19.05.2007 | 13:48

Novita Bambu rulettaa

Novita Bambu (68% bambua, 32% puuvillaa) on varmaankin parasta, mitä Novitalta on tullut pitkään aikaan: luonnonkuituinen, kohtuuhintainen lanka, jota on mukava neuloa. Tässä vaiheessa viisaammat saattaisivat huomauttaa, että bambu(sekoite)lankojen bambu on bambuviskoosia eli muuntokuitua, mutta ei nyt takerruta siihen. Tärkeintä on, että lanka ei ole kokonaan tai suurimmalta osaltaan muovia.

Tähän saakka Bambu-paita on edennyt mukavasti. Aloitin hihoista ja nyt tekeillä ovat etu- ja takakappaleet. Bambu on ollut mukavaa lankaa - se halkeilee joskus hieman, mutta ei häiritsevästi ja käsissä se tuntuu mukavan pehmeältä. Pitsineuleeseenkin Bambu sopii hyvin, koska se ei tunnu yhtä joustamattomalta kuin esimerkiksi 100% puuvilla. Palmikoita en ole kokeillut, mutta ehkä voisin testata nekin, koska lankavarastoissani odottaa myös jokunen kerä Bambun serkkua, Novitan kampanjalanka Oliviaa (70% bambua, 30% polyesteria).

Täytyy myöntää sekin, että Novita Bambun lanseeraus tänä keväänä osui juuri oikeaan aikaan, sillä markkinoille tuli samaan aikaan paljon muidenkin valmistajien bambulankoja. Jos tarkemmin ajattelen, niin onkohan firmaa, jolla ei tällä hetkellä olisi bambulankaa? Lankakaupoissa on 100% bambulankaa, bambusekoitelankoja (villa- ja puuvillasekoitteita ainakin), peruslankoja, nauhalankoja, sukkalankoja... Novita Bambu sopii hyvin joukkoon.

Toki Novita Bambussakin on harmittavia puolia. Hieman pelkään, että lanka saattaisi pesussa lörpsähtää, mutta aika näyttää ja pelko voi olla aivan turha. Langan värivalikoima on valitettavan suppea: valkoinen, tummansininen, vihreä, vaaleanpunainen, beige ja ruskea eivät tarjoa kovinkaan paljon yhdistelymahdollisuuksia. Olisi muuten mukavaa saada talveksi bambu-villasekoitelanka, jossa olisi herkullisen täyteläisiä talvivärejä, sillä Novitan langoissa on myös hyviä värejä - harmi vain, että ne kaikki kymmenen hyvää väriä on vain tungettu samaan muovilankakerään...

Oli miten oli, sisäinen pandakarhuni kiittää Bambu-langasta ja palaa takaisin Bambu-paidan pariin. Niin, ja nyt kun tarkemmin asiaa ajattelen - pitäisikö säilyttää linja alusta loppuun ja vaihtaa uskolliset Addini bambupuikkoihin?

« Novita Bambu rules | Blog | Mustavalkoista - In black and white »

Kommentit - Comments

Petyin täysin Bambuun. Pusero venyy istuessa ja
näyttää aivan ryhdittömästä vanhalta rievulta.
En osta toista kertaa kun hinta on laatuun nähden mahdoton.

Jos ja kun pesette niitä bambupaitoja, olisi kiva tietää kuinka niille kävi. Venymistä, kutistumista, mitä ikinä. Ajattelin ottaa lopputyöhöni ammattikorkeakoulusta juuri tämän materiaalin ja kutistumisesta/venymisestä ei ole niinkään tietoja missään. Voi laittaa jos viittii, niin sähköpostia suoraan tai sitten tänne samaan ketjuun viestiä.

kiitos jo etukäteen. :)

Täällä kanssa yksi Novitan Bambuun tykästynyt. Viime viikonloppuna tuli valmiiksi ihan peruspaita. Tosin myös minua vähän huolestuttaa, että venähtääkö paita pesussa...

Mä olen neulomassa Oliviaa bambupuikoilla ja metalliset addit tuntuvat luistavan paremmin. Toisaalta mä olen joutunut neulomaan aika tiukkaa, löyhemmässä pitsineuleessa ei ehkä olisikaan ongelmaa.

Bambuvillalankaa on ainakin Austermannilla, Bambou Soft, villaa 65%, bambua 35%. Teen siitä juuri Aran-tyyppistä neuletta. Arvelen, että ensi syksyksi samaa comboa tarjoaa moni muukin lankatalo.

Viskoosi ei ole yhtään muovia! Sehän on selluloosaa. Tekokuitu (eli ihmisen tekemä) se on, mutta täysin luonnontuote.

Kuljun kartano (Löytötavaratalo) Lempäälässä myy Bamubua hintaan 2,90. Se on ollut ihan normaalihinta ainakin toistaiseksi.

Villa-bambulanka talveksi olisi tosiaan nerokas siirto Novitalta - ja minustakin värejä saisi olla enemmän, eikä nitten tarvitsisi välttämättä kaikkien olla aivan niin aneemisia kuin kesä-Bambussa.

Minäkin pidän Novitan Bambusta! Värivalikoiman rajallisuus on sen huonoin puoli - onneksi pidän Bambun sinisestä ja vihreästä. Mitenkä muuten nuo hinnat - mistä Bambua saa edullisimmin? Itse huomasin ainakin Vantaalla useamman Prisman myyvän sitä hintaan 3,90 kun taas Citymarketeissa hinta oli 3,75. Novitan nettimyynti yrittää veloittaa 3,95 (saako siitä jotain klubialennuksia sitten vielä...). Minne päin rynnätä hamstraus-ostoksille? ;)