18.02.2007 | 18:10

Lankaa! Lisää lankaa! Ja aina vain lisää lankaa!

Hetkinen, eikös helmikuun pitänyt olla Lankahamsterikuu? Mistä kaikki tämä lanka tupsahti tänne? Antakaapa, kun selitän.

Vasemmalla punaista Filati Bertagnan Anteprima-lankaa. Tilasin sen joulukuussa kanadalaiselta eBay-kauppiaalta ja lanka matkasi tänne kaksi kuukautta. Toivoin, että lanka olisi ollut tarpeeksi lähellä Emmebi Vogueta, että saisin viimein Flower Basket Shawlini neulottua loppuun. Se ei ollut. Lanka on upeaa punaista mohairsekoitetta, mutta ohuempaa ja kaiken lisäksi lenkkimohairia. No, enemmän olisin yllättynyt, jos lanka ihan oikeasti olisi ollut sopiva korvikelanka.

Siispä FBS on edelleen kesken ja tarvitsen edelleen apua ja/tai lankaa. Annash oli jo erittäin ystävällinen ja katseli Tallinnassa lankahyllyjä sillä silmällä, mutta ei valitettavasti löytänyt oikeaa lankaa, se oli loppu. Kiitos vielä kerran näin jälkikäteenkin! Jos sinulla on kerä Emmebi Vogueta tai Filati Baronesse mohairia* punaisena, myy se minulle! (Lanka on 40% mohairia, 40% dralonia, 20% villaa).

* Toim.huom: ettei tämä olisi liian helppoa, Filati Baronesse ei ole sama lanka kuin esimerkiksi Lankakorin myymä Baronesse Mohair.

Keskellä on ihq-pinkkiä Garnstudion Silke-Alpacaa. Mitäs teet, kun lankakauppiaat alkavat mailata suoraan? Ei siinä voi muuta kuin vastata: "Kiitos, lähetä minulle lankaa".

Koko juttu alkoi jo viime syksynä, kun mailasin Garnstudio Suomelle viestin "Haluaisin ostaa kerän jokaista Alpacan väriä, jota nyt on varastossa ja joita on lähiaikoina tulossa". Me Salaiseen neuleystävään 2006 osallistuneet halusimme lahjoa Kristel-emäntää ja kun odottelimme varastotäydennyksiä mahdollisimman suuren lankamäärän saamiseksi, taisimme vaihtaa muutaman (krhm) sähköpostinkin. Satuin matkustamaan Genovaan, kun Kristel jäi sanattomaksi ja missasin projektin huippuhetket - mutta ei se mitään, oli melkoisen hauskaa tuhlata paljon muiden ihmisten rahaa lankoihin!

Juttu ei jäänyt siihen. Tammikuussa Katja Garnstudio Suomelta mailasi ja kysyi, vieläkö kaipailen Alpacan värejä. Vastasin, että en, mutta että Silke-Alpacaa voisit kyllä laittaa tulemaan - ja niin siinä sitten kävi.

Oikean reunan pätkävärjätty lanka on Idenan Juvelia suoraan Linköpingistä, mukanaan kaulakoru (ei kuvassa). Mitähän nämä langat haluaisivat olla? Ne eivät ole vielä puhuneet minulle, mutta niiden värit ovat niin kauniit, että kunhan aikaa kuluu, ne varmaankin alkavat liverrellä pikkulintujen lailla. Riittäisiköhän 300 g edes jonkinkokoiseen Clapotikseen?

« Yarn! More yarn! And some more yarn! | Blog | WIP - yes, it's a WIP »

Kommentit - Comments

ja eräs toinen on ihan selvästi varannut silke-alpakat omakseen, vai miten tuo pitäisi ymmärtää.

Onpa ihania lankoja, just sellaisia mun värisiä. :) Voi kun ehtisin itsekin kaivella lankojani (ne ovat tosin vanhoja...) ja tehdä jotain vaihteeksi...