20.07.2010 | 14:55

Jyväskylä

Olen laskeutunut takaisin kotiin. Voisin lähteä perkaamaan tapahtumia käänteisessä järjestyksessä, joten ensimmäisenä vuorossa on viime viikonloppuna Jyväskylässä vietetty Finncon.

I have landed and arrived back home. I could start with the latest happenings, so first to Jyväskylä and Finncon.

Kiitämme:
- loistavia lankakauppoja, esimerkiksi matkan varrelle sopivasti osunutta TitiTyytä
- hyvää coniseuraa

Moitimme:
- ilkeästi purevia ötököitä
- muun kahviseuran löytämisen vaikeutta

Pluses:
- great yarn shops, for example, the conveniently located TitiTyy
- great people at the con

Minuses:
- mean bugs that bite
- difficulty in finding other people for a cup of coffee

Sitten seuraa definitiivinen fanitusosio, josta puuttuu sekä koheesio että koherenssi. (Anteeksi. Kaiken kirjoittamiskeskustelun seuraamisen jälkeen on vaikea nuijia sisäistä kielitieteilijää hiljaiseksi.)

Then follows the definitive "I'm a fan" part with no cohesion or coherence. (Sorry. After listening to all those discussions on writing, it's difficult to silence the linguist in me.)

Finnconin ohjelma oli kiinnostava. Zombiepaneeli oli loistava (koska Jussi osallistui siihen). Atorox-palkinnon jako ei ollut aivan yhtä loistava (koska Jussi ei voittanut, vaan oli kahdeksas). Tapasin Sari Peltoniemen! Näin muitakin neulojia - Outin Turusta Star Trek -miehineen, lauantaina reaalifantastikkopaneelin aikana joku samalla rivillä neuloi harmaasta langasta ja sunnuntaina ruokaa odotellessa jonkun korissa vilkkui violetti neule. TitiTyy oli ihana kauppa - Pikkulinnaan ja Poppeliin saakka en ennättänytkään. Ilmastoitu hotellihuone helteellä oli luksusta!

The Finncon program was interesting. The zombie panel discussion was great (because Jussi took part in it). The Atorox award was not as great (because Jussi did not win, he was 8th). I met Tapasin Sari Peltoniemi! I also saw other knitters - Outi from Turku with her Star Trek man, someone knitted something grey during a panel discussion on Saturday and on Sunday I saw something violet on the needles in someone's basket. TitiTyy was a lovely shop - I did not make it to Pikkulinna and Poppeli. The air conditioned hotel room in this heat was a luxury!

Ostin Addi Click Lace - setin ja Fleece Artistin Nyonia, väri Sangria. Uhkasin aloittaa neulomisen, jos Finncon kävisi tylsäksi, mutta en ehtinyt. Ensi vuonna sitten samoissa merkeissä Turkuun.

I bought an Addi Click Lace set and Fleece Artist Nyoni in Sangria. I threatened to start knitting if Finncon would get boring but that never happened. Next year Finncon is held in Turku.

« Autobahn | Blog | Saksa - Germany »

Kommentit - Comments

On niitä ötököitä täällä etelässäkin. Menimme Hietsuun uimaan niin myöhään, että kopit pantiin nenän edestä lukkoon, joten vaihdoimme vaatteen pusikossa. Siinä sitten pääsi puseroon vapaamatkustajaksi pari polttiaista ja nyt on selkä näpyillä ja kutiaa. Miehen vaatteista ötökät eivät tietenkään olleet kiinnostuneet, höh.

Kannattaa vaientaa sisäinen kielitieteilijä kesäksi :)

Mutta minäpä tapasin Marjut Katajalan ja miehensä Jussin! Ymmärrän, miksi kissoja ei ollut mukana, mutta olisin halunnut nähdä nekin. (Ja minäkin ostin Nyonia.)

Pahoittelen että kuulin saapumisestasi vasta sitten kun olin jo luikkimassa karkuun Jyväskylän hellettä. Muuten olisin kyllä merkinnyt sen kalenteriin. Kostoksi tulen Helsinkiin elokuun alussa.