29.03.2013 | 15:46

10 vuotta - 10 years

Ihan aluksi oikein hyvää pääsiäistä kaikille!
To start with, a happy Easter to all!

Sitten asiaan: tänään täällä juhlitaan 10-vuotissyntymäpäivää. Kyllä, 10 vuotta on kulunut siitä, kun ensimmäisen kerran merkitsin jotain blogityyppisesti muistiin. Sitä ennen olin jo tehnyt neulesivut (sanastoineen ja muine toivon mukaan hyödyllisine juttuineen), joten sinnikkäästi tässä on paarustettu eteenpäin välillä ylämäkiä, välillä alamäkiä.

Sen kunniaksi esittelen megahienon ja mahtavan kisan ja sen megahienon ja mahtavan palkinnon! Tadaa!

Then to the point: I'm celebrating my 10th blogiversary today. Yes, it's been 10 years since I first put down something in a bloggy way. Before that I did have my knitting pages with a glossary and hopefully other useful things, so bravely I have ween wandering on sometimes uphill and sometimes downhill.

To celebrate that, I'll show you the mega awesome contest with a mega awesome prize! Ta-dah!

Se on villalankaa! Suomalaisten indie-värjärien villalankaa! Tämän takia kyselin heitä pari kertaa ja tässä on tulos.

Seuraavassa säännöt:

 1. Osallistu onnittelemalla blogia.
 2. Onnitteluna voi olla blogikommentti, kirje, kortti, puhe, anekdootti, muisteluhetki, vitsi, sketsi, piirustus, maalaus, sävellys, sarjakuva, pilakuva, laulu, runo, näytelmä, musikaali, video, itse värjätty lanka, neule, virkkuu, koru, ruokalaji, kissanlelu... Ihan mitä vain, kunhan sillä onnitellaan 10-vuotiasta blogia.
 3. Virtuaalinen onnittelu riittää, sitä ei täydy eikä tarvitse lähettää minulle käsinkosketeltavassa muodossa. Teksti tai linkki kommenteissa käy hyvin, samoin Ravelry-viesti tai sähköposti, jos muuta tapaa ei ole. Jos Ravelry-viestittelet tai sähköpostailet, saatan julkaista onnittelut muidenkin nähtäville. Jos nyt kuitenkin tiedät kotiosoitteeni ja haluat välttämättä lähettää jotain, niin ei se missään nimessä ole kiellettyä.
 4. Paras onnittelu palkitaan täysin fiilispohjalta. Palkinto voidaan myös jakaa useamman osallistujan kesken tai jättää jakamatta. Tuossa laatikossa on sen verran lankaa, että edellytän vaivannäköä.
 5. Osallistumisaikaa on 15.4. saakka. Aikaa voidaan jatkaa, jos sen tarve perustellaan hyvin.
 6. Voin muuttaa sääntöjä koska vain.

Sitten disclaimerit:

 • Langat ovat minun varastoistani ja olen hankkinut ne itse (yhtään lankaa en ole saanut lahjoituksena tätä varten).
 • Langat ovat sen värisiä, joista olen itse pitänyt, joten sinisiä ja vihreitä joukosta ei ainakaan löydy.
 • Langat sisältävät noin 110% varmuudella kissankarvoja.
 • Lankojen joukossa ei varmastikaan ole jokaisen suomalaisen villalankavärjärin lankoja, koska en varmastikaan tiedä heistä kaikista tai koska niitä ei ole ollut saatavilla silloin, kun olen niitä etsinyt tai koska olen hatarapäinen ja puusilmäinen vatipää. (Jos joku puuttuu ilmiselvästi joukosta, hihkaise!)
 • Langat voidaan esitellä myöhemmin tarkemmin tai sitten ei, mutta enimmäkseen ne ovat ohutta sukkalankaa.

Toivotan inspiraatiota kaikille ja jään odottelemaan, saanko yhtään onnentoivotusta!

It's wool yarn! It's wool yarn dyed by Finnish indie dyers! That's why I asked about them earlier and here's the result.

