01.03.2010 | 20:26

Kootut selitykset - Explanations and excuses

Nyt on vaikea aloittaa. Ajattelin ensin kirjoittaa otsikoksi "koska olen sen arvoinen" ja kertoa, että koska muut eivät ole arvostaneet menneinä vuosina Ullan eteen tehtyä työtä ja muistaneet minua runsain lahjoin, toteutin uhkaukseni palkita itseni itse. Osa langoista kuitenkin viipyi matkalla niin kauan (puolitoista kuukautta!), että ajatus ehti unohtua. Lisäksi Maria muisti minua Alice Starmoren Fairisle Knitting -kirjalla, joten "ei kukaan ei mitään valivali" olisi ollut kaiken lisäksi valheellista.

Eikä siinä vielä kaikki! Lankaa vain tarttui mukaan suunnalta jos toiseltakin.

Sitten keksin, että otsikkona voisi olla "miksi osallistun lankahamstereihin". Hamsterikuu siirtyi maaliskuulle ja kun ilmoittautumisaika alkoi, olympialaisjääkiekko sotki vuorokausirytmin täysin. Herätä nyt vapaaehtoisesti viideltä katsomaan, kun tyypit mätkivät mustaa lätkää kaukalossa! Olen yleensäkin liikkeellä viime tingassa, mutta tällä kertaa olin jopa niin viime tingassa, että huomasin unohtaneeni ilmoittautua mukaan. (Saattaa olla, että alitajuntani muistutteli Wanhan Sataman messuista ja esti minua kirjoittamasta ilmoittautumisviestiä, mutta en halua myöntää sitä. Virallisen selityksen mukaan olin vain väsy ja saamaton.)

Ei tässä kai muu auta kuin olla ihan rehellisen nolo ja tunnustaa, että eri syistä ostin joulukuussa 2009 ja tammikuussa 2010 tällaisen vuoren lankaa. Pitäisi kai ottaa puikot kauniiseen käteen ja neuloakin jotain vaihteeksi.

To cut a long story short: I thought I'd reward myself with some yarn in December and then things got a bit out of hand. Here's what I got in December and January. I think now it would be wisest just to start knitting.

lankaa_joulu09_tammi10

Mitä kasasta löytyy? Epämääräisessä järjestyksessä ainakin seuraavaa:
What's in the pile? In no special order at least the following:

Työpaikalla käytiin YT-neuvottelut ja niihin liittyvän infosession jälkeen keksimme työkaverin kanssa asiaa Priimaan. Hänellä oli ihan oikea langan tarve, minä taas... No, niin, Priimaanhan oli kätevä ratikkamatka. Debbie Blissin Donegal Chunky Tweed oli alennuksessa ja Langin Fantomasin taas nappasin mukaan Jussia ajatellen - mustaa pipolankaa tarvitsee aina ja nimi kolahti, koska Jussilta oli tulossa Ullaan Viva Fantomas! -juttu.

After some bad news from work my colleague and I thought we'd go to Priima. She had a real need for yarn and I... Well. Priima is only a quick tram ride away. The Debbie Bliss Donegal Chunky Tweed was on sale and the Lang Fantomas was something I got for Jussi in case he needs a beanie - and he had just written a short story called Viva Fantomas! for Ulla.

Hjertegarnin Soonin ja Gjestalin Jannen ostin Lankamaailma Nordiasta ennen joulua samalla, kun hain äidille lahjaksi kirjoneuletakin. Molemmille on suunnitelma: toisesta tulee yllätys ja toisesta jotain nörtihtävää.

I got the Hjertegarn Soon and Gjestal Janne from Lankamaailma Nordia before Christmas when I went to get a cardigan for my mom from there. I have plans for the yarn: one will be a surprise and the other will be something nerdy.

Nordiasta jäi mukaan myös pari pitsi-Zauberballia.
I also got some Zauberball Lace from Nordia.

