30.03.2010 | 11:16

Juhlahumun jälkeen - When the party is over

Juhlahumun jälkeen palataan rysäyksellä arkeen. Tarjolla olisi pyytämättä ja yllätyksenä saapunutta hömppäkirjallisuutta ja pätkärääkättyä sukkalankaa.

After the party it's time to get back to the everyday life. There's chicklit I got as a surprise and some self-striping sock yarn.

Assistentin ansiosta tai siitä huolimatta sukat valmistuivat. Totuuden nimissä on sanottava, että niitä on neulottu neuletapaamisissa ainakin puoli vuotta, ellei pidempäänkin. Viime tapaamisen jälkeen jäljellä olivat enää toisen sukan kärkikavennukset, joten neuloin ne alta pois. Lanka on aikanaan Tinttamarellista hankittu Opal Memory ja mallina ihan perussukka, koko 38, yhteensä 64 s, 2,5 mm puikot.

Thanks to the assistant or despite of it, these socks are ready. I have to admit, though, that I have knitted them in the knitting meets for the past six months or more. After the latest meet I had only the toe decreases of the second sock left and I did not feel like saving them for the next meet. The yarn is Opal Memory I got from Tinttamarelli quite a while ago and the pattern is just a basic sock, size 38, 64 sts on 2,5 mm needles.

Lopuksi hieman itsekeskeistä ärinää ja murinaa.

Eilen postiluukusta oli pudotettu DHL:n lappu, jossa kerrottiin, että minulle saapunutta lähetystä ei pystytty toimittamaan. Lähettäjän nimi oli tutun firman, mutta en muistanut asioineeni sen kanssa vähään aikaan. Mikä ihmeen paketti voisi olla kyseessä? Toivoin mukavaa ylläriä, mutta syylliseksi epäilemäni ihminen kielsi kaiken.

Soitin aamulla DHL:n asiakaspalveluun. Jos haluaisin pakettini, minun olisi joko oltava kotona sovittuun aikaan (+ tunti liukumavaraa) klo 11-16 välillä tai maksettava 13 euroa + alv (= 15,90 euroa) toimitusosoitteen muutoksesta. Hienoa. En edes harkinnut sitä, että lähtisin lentoaseman luokse seikkailemaan ja noutamaan salaperäisen paketin sieltä. Totesin myös, että tällä tuntisaldolla ei lähdetä töistä kotiin klo 14 odottamaan pakettia, työmatka kun kestää bussilla lähes tunnin.

Siispä uteliaisuus ja työmoraali voittivat, ja valitsin maksullisen toimitusosoitteen muutoksen. Manasin ja kirosin sitä, sillä toisaalta teki mieli sanoa, että pitäkää tunkkinne, en halua maksaa lähes 16 euroa ylläripaketista. Kaikki otti päähän: lähettäjä on jo maksanut toimituksesta, joten lisämaksu tuntui silkalta rahastukselta ja nyt joutuisin vielä raahaamaan paketin ruuhkabussissa kotiin. Kuinka monella työssäkäyvällä ihmisellä edes on mahdollisuus olla kotona klo 11-16 välisenä aikana? Eikö edes kerran viikossa voisi olla toimituksia myös klo 16 jälkeen? Muistelin kaihoisana, että UPS:illa toimitusosoitteen muutos ei maksa mitään ja joillakin lafkoilla on ollut jakelua myös iltaisin.

Paketti saapui sillä aikaa, kun olin lounaalla. Se tuntui kevyeltä ja mietin, olisiko sen sisältö vaivan, harmituksen + 15,90 euron arvoinen. Avasin paketin ja mitä paljastuikaan...

Rowanin ilmainen tilaajalahja. Kiitti vaan. Eikä se edes ole mun värinen. (EDIT: Katju, mä ehdin myydä sen jo. Ja Juuli, tuo oli Rowan-lehden tilaajalahja.)

To sum up: I just paid 15,90 euros to DHL for delivering a parcel to me. What did I get? The Rowan membership free gift.

« 7 vee - 7 years | Blog | Hyvää pääsiäistä - Happy Easter »

Kommentit - Comments

Ihanaa lankaa, kurja kertomus. Itse olen klo 18 saakka töissä, ja vähänkö harmittaa kun kaikki harrastuskurssit alkaa jo viideltä. Miksei seitsemältä? Eihän se nyt niin myöhäistä ole.

Uteliaana kysyn, että tilaajalahja mistä hyvästä? lehtitilauksesta? Lankatilauksesta?

No olipas... Eihän kukaan normaaleihin toimistoaikoihin työssäkäyvä voi oikeasti olla tuollaiseen aikaan kotona! Haloo! Kannatan edes yhtenä päivänä myöhempään tarjottavaa toimitusta. Pankitkin tekee sitä (ovat auki myöhempään), miksei sitten paketin toimittaja?

Toivottavasti tosiaan pistit tulikivenkatkuista palautetta Rowanille.

Ihanaa sinistä lankaa

Mut jo oot saannut kommeltaa :D

paljos tuota sait, ois just meidän Ronjan väristä, voisin lunastaa tuolla hinnallasi?