Here are the rules:

 1. You can take part by sending your congratulations to my blog.
 2. You can do that by writing prose or poetry, a speech, a joke, an anecdote, a play or a musical, knitting, crocheting, drawing, painting, cooking, composing, singing, cooking, dyeing yarn, making jewelry, a video or a cat toy... Anything goes as long as it congratulates my blog's blogiversary.
 3. Send your greetings virtually by commenting and/or leaving a link or sending me a message through Ravelry or e-mail. I may publish the private messages or e-mails for others to see. If you happen to know my home address, sending something by mail is not forbidden, though.
 4. The best one wins. The winner is selected completely by gut feeling. There may be several winners who have to share the prize if that seems to be the right solution or I may not give a prize at all. I'm expecting that you put some effort into this since the prize is so expensive.
 5. You have time until April 15th. If needed, the time may be extended.
 6. I may change the rules at any time.

Aaaaand here come the disclaimers:

 • The yarns are from my stash and I've bought them myself, none of them were given for the prize.
 • The colours are the ones I have liked so you will not find many blues or greens.
 • The yarns contain cat hair with 110 % proof.
 • I am sure that not all the Finnish indie wool yarn dyers are represented here because I may have not found them all, they have not had yarn available at the time I was looking for it or because I'm just plain stupid and have missed something obvious completely.
 • I may or may not show the yarns in detail later. However, they're mostly sock yarn.

I hope you find the inspiration! I'm looking forward to seeing if I get any greetings at all.

« Huiveja - Scarves | Blog | Riva-pipo - Riva hat »

Kommentit - Comments

"Ja mår blogg leva,
ja mår blogg leva,
ja mår blogg leva uti hundrade år,
javisst skall blogg leva,
javisst skall blogg leva,
javisst skall blogg leva uti hundrade år!"

Muistanpas kerran tummatukkaisen naisihmisen istuneen kaukana hyisessä Vaasassa eteeni kahvitauolla. Pian hän kertoi, että meillä on töissä THE Marjut, joka pitää sitä kuulua blogia. *UUU, meidän firmassa on julkkis!*

Meni puoli vuotta ja tutustuin livenä Marjuttiin, koska vaihdoin samaan konttuurin edellä mainintun tummatukkaisen naisen ja Marjutin kanssa. Aina tiesi seuraavan päivän puheenaiheet, kun kävi lueskelemassa blogistaniaa (aikaa ennen ravelrya).

Jatkokertomuksena sain vielä kuulla kuinka Marjut oli pakottanut tummatukkaisen naisen neulontaharrastuksen pariin. Tai noh, tuupannut pipo-langan käteen ja loppu olikin kunnianhimoa. Hyvä neuloja onkin kuoriutunut!

Elo samaisessa konttuurissa jatkui ja tiemme erosivat muutamaksi kuukaudeksi, jotta voisin yllättää Marjutin (iloisesti(?)) ilmoittamalla, että olemme jälleen samassa offiicessa töissä.

Nykyisessä offiicessa olemmekin järjestäneet pakkovirkkauskampanjaa (Pac-Man-peitto) ja Marjut on ilahduttanut meitä kurkuilla ja pinkilla teekkari-öttiäisellä. Tsih, pääsipäs munkin käsiala livahtamaan tänne ;-)

Onnittelut tasakymmenestä! Olen vähän (?) hidas lähtemään liikkeelle, mutta jos nyt tämän kerran ehtisin vielä onnittelijoihin mukaan.
Liityn tähän liikuttavan yksimieliseen kuoroon siitä, että blogisi oli ensimmäisiä, joita alettiin seurata. Minulle olit se Ensimmäinen.

Yritin muistella, mistä alkaen olen blogiasi seurannut. Salapoliisityön tuloksena olen melko varma, että päädyin tänne joskus v. 2007, neulesanastosi kautta. Kaikki taisi alkaa siitä, että tytär näytti kuvan baijerilaissukista ja kysyi, voisinko mitenkään (räps räps) tehdä sellaiset hänelle. Jotenkin tulin ylipuhutuksi ja kun ohjeen englanninkielisistä lyhenteistä ei saanut tolkkua, aloin etsiä netistä tulkkausapua. Ja niin yksi asia johti toiseen.

Blogisi kautta löysin liudan muita blogeja, Ullan ja koko nettineulemaailman. Neulejuttujen lisäksi kissat hurmasivat blogissasi, puhumattakaan siitä sympatiaa lisäävästä seikasta, että omassa taloudessanikin - yleensä tietokoneen ääressä - asusti Jussi-niminen pitkäkiharainen nörtti,(nykyään kyllä jo muualle muuttanut ja melkein-dippainssi).

