, ts. yksi vinoneliörivi valmistuu matkan aikana. Ajattelinkin, että siitä voisi kehittää ajastimen: jos neuloisin sokkona yhden mallikerran ja jäisin pois bussista, missä olisin? (Vastaus: jossain Leppävaara-Pitäjänmäki -suunnalla, luultavasti en sen pidemmällä.)

Mutta kuinka bussineulonnasta saisi mielenkiintoisemman? Vaikkapa näin...

1. Saatko istumapaikan? Jos saat, saatko istua yksin
a) koko matkan
b) osan matkaa?

2. Jos joudut istumaan jonkun viereen, häiritseekö hän
a) ei ollenkaan
b) vähän, esim. jäämällä pois kesken kaiken
c) paljon, esim. röhnöttämällä puoliksi sinun penkilläsi
d) ei laisinkaan, koska hän on myöskin neuloja ja keskustelette koko matkan Addeista
e) ei laisinkaan, koska hän on mielenkiintoisen näköinen vastakkaisen (tai saman, ihan omien mieltymysten mukaan) edustaja ja päätät tehdä tuttavuutta tökkimällä häntä puikolla "vahingossa" ja aloittamalla keskustelun lauseella "oi beibi, sä näyttäisit hyvältä mun neulomissani tangoissa"?

3. Kuinka kauan ennätät neuloa matkalla?
a) Bussi pysähtyy jokaisiin liikennevaloihin ja kerrankin arvostat ns. punaista aaltoa
b) Kuski kaahaa kuin paraskin Räikkönen ja huomaat olevasi töissä vartin etuajassa

4. Kuinka pitkäksi ehdit venyttää neulomishetkeä?
a) Lopetan sopivasti nurjan kerroksen päätyttyä muutamaa pysäkkiä ennen, etteivät silmukat vain putoilisi ja voit aloittaa seuraavan kerroksen oikealta puolelta.
b) Ehdit vielä yhden kerroksen, vaikka oma pysäkki onkin jo näkyvissä ja seuraavan kerroksen työpaikalle kävellessä ja sitä seuraavan tietokoneen käynnistyessä ja...

Ja sitärataa.

Tässä vielä färsaarelaishuivi. En ole mitannut sitä, mutta kuvassa on mittakaavan vuoksi mukana sama kissa kuin eilenkin (tai oikeastaan se vain halusi jäystää lankaa) ja minun koko huimat 164 cm pitkä persoonani.

« The Knitting on a Bus Challenge | Blog | Santa Claus is coming to town »

Kommentit - Comments

Tää huivi oli aika helppo tehdä, vaikkakin aluksi hieman hidas. Ensin luotiin 391(!) silmukkaa. Kavennuksia tehtiin oikean puolen kerroksilla neljässä kohtaa eli kerroksen alussa ja lopussa sekä keskelle jäävien 21 silmukan molemmin puolin. Neulominen tuntui koko ajan kivemmalta, kun silmukoiden määrä väheni.

Juuri tuollaista huivia, joka olisi korkeuttaan leveämpi, mä yritän aina tehdä. Mutta ei onnistu mun malleilla. Ehkä vielä jonain päivänä. En nimittäin tykkää, kun huivi laahaa polvitaipeissa asti ennen kuin on riittävän leveä. Sellainen kääriydyttävä.

Minä yritän ajoittaa juna-bussi-koulumatkani niin, että ei ole ruuhkaa. Silloin saan istua yksin, neuloa n. 20 ja 10 minuuttia ja ainut häiriö on vaihto junasta bussiin. Lisäksi opiskelijabonuksena voin neuloa useimmilla luennoillakin. ;)

Maria: tack! Min syster köpte de två japanska kattbilder för oss därför att katter såg ut som Mini & Maxi. (Några har frågat om de verkligen är M&M i bilderna!) Jag har inte gjort någonting från den japanska boken ännu, men jag tror att jag ska snart sticka ett julklapp för min arbetskamrat och för det behövs boken därför att hon också tycker om katter...

Jättefin sjal! Och jag ser att du har samma japanska katt på väggen som jag! Förresten, har du gjort något ur den japanska katt(stick)mönsterboken?
Maria

Ihana huivi tuo Färsaarelainen,,

1b2a3a4b....vai onkohan mulla liian ruusuinen käsitys?....ehkä neulojan kannattais vaihtaa työpaikkaa...kyllä vähintään 30 minuutin bussimatka pitäis olla....mutta oot ahkera kun heti toista huivia rupesit väsäämään.

Näin ilman aamukahvia mä en kyllä kykene noin vaativaan ajatustyöhön mitä toi sun bussipelisi edellyttää. :DDD

1a2c3a4b tai jotain sinnepäin.
Eilen aaulla multa putosi yksi sukkapuikko bussin lämpöpatterin sisään. Harmillinen takaisku! Yleensä neulonkin vain pyöröillä bussissa. Tänään sitten ostin neljät pyöröpuikot ja kahdet sukkapuikot kirpparilta 3:lla eurolla.