22.09.2009 | 18:56

Melkein valmis Fan Shawl - Almost ready Fan Shawl

Hanna kysyi kommenteista Fan Shawlin leveydestä. Kyllä, se on leveä. Kuvassa Mini (8 kg tai jotain sinnepäin) mittakaavan vuoksi.

Perinteisin mitoin mitattuna huivi on noin 230 cm leveä ja 65 cm korkea ennen pingotusta, kun neuloin huiviin yhden viuhkarivin enemmän ja siitä puuttuvat vielä viimeisen kerroksen puolikkaat viuhkat ja aina oikein -reuna. Toivon, että rivakka pingotus muuttaa vielä huivin mittasuhteita ja antaa lisää korkeutta.

Hanna asked about the width of the Fan Shawl. It is indeed wide. In the picture Mini (about 8 kgs or so) for scale.

Using more traditional methods, the shawl is about 230 cm wide and 65 cm tall after one extra row of fans and before the final half fans and garter stitch border. I'm hoping that some intense blocking will change the proportions and makes the shawl taller.

« Väsyväsyväsyväsy - Tired | Blog | Bollywood »

Kommentit - Comments

Suvista on tullut esille kovasti ilkeä piirre: se tykkää natustaa lankaa / neuleita :/ Tyhmänä unohdin käsityökassini sohvalle yöksi - kissa oli raahannut sieltä alpakkasilkkipeiton (lasten koko) ulos ja purrut siihen pari reikää. Muutaman syvän hengenvedon sain aamulla vetää kun tulin alakertaan... Onneksi se on menossa vaan kauppamalliksi :D

Vai että Mini ;D hyvältä näyttää tuleva huivi. yllättävän isoja palaset!

Ne yläreunan puolikkaat kannattaa neuloa lankaa välillä katkaisematta, niin säästyy monelta langanpään päättelyltä. Reunimmaisen palan jälkeen poimin vain silmukat reunasta seuraavan puolikkaan alkuun ja sitten puolikkaan silmukat, joilla neuloin puolikkaan valmiiksi jne., kunnes kaikki puolikkaat oli tehty ja palasin neuloen takaisin ja poimin silmukat kohdista, joista ei vielä silmukoita ollut poimittu ja sitten lopuksi kaikilla ainaoikeaa.

Eilen kun soitin eläinlääkärille kissan (kissojen?) ripuloinnista, piti tietysti kertoa painot ja Indystä tuli kommenttia että onpas roikale (5,2 kg). Mutta... Mini 8kg... Hih, eihän meillä ole vielä mitään hätää ;)