13.04.2005 | 22:17

Kun kaikki menee pieleen

Tällä kertaa ei kuvia, vaan valitusta siitä, kun kaikki menee pieleen.

Sen lisäksi, että olen liian kiireinen ja stressantunut töissä ja turhautunut siihen, että monessa paikassa valitetaan siitä, että Ullan kuvat eivät näy sen jälkeen, kun webhotellimme esti kuvien linkityksen* (itse emme voineet sitä tehdä), pari viime päivää eivät ole olleet kovinkaan hauskoja - tai ovat, jos tragikomedia on sinun mieleesi.

Tänä aamuna melkein kompastuin Maxi-kolliin. Kissa oli hiipinyt taakseni vaanimaan jääkaapissa luuraavaa kinkkua, kun kasasin aamiaista. Siinä sitten yritin selvitä karvaisen ansan yli. Lisäksi unohdin huulirasvan kotiin (huono juttu huulirasvariippuvaiselle) ja maanantaina kotiin jäi kännykkä. Huomenna unohtaisin varmaan oman päänikin, jos se ei olisi hartioilla kiinni! (Äiti sanoo aina niin ja äiti on viisas nainen.)

Kun tulin eilen kotiin, idiottikesäautoilija tai vastaava ajoi melkein päälleni suojatiellä. Hän kääntyi oikealle eikä kiinnittänyt huomiota siihen, että jalankulkijoillekin paloi vihreä valo. En edes huomannut häntä, kun ylitin tietä - kuulin vain yhtäkkiä jarrujen kirskunaa ja hetken päästä tyyppi jo kaasuttelikin tosi fiksuna ja filmaattisena poispäin. Kun kerran näin auton myös takaa, niin myönnän nyt hänelle myös palkinnon päivän typerimmästä spoilerista...

Sitten yksi lempivalitusaiheeni: autoilijat saisivat kiinnittää huomiota jalankulkijoihin pelkkien omien liikennevalojensa seuraamisen lisäksi! Joskus on melkein mahdotonta ylittää tie vihreällä, kun risteykseen pukkaa autoa auton perään. Risteys ei edes ole kovin vilkas - ehkäpä autoilijat olisivat tarkempia, jos risteys olisi ruuhkaisempi.

Sitten se typerä osuus, nyt saa nauraa: kurkottelin eilen aamulla sarjista kirjahyllyn toiseksi ylimmältä hyllyltä, koska halusin tarkistaa sen nimen. Yhtäkkiä huomasin, että englanti-klingon-englanti -sanakirja ja muutama muu pehmeäkantinen kielioppikirja mätkähtivät päähäni ylimmältä hyllyltä ja niitä seurasi kovakantinen Oxford Concise English dictionary. Auts!

Jotta tarina olisi vielä tuskaisempi, niin mainittakoon, että olin väkertänyt hiukseni kiinni metallisella hiussoljella. Auts! Auts! Nyt takaraivossa on patti ja siihen sattuu ja tunnen oloni tyhmäksi. Tosin veljeni, rakas pikkuveljeni, totesi, että nyt mun on pakko osata englantia oikein hyvin, kun sitä on kunnolla taottu mun päähäni. (Veljeni on loistotyyppi.)

Neulomisrintamalla taas en voi suositella Lana Grossa Velvetiä. Aloitin siitä Fifin ja vaikka lanka on pehmeää ja kiiltävää ja samettista, sitä on tuskaista purkaa. Se on niin liukasta, että karannut silmukka hujahtaa hetkessä useamman kerroksen verran alaspäin ja sen pelastaminen on hankalaa.

Lanka myös katkeilee. Vedin lankaa ihan tavalliseen tapaan (eikä paikalla edes ollut kissoja) ja se katkesi ihan noin vain! Lanka on myös katkeillut valmiiksi, tähän mennessä kahdesta ensimmäisestä kerästä on jäänyt kerran tai kaksi langanpää ihan yllättäen käteen.

Kun purkamisesta kerran oli juttua, niin olen todellakin joutunut purkamaan tekelettäni moneen otteeseen. Fifin ohje on hyvä, mutta allekirjoittaneen toteutus huono. Kaksi päivää on mennyt kämmäillessä ja "neulo kaksi kerrosta, pura yksi" -meiningillä tehdessä.

