05.09.2009 | 20:19

Helsingin kädentaitomessut - Helsinki Crafts Fair

Helsingin kädentaitomessut ovat taas Wanhassa Satamassa! Eräs sattumalta koko ajan samoille osastoille osunut paparazzi ei ole vielä julkaissut hurjia actionkuvia tai lähettänyt niitä esikatseltaviksi, joten esittelen vain omia ostoksiani.

The Helsinki Crafts Fair is held again in Wanha Satama. One paparazzi who accidentally kept on appearing in the same places has not yet published any action shots or sent them for preview, so here's just what I purchased.

Araucania Ruca Priiman osastolta. Lanka on tehty sokeriruo'osta, joten kun kuulin siitä, se alkoi heti kiinnostaa. Olen käynyt noin sata kertaa eri nettikaupoissa laittamassa lankaa ostoskoriin, katsonut postikulut, muuttanut punnan kurssin euroiksi ja todennut, että en raatsi. Nyt lanka maksoi kympin per vyyhti ja kun esim. brittikaupoissa hinta on ollut 9,95 punnan hujakoilla, ajattelin olla taloudellinen ja nappasin sitä mukaani.

Araucania Ruca from Priima. The yarn is made of sugar cane, so, of course, when first heard of it I became interested. I have visited different online shops a hundred times, added the yarn to my basket, checked the postage, converted pounds into euros and realised that it's slightly too expensive. Now it was ten euros per skein and as the price in British shops has been around £9,95, I thought I was economical and grabbed some.

Lankamaailma Nordian osasto oli pieni, vaikka itse kauppa Ogelissa on suuri. Mukaan jäi Järbo Garnin Mellanraggi-kerä ja Zauberball, josta Mini kiinnostui ehkä sen takia, että vyötteessä on musta kissa.

Lankamaailma Nordia had a smallish booth even though their actual shop is really big. I got a ball of Järbo Garn Mellanraggi and a ball of Zauberball of which Mini became instantly fond of. I think it must be the black cat in the ball band.

Titityyn osastolle piti tietenkin singahtaa ensimmäisenä - ja viimeisenä. Ensimmäisellä kerralla mukaan jäi ShibuiKnitsin Sockia ja Silk Cloudia, toisella kerralla Koigun KPPPM:ää ja The Natural Dye Studion Angel Sockia. Se sai kyllä ihmettelemään, mitä nykyisin laitetaan alpakka-silkki-kashmirlankoihin - lanka tarttui käteen eikä lähtenyt siitä pois, käsi vain kouristui pakonomaisesti sen ympärille eikä avautunut millään...

BC Garnin ihanan paksun alpakkalangan Manun jouduin hyvästelemään sydän särkyen, koska budjetti ei enää sallinut lisäostoksia. Suunnittelin kyllä jo, että olisin tarjoutunut suunnittelemaan langasta jotain ensi vuoden ensimmäiseen Ullaan ja kysynyt, olisiko sitä saanut sitten edullisemmin. Jotkut asiat ovat vain sen arvoisia, että niiden takia voisi kitistä ja mankua ja kerjätä ja itkeä ja ruinata ja menettää kaiken arvokkuutensa ja...

EDIT: Nyt on todistusaineistoa kashmirlangan ominaisuuksista. Katsokaa nyt, ihan pakonomainen kramppi ja puristus!

The Titityy booth was the first - and the last - place to visit. On the first round I got some Sock and Silk Cloud from ShibuiKnits and on the second round some Koigu KPPPM and The Natural Dye Studio Angel sock. It made me woner what they put into alpaca-cashmere-silk yarns these days - the yarn just got stuck in my hand and did not come off, my hand just held it compulsively and would not let go...

I was heartbroken when I said goodbye to BG Garn Manu, a lovely thick alpaca yarn. My budget just did not allow it. I did start thinking, though, that I could have suggested a deal and asked whether I could get a discount if I designed something for Ulla. Some things are worth of crying and moaning and begging and losing your dignity...

EDIT: Now there's evidene of the cashmere yarn properties. Look now how compulsively I'm grabbing it!

Kiitokset Jennille kyydistä ja Sadulle ja Niinalle seurasta - ja Kristalle ja Maartsille ja... Oli myös hauska tavata tuttuja, toisia pidempään ja toisia lyhyemmin. Jos yrittäisin muistaa kaikki, unohtaisin kuitenkin jonkun.

Thanks to Jenni for the ride and to Satu and Niina for the company - and to Krista and Maartsi and... It was also fun to meet everyone I met, I won't start naming names because I'd most likely forget someone anyway.

HUOMIO! Sain viestin, jossa Iiris kyselee vaaleanpunaista Mamboa, jotta saisi neuleensa loppuun. Jos sinun varastoistasi löytyy sitä, laita sähköpostia osoitteeseen siirie (at) omanetti.fi .

« Puro, osa II - Puro, part II | Blog | Fan the Fan »

Kommentit - Comments

Minäkin ostin tuolta messuilta Natural Dye Studion Angel Sockia ja sen lisäksi vielä kaksi vyyhteä Manua. Nyt käytän kaiken kotonaoloaikani noiden vyyhtien silittelyyn ja hellimiseen :)

TitiTyy kiittää käynnistä ja en nyt sit tiiä et haluatko kuulla mut olisit nyt hyvä imminen ruinannu! Olis kannattanu...

Joo, mullekin kävi eilen noin - tosin Parkanon lankakaupassa eikä messuilla - että alpakka-silkki-kerä juuttui käteen eikä irronnut. Ja tarkoitus oli vain ostaa anopille pari kerää tiskirättilankaa.

Kun anoppi näki ihanat keräni, hänenkin kätensä lähti tulemaan kerää kohti ja meinasi siihen tarrata. Ehdin viime hetkellä laittaa pussin suun kiinni ja kiljahdin: "En anna!" Jotain niihin siis laitetaan. Ihmisten kissanminttua?

Totta kai pitää ostaa, kun saa niin halvalla. :)

Minä löysin sisäisen naiseuteni ja hankin käsilaukun, tosin aika miehisen sellaisen.

Paparazzi tiedottaa: Jalat ihan sökönä (korkokengät),niska jumissa (painava kamera), molemmat kädet venähtäneet (painavat lankakassit 2,2kg) ;DDD

Mun mielestä olin ehkä enemmän SLP:n (salainen lankapoliisi) agentti kuin paparazzi, kun ratsasin erään Espoolaisen lankaliigan saalista messujen ihan jokaisessa lankakojussa ja jopa useamman kerran...Titityyllä, jossa porukassa taisimme todeta olleen messujen himoituimmat langat.

Ihanaa tuo sokeriruokolanka:)