19.08.2008 | 14:21

Retro, nostalgia

Viime sunnuntaina kävimme näissä maisemissa. Jussin kummipoika pääsi ripille. Olo oli nostalginen, pääsinhän itse ripille samassa kirkossa kaksi(köh)kymmentä vuotta sitten. (Lisää ikäkriisi tähän.)

Last Sunday we visited this place. Jussi's godson was confirmed. I felt nostalgic - I was confirmed in the same church twenty years ago. (Add age crisis here.)

Nostalgiaa ja retrohenkeä osui vastaan myös anopilla. Kuka muistaa vielä nuo ajat?
Nostalgia and retro spirit were also the themes at my mother-in-law's place. Who remembers those days?

...ajat, jolloin hiuksissa oli permis, luomilla sinistä luomiväriä ja isot mohairpaidat olivat hienointa, mitä neuloja saattoi neuloa.
...the times your hair was permed, your eye shadow blue and huge mohair sweaters were the finest thing a knitter could knit.

Nappasin anopilta mukaan Novitan kassin. Hyvin retroa. Minikin tykkää. Asiasta sadanteen - koska Novita pudotti nimestään "of Finland" -osan pois?
I grabbed Novita's bag from my MIL's place. Very retro. Mini approves.

Kassi on tukevan tuntuista puuvillaa ja siinä on loistava ominaisuus: vetoketjun molemmille puolille on painettu mittanauha.
The bag is sturdy cotton and it's got a great feature: there's a measurement tape printed on both sides of the zipper.

Kassi on tilava ja sinne mahtuu paljon puikkoja. Neuloja vain ihmettelee, miksi kassin päädyssä on reikä?
The bag is roomy and and you can fit in a lot of needles. The knitter just wonders what's the hole for?

« Minä myös! - Me too! | Blog | Komið þið sæl og blessuð »

Kommentit - Comments

HIeno kassi! Mutta Marjut hei, nyt laskit väärin. Miten sinä olet voinut päästä viisivuotiaana ripille? ;P

Minulla myös tuollainen kassi, mutta musta. Eipä ole juuri tullut käytettyä.

Teehee. Mulla on jossain kaappien kätköissä tollanen mustana tollanen putkikassi.

Se on tarkoitettu neulelankojen säilyttämiseen, lanka tuleepi reijästä.

wau mikä retokassi! juu, kutne moni muukin on tiennyt, matkaneuletta tikuttaessa kun lanka puikkaa sieltä reiästä niin ei mene solmuun. :)

Wautsi!!hieno laukku...kumpa Novita tekis tollasia vielä;)

Wautsi!!hieno laukku...kumpa Novita tekis tollasia vielä;)

Ai kuinka hauskaa, mulla meinaa on samanmuotoinen punainen kassi täältä etelämpää Euroopasta, jonka anoppi osti mulle joskus kirppikseltä täynnä puikkoja. Mittanauha taitaa puuttua ja reikääkään en ole huomannut, muuten malli on sama, mulla koristeltu puikkojen ja lankakerien kuvilla. Muualla en ole koskaan moisia nähnyt.

Minä muistan tuon ajan, jolloin mohairpaita oli se juttu. Siihen aikaan Novitalla oli erilaisia mohaireja ja värejä riitti, Floricassa oli värejä kuten nykyisin on vaikkapa Dropsin Alpacassa, langat myytiin vyyhdeillä ja puuvillalankaakin sai useampaa sorttia. Minun kummilapseni pääsee ripille ensi kesänä, hänelle olen neulonut aikanaan lukemattomia puuvillapaitoja Novitan puuvillalangasta, siitä mersesoimattomasta olikohan se Alabama.


Tuo reikä kassissa on aivan selvästi lankaa varten.

Ilmiselvästi tuo on matkaneulekassi! Ajattelepa, kun istut vaikka junassa ja neulot tämä kassi jalkojesi vieressä. Lanka kulkee mukavasti tuosta reiästä eikä kerä pääse karkuteille. Ja kun tarvitset uuden kerän, kumarrut vain nappaamaan uuden kerän kassista. No ehkä joudut pujottamaan langan siitä reiästä. Ja kun matka päättyy, niin asettelet vain työsi kauniisti kassiin lankojen päälle ja kassi käteen ja menoksi. Vai!?!

Äidin lankavarastosta löytyi Rondoa huivillisen verran :D Ihan kohtuullisen väristä ja tuntuista. Ilmiselvästi kolosta puikkaistaan lanka tulemaan työhön, mutta sitten kassin päällä menee langan pätkä työn ollessa kassissa...

Susannan linjoilla mennään.. reikä on ulostulevaa lankaa varten. Mutta ei mun mielestä silloin työn tarvitse olla laukussa, lankojen vain ;-)

Novita of Finland. Tom of Finland.
Välitön mielleyhtymä.

Hei hou, tuohan on komiaa retroa.
Harmi kun tuollaisia kasseja ei saa enää Novitalta.... kelpais kyllä mullekin.
Painatukset ovat kyllä tuttuja nuoruudesta ja äiskän lankakeristä.
Villiveikkaus: oiskohan tuo reikä tarkoitettu ilmareiäksi.

No voisiko sisällä olla lankakerä mikä kulkeutuu työhön. Mutta sit työ pitäis aina olla laukussa, hmmm....