Ei hyvin mene, mutta olkoon. Ei tämä voi muuttua kuin paremmaksi.

* Jos Ullan kuvat eivät näy, tarkista, että selaimesi lähettää referer-tiedon ja että mahdollinen palomuuriohjelmasi päästää referer-tiedon läpi palvelimelle saakka. Jos asetusten muuttaminenkaan ei auta, en enää tiedä, mitä pitäisi tehdä ja webhotellimme asiakaspalvelu on tuskaisen hidasta tai jopa olematonta... Huokaus. Taitaa mennä webhotelli vaihtoon.

« When everything goes wrong | Blog | ASAP - an acronym that has no meaning »

Kommentit - Comments

*kaataa tujun paukun konjakkia rentouttamaan ja lohduttamaan Marjut-poloista*

Kati: mutta kevät tulee ja pihalla pukkaa leskenlehtiä ja krookuksia! (Jos jotain iloisia asioita nyt haetaan...)

Susanna: meidän omat sivut on Nebulalla (kuinkahan monta kertaa mä olen maininnut tän?), mulla ei aikanaan muita vaihtoehtoja ollutkaan. Nebula on loistava! Nebula rokkaa! Nebulan asiakaspalvelu vastaa parhaimmillaan vartissa! Sitäpaitsi siellä on enemmän kaistaa (25 Gt/kk, nyt 5 Gt/kk), levytilaa (1024 MB/100 MB) ja sähköpostiosoitteita (50/1). Tosin se on 10 euroa/kk kalliimpi, joten Ulla laitettiin muualle, kun emme tienneet, riittäisivätkö rahat hostauskuluihin.

Lape: kiitos! Ullan kuvat ovat joillakin jääneet näkymättä, onneksi ei kovinkaan monella. Toisilla ongelma on saatu ratkaistua, toisilla ei...

Kristel: pikaista paranemista! Toivottavasti olet tolpillasi ensi tiistaina ja pääset neuletapaamiseen.

Minna: kiitoksia! Mä olin vasta lomalla ja nyt elämä alkoi potkia päähän ihan silkkaa ilkeyttään. ;) No, kyllä tämä tästä, mä yritän uskoa, että huonojen aikojen jälkeen koittaa aina hyvät ajat.

Voih. Kuulostat aivan itseltäni viikko sitten (nyt lomalla, thank god). Ennen lomaa loppuhuipennus oli se, että rupesin bussissa ihmettelemään, mihin kassiin olinkaan hetkistä aiemmin tunkenut ruokaostokseni. No, en minnekään. Olin suunnannut kaupasta suoraan ulos maksettuani ostokset. Otin sen hieman raskaasti siinä mielentilassa, mutta onneksi on saanut tässä viime päivät lepuuttaa hermoja. ;) Yritän lähettää näitä rentouttavia viboja täältä sinnekin päin - että jos tunnet jotakin epämääräistä kosmista säteilyä, se olen varmaankin vain minä... ;)

Nebulassa on muuten sekin hyvä puoli että jos kaistan käyttö ylittyy niin ne ei ikinä koskaan laita sivuja kiinni, vaan asioista keskustellaan. Eikä se nyt verrattain niin kallis ole. Ja toimii hyvin :D

Marjut-parka! Itse tuskailen täällä oikein perinteisessä mahataudissa, happyhappyjoyjoy.

Juu, kannatetaan webhotellin vaihtoa. Tuo ns. "palvelu" on syvältä.

Empatiaa roppakaupalla, itse tappelen keilalaukun kanssa... kun ei onnistu niin ei!!!mikä siinä kappaleiden yhdistämisessä onkaan niin vaikeeta? ei mikään, siinä vika? Ullan kuvat on näkyneet aina yhtä ongelmattomasti että.... yksi tyytyväinen Ullan lukija!

*teetä ja sympatiaa*

Planeetta mäkeen ja Nebula tilalle, niin alkaa lyyti kirjoittamaan vai miten se sanonta menee :D

Voi sua Marjut! :S

Miten se aina onkin niin, että kun joku asia menee pieleen niin kaikki muutkin menevät!???