01.08.2007 | 15:04

Unettomia öitä

- Tämä merkintä sisältää valitusta. -

Väsyttää. Uni ei tule. Valvon aamuneljään. Jos tekisinkin loistavia, upeita, suorastaan henkeäsalpaavan hienoja neuleita seuraavaan Ullaan, voisin ehkä ymmärtää itseäni, mutta ei. Mikä sitten vaivaa?

Työt alkavat taas ensi viikolla.
Minua odottaa ehkäpä maailman tylsin ja mielenkiinnottomin projekti. Päivän ainoa valopilkku, työkaverieni tarjoama lounas- ja kahviseura on muuttanut kauemmas, joten näännyn parin päivän sisällä nälkään epäergonomiseen työpisteeseeni, kun en tylsistymiseltäni saa hankittua itselleni ruokaa ja sosiaalinen kanssakäyminen on olematonta - en tunne ketään eikä kukaan tunne minua. Automaattikahvikin maksaa 25 senttiä!

Visa-korttini tiedot on viety.
Huomasin kesäkuussa, että Visa-kortillani on maksettu 433,73 euron lennot ja olen sen jälkeen selvittänyt asiaa Luottokunnan kanssa. Eilen sain laskutustiedot: toveri Svetlana on maksanut kortillani lennot juhannukseksi Tallinnasta Prahaan ja takaisin. Kortti on nyt suljettu ja olen viikon käteisen varassa, kunnes saan uuden kortin. Kunhan rinnakkaiskortin haltija laittaa oman osuutensa reklamaatiosta minulle, lähetän Luottokunnalle virallisen "en maksa, pitäkää tunkkinne" -kirjeen. Minulla on myös Svetlanan sähköpostiosoite, puhelinnumero ja osoite - jos hän todellakin asuu Pekingissä. Nyt voin vain spekuloida, mistä kortin tiedot ovat Svetlanalle vuotaneet.

Upouusi 2 GB:n Secure Digital -muistikorttini hajosi Dublinissa. (Edittiä pukkaa)
Noin 150 kuvaa mm. linnasta, Jamesonilta, Angus Youngin kitarasta katosi bittien taivaaseen. Osaako kukaan suositella hyvää ohjelmaa korruptoituneiden jpg-kuvien korjaamista varten? (Ohjelma voi myös olla maksullinen.)

Mutta ettei tämä menisi ihan valitukseksi, JungleJane on nimennyt minut Rockin' Girl Bloggeriksi! Tadaa! Sen kunniaksi saan antaa saman tittelin viidelle muulle, joten palaan asiaan, kunhan olen virkeämpi.

ARockingirl.jpg

Lopuksi vielä idiolekti*-meemi: kuinka minä** sanoisin seuraavat lauseet:

1. Siskoni punainen mekko mahtuu myös minulle.
Siskon punane mekko sopii mullekin / myös mulle.

2. Tarvitsetko apua kirjoitustehtävässä, jonka maantiedonopettaja antoi?
Tartteks apuu siin kirjotustehtäväs, jonka mantsan ope anto?

3. Hyvä on, tehdään niin kuin sinä ehdotit.
Okei, tehään niinku sä sanot.

4. Isäni äiti kertoi hakevansa meidät noin kello 17.45.
Mummo sano hakevansa meiät varttia vaille kuus.

5. Matkustinkin Helsinkiin linja-autolla, koska myöhästyin junasta.
Menin Helsinkiin*** bussilla, koska myöhästyn junasta.

6. Oletko nähnyt missään isoveljeni matkapuhelinta?
Ootsä nähny mun veljen kännyä missää?

7. Ostitko sen hameen, jonka näimme viime viikolla Hennes&Mauritzissa?
Ostiksä sen hameen, joka me nähtiin henkkamaukassa viime viikol?

* idiolekti = yhden ihmisen kieli tai tapa puhua, yksilön puheenparsi ja sen erikoispiirteet
** minä = Lahden seudulla kasvanut, mutta myös Antreassa puhutulle karjalan murteelle altistunut ja sittemmin espoolaistunut
*** Voisin tietenkin sanoa stadiin, mutta en Hesaan.

Olipa muuten vaikeaa kirjoittaa omaa puhekieltään - miten esim. kirjoitan sanan lopusta ne äänteet, esim. n-äänteen, jotka puhuessani puoliksi nielaisen? Entä sanonko esim. sanoissa "ootsä/ooksä", tai "tuutsä/tuuksä" t:n vai k:n? Apua!

Niin, ja Ullaa vartenkin on pari ideaa, olen selannut mallineulekirjani tarkkaan sitä oikeaa mallineuletta etsiessäni.

« Sleepless nights | Blog | Frank, 13 vee - 13 years »

Kommentit - Comments

ai hitto. :/ toivottavasti selviää tuo luottokorttiasia.

No voi harmitus, että kaikkea sattuukin, koeta kestää..
niin ja jaksaa vielä siellä töissäkin-pitääskö sun varoiksi ottaa evähät mukaan ettet aivan syömättä siellä töissä riudu :)

No jopas potkii elämä päähän.. :(
Tuohon ei taida auttaa kuin ns. Lankavarastoterapia eli mieluiten punaisten silkkilankojen hiplaaminen 2x30 min päivässä.

*hali*

töihin olen minäkin palannut ja masentuneena......jotain tartteis keksii!!

No voi p.... Johan on tapahtunut. Ja tuo työhön paluu, ymmärrän täydellisesti. Mulla toka viikko töissä, ja tuntuu ettei lomaa olisi ollutkaan. Tarttis varmaan miettiä alan vaihtoa, ITC -rojektit alkaa syömään.

Huonot asiat tuntuu kasaantuvan...kurjaa.
Mun piti myös osallistua tohon meemiin, mutta se jäi siihen etten osannut päättää, sanonko ootsä vai ooksä. Käytän molempia ja olen siitä hieman huolestunut, koska olen ymmärtänyt, että kuuluakseen johonkin murreryhmään pitäisi käyttää vain jompaa kumpaa. Miten pimeä pitää olla, että käyttää molempia vuorotellen?

No jo on oikea kurjuuksien summa! Voimia taistoon ja kuvien pelastamiseen myös. :o)

Zero Assumption Recoverya http://www.z-a-recovery.com/ voisit kokeilla, jos se vaikka pysyisi kuvat muistikortilta onkimaan.

Luulin, että tuo *** tarkoittaa jotain sensuroitua :D. Piristymistä!

Voi, mikä mäihä sulla on käynyt :/
Neulojatoverin terveisiä Gnulta, ja voimia!