14.06.2007 | 21:04

Kollegat tietävät parhaiten

Aiemmin tapahtunutta

Kollega (työmatkalla Vaasassa): Mä olen täällä lankakaupassa ja täällä on ihan sun väristä angoralankaa, sellaista marjapuuronpunaista. Tuonko sulle?
Marjut: Ahaa... Mitä se maksaa?
K: Vähän päälle seitsemän euroa per kerä.
M: On se vähän kallista... Jos ei tällä kertaa.

Tänään tapahtunutta

Marjut (menee lankakauppaan Vaasassa): Oi, mitä tää on? Ai seitsemän euroa per kerä?

(myöhemmin)

Marjut: Mä sitten ostin sitä lankaa, josta sä soitit.
Kollega: Mitä mä sanoin!

Marjapuuronpunainen lanka Jaeger Angoraspun Lanka-aitasta, reilut 7 euroa per 20 g kerä, 70% angoraa ja 30% villaa, mukaan lähti kolme kerää. Punainen lanka Phildar Nanette, myös Lanka-aitasta, 50% villaa, 40% angoraa ja 10% polyamidia, hieman päälle 3 euroa per 10 g kerä (40% alennuksessa), mukaan löytyi kymmenen kerää. Viereisestä Vöyrin käsityöliikkeestä ei tarttunut mitään mukaan - sen valikoimat olivat toki monipuolisemmat kuin Lanka-aitan ja bongasin sieltä kilpailevan angoralangan (20 euroa / 20 g kerä, olisikohan ollut Marks & Kattensia), mutta tällä kertaa Lanka-aitan angoralangat kutsuivat eniten - punaiset jopa niin paljon, että palasin hakemaan ne lounaan jälkeen.

Kiitämme: hyvää seuraa (kiitos, Eva!), työmatkan riittävää lounastus- ja lankashoppailuaikaa, lankakauppojen hyvää sijaintia (molemmat Kauppapuistikko 16 sisäpihalla aivan torin vieressä) sekä kanssaneulojat ilmiantaneita kollegoita
Moitimme: klo 6.40 lähtenyttä lentokonetta

« Colleagues know best | Blog | To spend money (wisely) in Tallinn »

Kommentit - Comments

Wau! Pointsit Kollegalle! :) ihanan pehmoisen näköistä lankaa!

noi on just mun vakikohteita Vaasan matkalla ja sitten vielä vähän matkan päässä on divari, josta voi löytää kivoja kirjoja....tosin, mun Vaasan matka jatkuu yleensä vielä Poriin ja koukkaa (ihan pikku lisä matkaan..12 km extraa) Tapion kaupan kautta....eikä tarvii moittia lentokonetta...vaan kehua kuskia....tai pikemminkin autoa...ainakin viimeksi kun lankaa ostin jo Vöyrin kaupasta, niin olin päättännyt etten mene Tapiolle...mutta kun auton nokka vaan kääntyi sinne!

Kävin kans noissa samaisissa kaupoissa viime Vaasan reissullani. Mainio kyllä se myyjä Vöyrin käsityöliikkeessä. :) Miesmyyjä oli toisessakin puodissa, josta tosin en mitään ostettavaa löytänyt.

Tuossa Phildarin Nanettessa on kerässä noin 47m. Ostin sitä joskus talvella ja kun siinä ei ollut metritietoja, niin piti mitata yksi kerä, jotta tietää, mihin langat ehkä riittäisivät.

Vöyrin liikkeessä on bonuksena mahdollisuus ruotsinkieliseen jutusteluun kaupansedän kanssa. Nimim. 3 työreissua Vaasaan ja yhtä monta lankakauppakierrosta.

Fiksu ja niin kovin vaatimaton kollega kiittää ja kumartaa ja uskoo näkevänsä kollegallaan lisää upeita huiveja lähitulevaisuudessa.

Aiemmin tapahtunutta: Kollega hipelöi samalla marjapuuroangoranbongausmatkalla Vaasassa ihanaa punaista lankaa, mutta ei keksi sille käyttöä ja jättää sen kauppaan. Kertoo Marjutille; pohtivat asiaa yhdessä.

Tänään tapahtunutta: Kollega on erittäin vähällä lähettää Marjutille tekstarin, että kun nyt kuitenkin menet sinne lankakauppaan, niin hae se punainen vyyhti sieltä pois kuleksimasta.

Ensi viikolla tapahtuvaa: Kollega on jälleen työmatkalla Vaasassa. Menee takaisin lankakauppaan hiplaamaan punaista lankaa. Näkee ehkä jotain ihan Marjutin väristä, soittaa. Saaga jatkuu...

Oho, hintavaa! Mutta niin nuo angorat taitaa olla.
Fiksu kollega, kyllä :)

Fiksu kollega! Jussin kissakolumni Ullassa oli ihana, nauroin kippurassa :D.