25.07.2007 | 13:45

Hey mambo

Jussin Juulibug-sukat ovat valmiit. Olkaa hyvät, kaksi karvaista upouusiin villasukkiin verhottua jalkaa.
Jussi's socks are ready - and here you go: two hairy feet covered with brand new socks.

Speksit:
- Juulin värjäämä lanka Turun keskiaikamarkkinoilta
- 2,5 mm bambupuikot, 16 s puikolla, peruskantapää ja -kärkikavennukset
- jalan koko 44

Specs:
- Sock yarn dyed by Juuli from the Medieval Market in Turku
- needles 2,5 mm bamboo, 16 stitches per needle, basic heel and toe
- foot size 44

Perinteiseltä Päijät-Häme-Kymenlaakso -kierrokselta mukaan jäi kilo tällaista, koska Lahdessa Lankakauppa Heini vietti kesälomaa enkä päässyt sinne törsäämään ja jouduin turvautumaan perinteiseen Korian ABC:n Novita-osastoon. Mambo on syksyn uutuus, 70% villaa ja 30% akryylia, 8 mm puikot. Lanka koostuu useasta eri ohuesta säikeestä ja tuntuu paksulta ja nahkealta. Se vaikuttaa siltä, että se ei nyppäänny yhtä herkästi kuin vaikkapa Aino, joten siitä saattaisi tulla vaikkapa palmikkoneule.

Ai niin, päivän päivittely (luetaan tuohtuneena tohkeissaan käsiä yhteen lyöden ja päätä puistellen, mutta ei liian tosissaan): jos tavallinen 7 Veljestä maksaa 3,35, Raita 5,50 ja Jättiraita 5,95, niin sprayvärjätty Kantri on 7,50! 7,50! Seitsemän euroa viisikymmentä senttiä! Huh.

From the traditional Päijät-Häme - Kymenlaakso tour I got one kilogram of this. In Lahti, yarn shop Heini was on summer holiday so I couldn't spend my money there and I had to resort to to Novita yarn in Koria. This is Mambo, it's a new yarn for this autum, 70% wool and 30% acrylic, 8 mm needles. It consists of several thin plies and the feel is thick and... gummy. It seems like the yarn won't pill as easily as some Novita yarns, so it might become a cabled sweater or a cardigan.

« ...there's whiskey in the yarn-o | Blog | Sukkia ja sairastelua - Socks and sickness »

Kommentit - Comments

Joensuun Cittarissa oli Kantri 8,90€ enpä taija ostaa

Kantri taitaa olla puolen vuoden päästä alennuslaareissa, eikai kukaan täysjauhoinen maksa siitä noin suolaista hintaa (puuttumatta nyt millään tavalla siihen seikkaan, onko minkäänasteinen krooninen langan hamstraus täysjärkisen puuhaa vai ei :)

Uskottava se on, että kaksi erillistä sukkaa on kuvassa :) Onnittelut!

I have seen the light:

nurinkuriset tumput.
http://s180.photobucket.com/albums/x305/nunt_album/?action=view¤t=tumppu_ja_kirja.jpg

Elämä on paljon jännempää, kun asiat tekee perse edellä puuhun -meiningillä ;P

Mambon hinta oli muistaakseni 4.95 euroa.

Kiva tietää, että tuo Mambo vaikuttaa ihan kelvolliselta. Novitan syksyn malleissa ihastelin jo paria väriä, joten ehkä sitä tulee hankittua..

Jaiks mikä hinta! Eipä tarvitse sitäkään sitten kokeilla. Ihan mielenkiinnosta, minkäs hintaista se Mambo sitten oli? Sellon Junttilassa eivät olleet vielä laittaneet hintalappuja paikoilleen. Luulisin että kallista, kun on kerran oikein kotimaista Novitaa.

Onneksi on minua viisaampia. Pyörittelin nimittäin eilen tuota mamboa Anttilassa ja mietin että mitähän tämäkin on (osaan siis lukea kyllä vyötteestä koostumuksen...) ja miksen ole sitä ennen nähnyt. Nyt selvisi sekin! =)

No jo on kantrilla hintaa:)Mikähän siinä niin maksaa...