Niin, ja vielä ehdottomasti on mainittava että Heimo Vesa oli huippu!

Onnea Marjut!

Ilman sinua en pystyisi neulomaan englannin kielisiä ohjeita. Blogisi on tärkeä.

Hienon matkan olet täällä blogistaniassa tehnyt ja minullekin olet ensimmäinen tutustumiskohde "näissä merkeissä". Ensimmäisissä neuletapaamisissa käydessäni, Lankatalo Priimassa, silloin vielä Hämeentiellä, kyselin että mistä ihmiset oikein saavat apuja englanninkielisten ohjeiden suomentamiseen niin sinun blogisi minulle mainittiin tietolähteeksi.
Toivotan vielä monia vuosia lisää juttujasi, näitä on aina kiva lukea.

Miten mieletöntä, 10 vuotta on huikea aika!

Olet aika huikea itsekin.

Onnea 10-vuotiaalle! Aika kuluu kyllä tosi nopeasti. Aloin itsekin nyt miettiä, että mulla oli nettipäiväkirja ainakin jo vuonna 2001, omalla koneella on niitä alkupään juttujakin tallessa. Sitähän oli ihan teini silloin, huh... Muistelen kyllä että se munkin päiväkirja oli Pinserin listauksessa silloin kun suomalaisia blogeja oli vielä melko vähän ja ennen Blogilistaa... hassuja juttuja eikä oikein muistakaan enää. Mutta sen muistan että sun blogi oli ekoja blogeja joita aloin seurata. Ja nyt siitä kaikesta on aikaa jo noin paljon! Onnea vielä!

Sä kasvoit blogi kaunoinen,
Marjutin pajassa.
Kuin lanka kaunis, suloinen
vihreessä padassa.

Onnea kymmenvuotiaalle blogille!
Huh mitkä palkinnot! Jos tämä olisi postattu tänään, epäilisin aprillipilaa...

Terkuin puikkotiikeri (ravelry)

"Se on loppu ny" Näillä sanoilla alkoi yksi minua eniten järkyttänyt blogikirjoituksesi. Uhkasit lopettaa koko harratuksen, hävittää kaikki paikat täyttävät ja rahasi vievät lankavarastot sekä ostaa neuleesi vastedes kauppojenvaatetangoista. Klup,miten näin saattoi käydä? Selvittyäni pahimmasta järkytyksestäni oli seuraava ajatukseni miten päästä osingoille lankavarastosi hävityksestä. Silmissäni siinsivät ihqu langat joista olin voinut vain haaveilla hiplatessani marketin lankahyllyllä 7 veljestä keriä.
Tunnustettava on että tämän jälkeen havaittuani että olinkin vain herkkäuskoinen Aprillikepposen uhri tunsin tulleeni huijatuksi, ei kepponen sinänsä, mutta kun jäin ilman niitä lankoja...
Mutta mikä menetys uhkauksesi toteen käyminen olisi ollutkaan käsityöblogien seuraajille. Onneksi saamme edelleen lukea kirjoituksiasi ja nähdä viimeisimmät kättesi jäljet blogissasi. Elämä ilman Marjutin neuleita olisi tylsempää. Rivo Riitat, Heimo Vesat ja se täydellinen Tonava kaunoinen huivi Wienin filharmonikoiden uudenvuoden konserttiin joka kaikesta ilmassa leijuvista katastroofin mahdollisuuksista huolimatta valmistui hyvissä ajoin ennen konserttia. Poikkeuksellinen ilmiö, kuten olen tullut huomaamaan, blogistaniassa.
Onnittelut 10 vuoden kunnioitettavan iän saavuttamisesta ja itsekkäästi toivon että saan seuraavatkin 10 vuotta vielä seurata tuoreimpia tapahtumia blogissasi.

Oi että tuo aika lipsahtaa nopeasti. ONNEA 10-vuotispäivän johdosta. Täällä on aina kiva käydä kurkkaamassa mitä Sinulle kuuluu.

