15.05.2005 | 17:32

Taas on se aika...

...kun nopeat laivat alkavat kulkea Tallinnaan. Tällä kertaa matkaan lähti kymmenen Novita-klubissa tavannutta neulojaa. Kaikilla oli hauskaa - seuratkaapa Niinan ja Kristiinan blogeja, niihinkin ilmestynee jossain vaiheessa matkakuulumisia.

Lankaa, kyllä, ostimme lankaa. Paikalliset yksi- ja moniväriset villalangat ovat aivan ihania, joten päätin keskittyä niihin (vaikka kesä ja puuvillakausi ovat alkamassa). Kuvassa ostoksiani:

Ha! Älkää nyt kaikkea sentään uskoko.

Jos totta puhutaan, mukaan tarttui olut. (Se on harvinaista, koska en oikeastaan koskaan juo olutta ja jos juon, olut on Guinnessia.) Kuvassa nautiskelen tummaa hunajaolutta Peppersackin terassilla hyvässä seurassa ja kauniissa säässä ostoskierroksen jälkeen.

Sitten lankoihin: ostin Elotroin oranssia Maali-lankaa ja koska oranssia ei ollut kaupassa tarpeeksi, ostin lisäksi ruskeaa ja punaista. Niistä tulee jossain vaiheessa pusero tai mahdollisesti takki, jos lankaa riittää niin paljon, että saisin aikaiseksi huovutetun takin. Ostin myös vähän viininpunaista lankaa ja suunnittelin, että siitä voisi tulla vaikkapa Sophie. Idean varastin ihan häpeilemättä SirpaLe-neuleilta.

Siinäpä se, tehtävä oli helposti suoritettu: sain haluamani langat ensimäisestä kaupasta Kangas ja Nööpistä.

Lankaostokset eivät kuitenkaan loppuneet siihen, vaan bongasin myös ohuita monivärisiä lankoja: musta-harmaata, oranssi-ruskeaa ja pinkki-violettia sekä meleerattua violettia. Niistä tulee pitsihuiveja, luulisin, ja luultavasti myös sukkia.

Ostin myös pinkki-violettia hahtuvaa! Oli sitä jo jahkailtukin ja aina jätin sen ostamatta. Tästäkin voisi tulla Sophie... Tai jotain.

« It's the season again | Blog | Book meme from Kati »

Kommentit - Comments

Kiitos hintatiedoista! Etenkin kirjavat langat kiinnostaa. Täytyy toivoa, että kaupoissa on jäljiltänne vielä jotain mukavaa ;-)

Jaana

I tagged you! ;)

Kristel: mun mielestä sun Tusshenat huusivat ilmiselvästi, että ne haluavat meille eivätkä sun äidille... Ettekö te muka kuulleet sitä?

SirpaLe: kiitos, mulla taisi juuri alkaa oranssi kausi! Se vain kutsui mua. Punaisesta mä olen tykännyt aina. :-)

Kati: ensi kerralla sitten mukaan! Mä aloin miettiä, että tuota oranssia Maali-lankaa voisi ehkä sittenkin ostaa lisää.

Nimetön: langat olivat edullisia! Maali-lankojen hinnat vaihtelivat eri kaupoissa 35-45 krooniin per 100 g vyyhti (plusmiinus jokunen krooni). Ohuempia lankoja taas myytiin erikokoisilla vyyhdeillä ja niidenkin hinta vaihteli eri kaupoissa. Mun musta-harmaissa ja oranssi-ruskeisa vyyhdeissä lankaa on parisensataa grammaa per vyyhti ja maksoin niistä 400 kroonia ja risat eli vähän päälle 100 kroonia/vyyhti.

Jardin-matkamuistomyymälä Apteegi-kadulla Raatihuoneen torin vieressä tuntuu olevan edullinen paikka (siellä on ohutta lankaa, hahtuvaa ja huovutusvillaa), kun taas uusi pieni paikka torilla Eesti käsitöön(?) lähellä oli huomattavasti kalliimpi. (Unohdin sen nimen.)

Hei,

Ihania lankoja! Mitähän hintaluokkaa nuo langat olivat? Olen kohta itse lähdössä Tallinnaan, ja pitäisi osata ottaa tarpeeksi rahaa mukaan...

Voihan vitsi, tonne mun olis pitänyt kans päästä mukaan... :(

Herkulliset Maali-langat olet ostanut ja vieläpä syksyn muotiväreissä ;-)

Lankaaaaaaah.... *krhm*, siis "En tarvitse lisää lankaa. En tarvitse lisää lankaa."

Äiti kävi tänään kylässä ja auttoi minua lankalaihiksessa viemällä varastoistani pussillisen Tusshenaa. Hirveän avuliasta, eikö? Lupasi kyllä harkita että ehkä maksaisi joskus siitä myös... ;-b

Kanssamatkustajilla oli ratkiriemukasta, kun meidän lankashow alkoi! Kyllä me kuultiin yksi jos toinenkin kommentti. Heh. :-)

juu, kiva kasa näyttää olevan ;) oliko kanssamatkustajilla edes hauskaa?