Näitä lankoja ajattelin alunperin palkkioksi ja kiitokseksi itselleni. Suomalaisten nettikauppojen varastoissa ei ollut tarpeeksi vyyhtejä ahneelle neulojalle, joten päädyin tilaamaan molemmat langat rapakon takaa. Peace Fleece seilasikin tänne puolitoista kuukautta, Cascaden Venezia Worsted saapui hieman nopeammin - ja vielä nopeammin ja melkein samaan hintaan ne olisi saanut Titityystä tai Secret Woolilta.

These are the yarns I thought I'd get as my own thank you. The Finnish web shops did not have enough skeins available so I ordered the yarns from the USA. The Peace Fleece was not in a hurry and it took 1,5 months to get it. The Cascade Venezia Worsted arrived a bit faster. Yes, I would have got the yarn faster from Titityy and Secret Wool.

Titityystä puheenollen, Tiina viestitteli ihan muuta ja mainitsi, että The Knitting Goddessin silkki-kashmir-huivilankaa oli enää kaksi pinkkiä vyyhtiä jäljellä. Siinä vaiheessa totesin, että laita ne jemmaan, tilaan ne kohta. Hupsis.

Talking about Titityy, Tiina sent me a message about something else and later on mentioned that there are only two skeins of The Knitting Goddess silk and cashmere scarf yarn left in pink. At that point I told her to put them aside so I could order them a little bit later. Oops.

Ravelryssa testattiin ennen joulua Eat Sleep Knitin aleprosenttilottoa: tilauksen vahvistamisen yhteydessä arvottiin 10-90 % alennusta. Sain itse vain 10 % alen, mutta Dream in Colorin Classy on silti melkoisen ihkua. Lisäksi Markkas vinkkasi Cucumberpatchin aleen ja se oli menoa, kun samassa yhteydessä mainittiin sanat "tweed" ja "kashmir".

In Ravelry people tried the Eat Sleep Knit discount lottery. I got only a 10% discount but the Dream in Color Classy is lovely anyway. Also, Markkas linked to the Cucumberpatch sale and you know what happens when I see the words "tweed" and "cashmere" together.

Erään toisen Ravelry-keskustelun ansiosta vasemmanpuoleinen lanka tunnetaan paremmin nimellä turspakka. Sen diilasi ystävällisesti Nunt, agenttimme Norjassa. Oikeanpuoleinen lanka on myös Ravelryn kautta hankittua, kun Makepeace75 halusi ärtsyoranssista Clementine-Wollmeisestaan eroon.

Thanks to Ravelry again, our agent in Norway, Nunt, sent me some alpaca. Also the yarn on the right came here through Ravelry as Makepeace75 wanted to trade her Wollmeise in Clementine for something else.

Makepeacelle piti tietenkin keksiä vaihtari, joten joku meistä oli kotona ruoka-aikaan... eikun koneella Wollmeise-päivitysten aikaan - pariinkin otteeseen.

Of course, I had to get something for Makepeace, then, and that's how my Wollmeise yarns got many new friends.

« Mariliis & Manuela | Blog | Tulossa - Coming up »

Kommentit - Comments

voi lääh sentään mitä kaikkee ihanaa!

♥Ihania lankoja♥

Hipsis, bolero ei aivan valmistunut juhliin kiitos jännetulehduksen ranteessa. Neulominen on vaarallista, joten nyt olen ollut neulontakiellossa jonkin aikaa. Sitä uhmaten olen nitkutellut salaa pari kierrosta aina silloin tällöin. Priima-lanka on kyllä tosi kivaa ja bolerosta tulee aika ihq. Myös se kerämäärä näyttää riittävän, olenhan niinkin pientä kokoa kuin S.... *kröhöm*

Jos masis iskee, niin mulle voi diilata aina tuon viher-puna-langan ;-)

Höh! Olikos toi nyt reilua, kun toiset ilmoittautui sinne hamstereihinkin... Pahus, nyt rakoilee jo kisakunto.

Hyi olkoon miten hävyttömiä kuvia 8)

Ihania lämpimiä punaisia ja oransseja. Toivottavasti huomenna on päivitys ennen kuin miun on pakko lähteä kylälle.

Oih iih aah nuuh! Mmmm. Mitä kivaa aiot noista tehdä?

ai etta kuinka ihanaa etta maailmassa on tommosia ihania hulluja niinkuin sina!!! =)