Onnittelut 10 vuotiaalle blogille, monesti on tullut vinkattua neulesanastoosi. Mutta missä välissä se 10 vuotta on hurahtanut?? Yksi parhaista kissajutuista on vähvät.

Paljon onnea 10-vuotiaalle! Melkein alusta asti olen blogiasi seurannut, kiitos tästä matkasta =)

Ei voi kuin yhtyä toisten sanoihin ja hämmästykseen.

Sivusi ja blogisi oli niitä ensimmäisiä käsityö sivuja joihin törmäsin internetin syövereissä. Itse asiassa jos tarkkaan muistelen (kun nyt vaan niin kauaksi muistaisi) niin taisin saada sivuistasi käsityö innostuksen, joka on kestänyt näihin päiviin asti. Innostuin myös pitämään itse käsityö blogia, joka kyllä sittemmin on kuivunut kasaan. Mutta blogi maailmaa en ole siltikään jättänyt, vaan huomasin siellä keikkuneeni koirieni kanssa jo 7,5 vuotta.

Kissan karvat eivät haittaa, täällä langat saavat kaverikseen koiran sekä kissan karvoja. Taitaa lämpöisten villasukkien salaisuus olla nuo lemmikkien karvat.

Paljon onnea kymmenvuotiaalle blogille ja sen pitäjälle. Huikea taival, mutta toivottavasti vasta alku soittoa.

Muistan kun vajaat kymmenen vuotta sitten löysin blogisi. En tiennyt sitä ennen, että blogeja on edes olemassa! Nettiinkin mentiin lankapuhelimen välityksellä ja se oli kallista. Sinun sivusi olivat kuin aarreaitta, joita kävin ahkerasti tutkimassa.

Neulesanastoakin ihmettelin silmät suurina, sillä englanniksi neulomisesta en osannut haaveilla. Mulla kestikin tosi kauan, ennen kuin tajusin, mikä Rogue on. Myöhemmin selvisi, että se oli englanninkielinen neuleohje, jonka mukaan oli muodikasta neuloa.

Taisin minä jossain vaiheessa laittaa sinulle kysymyksenkin, johon vastasit ystävällisesti.

Kiitos näistä vuosista! Sinun blogisi on kyllä kaikkien suomalaisten neuleblogien kantaäiti.

Hui,onko siitä tosiaan kymmenen vuotta jo.
Blogisi taitaa olla ensinmäisiä mitä rupesin seuraamaan aikoinaan.
Kippis ja kulaus
Paljon onnea!!!

Ei voi olla - miten tää aika näin sukkelaan menee. Mukana olen pysynyt, lukenut - vähemmän kommentoinut ja kerran jopa kirjoitin blogiisi kun en vielä itse uskaltanut blogia pitää. Mutta siis hurjasti paljon onnea, tuskin mua tällä kirjoituksella palkitaan ja eihän sulla ole edes vihreetä lankaa. Onnea ja mukavia vuosia lisää.

Ihan kauheaa! Siis 10 vuotta!! Mihin tämä aika on kadonnut?! En käsitä!

Mutta jotta ei puuttuisi huutomerkkejä ja jotta olisin edes jotenkin noudattanut annettua ohjeistusta niin:

Paljon onnea 10-vuotiaalle blogille ja ennenkaikkea blogin pitäjälle! Ilman sinun blogiasi Suomen käsityöblogimaailma olisi varmasti paljon hiljaisempi ja aivan erilainen. Olet ollut suunnannäytäjänä meille monelle. Muistan blogisi olleen niitä, joita ensimmäisenä aloin seurata. Pian perustinkin oman blogin (tais olla 2003 loppuvuosi tai 2004 alkuvuosi), jonka olen kyllä sittemmin poistanut.

Jatka samaan malliin seuraavatkin 10 vuotta!

*kröhöm* ja jospa sitten alottais.

Perustettiin metsästysseura, piti ampua hevonen tai peura. Mutta he ampuivatkin pyyn, ja saivat siitä ryyppäykseen syyn, kippis!

Ampuisin pyyn 10-synttärin kunniaksi, mutta kas perkele kun on niin vähälihainen tintti. Sen sijaan päätin hoilottaa kunnon ryyppyrenkutuksen, jonka toivottavasti olet unohtanut kuulleesi oikein sävelen kanssakin.. Onnea!