24.07.2009 | 17:41

Sillä välin - Meanwhile

Haloo, kuuleeko lennonjohto? Matalalentoa kiitävä neuloja ohittaa kohta Espoon. Matkakuvat odottavat yhä setvimistä. Väsyttää. Kesäloma tuntuu olevan suoraan Richard Bachmanin Pitkä marssi -kirjasta - paitsi että nyt viikonloppuna en aio lähteä minnekään, vaan makaan kotona, parantelen kipeitä jalkapohjia ja palaneita olkapäitä ja neulon kevät 09 -Knittyn Aeolian-huivia ja tietenkin sen isointa versiota, koska taidan olla hieman sekaisin ja masokisti.

Huivin kanssa kävi aivonyrjähdys. Luin ohjeesta "Final Agave Chart" ja juutuin tietenkin "final"-sanaan. Tuuletin hiljaa itsekseni: enää muutama kerros jäljellä! En katsonut huivia sen tarkemmin tai vaikka katsoinkin, aivotoiminta oli melkoisen heikkoa. Siksi järkytyinkin suuresti, kun käänsin printin sivua ja huomasin, että reunakuvio on kokonaan jälkellä. Miljaaaardi nälkävuoden mittaista kerrosta! Helmiä! Lisää helmiä! Ja ne sijoitetaan kavennuksiin! Nyppyjä! Voieivoieivoiei. Loistava flow katosi hetkeksi.

Hello, air traffic control? A knitter flying low will pass Espoo soon. The travel pictures still need to be sorted out. I'm tired. The summer vacation seems to be right out of Richard Bachman's novel The Long Walk - except that on this weekend I'm not going anywhere, I'll lay down here at home, hope that the sore soles of my feet and my sunburnt shoulders will heal soon and knit the Aeolian shawl from the Spring 09 Knitty (the biggest version, of course, I must be out of my mind).

I had a total blackout with the shawl. I read the words "Final Agave chart" on the pattern and got stuck with the word "final". I silently cheered: only a few rows left to go! I did not take a close look and the shawl, or, though I looked at it I did not think at all. That's why it was a shock when I turned the page and realised that I still have to knit the edging! A billion rounds all very, very long! Beads! More beads! Beads that need to be placed on the decreases! Nupps! Oh no. I lost my lovely flow for a while.

« Väsy - Tired | Blog | Koko totuus pitsineuleista - The whole truth about lace knitting »

Kommentit - Comments

Aivan loistava väri ;)
Mä varmaan skippaisin helmet, ja nypythän on vaan mukavia.

Mulle hiipii väkisin kiinnostus pitsihuivien neulomista kohtaan. Kerro lisää kauhutarinoita, en halua sitäkin sairautta itselleni. Niillähän ei edes lankavarasto pienene, kun sata vuotta kestäneen neulonnan jälkeen huivi painaa muutaman gramman!

(Mutta ne on hienoja, minkä yritän unohtaa.)

Se loppukuvio menee yllättävän nopeasti - tosin itse jätin osan helmistä laittamatta, kun niitä oli niin turkasen paljon. En siis laittanut helmiä kuin ihan siihen reunimmaiseen aaltoilevaan osaan - ja siltikin meinasivat loppua kesken.

Mää inhoon yli kaiken keltasta väriä ! Siis vaatteissa. Kelta-valkoraidallisen tapetin tahtosin heti eteiseen. Mutta nyt kyllä jäi sen verran tuon huivin appelsiinimarmeladi kaiveleen että pakko kysyä mitä tuo lanka on? Sehän on suorastaan syötävän nättiä.

Uaah...Luin Pitkän marssin joskus lukion jälkeen ja se on kyllä yksi parhaimpia Kingin kirjoja ikinä. Niin karmee kyllä että sitä ei hevillä unohda. Mä vieläkin mietin sitä heppua joka laitto lenkkarit jalkaan vaikka oli sanottu et niillä ei ole hyvä marssia. Onkohan siitä tehty elokuvaa, nyt on pakko vähän googlata.