01.01.2007 | 18:54

Statistiikka eli nuo ihanan tylsät numerot

Hyvää alkanutta vuotta 2007 kaikille!

Tämä vuosi voi vain parantua, sillä koska minulla ei ole laskuria sivuillani eikä kävijämääriä näy julkisesti, aloitan statistiikkapläjäyksellä suoraan webbihotellimme statistiikkapalvelun syvimmistä syövereistä. Tylsemmäksi en voi enää mennä, enhän?

Viime vuonna koko katajala.net -sivustolla - johon siis kuuluvat Jussin ja kissojen sivut, hääsivumme sekä tietenkin minun sivuni - oli keskimäärin 1296 kävijää päivässä. Vuonna 2005 kävijöitä oli keskimäärin 827.

Jussin keskiaikasivujen ansiosta yleisin sivuille johtanut hakusana oli keskiaika, noin 1500-2500 hakua kuussa johti kävijät sivuillemme. Muita hakusanoja olivat mm. insinöörivitsi (nii-in), marjutin neuleet ja neuleisiin liittyvät hakusanat, häät ja häihin liittyvät sanat sekä jostain kumman syystä Matti Nykänen.

Koska kuvat tekevät kaikesta paljon, paljon, paljon, paljon mielenkiintoisempaa, tein teille tällaisen valtavan hienon ja upean käppyrän muutamasta omasta sivustani. Tosin kuin koko sivuston kanssa, yksittäisten sivujen kävijämääriä ei saa suoraan selville, mutta sivulataukset kyllä.

stat2006.jpg

stat2006_legend.jpg

Numerot vasemmalla (mikälie-akseli se nyt onkaan, ei sitä voi humanisti tietää eikä ainakaan luntata Excelistä) ovat sivulatauksia per kuukausi ja numerot sillä toisella akselilla alareunassa ovat kuukausia.

Blogini on neulesivujeni suosituin osio. Jostain syystä en ole yllättynyt! Määrät vaihtelevat heinäkuun 12 277 sivulatauksesta marraskuun 22 270 sivulataukseen, keskiarvo on 16 457 sivulatausta kuussa.

Neulesivujeni pääsivu on myös yllättävän suosittu, vaikka siellä ei tapahdukaan mitään. Otin mukaan myös linkkisivujen ja englanti-suomi -neulesanaston tilastot kannatuksen vuoksi ja olihan niilläkin kävijöitä kaikesta päätellen. Linkkisivun ailahteleva suosio osui ensimmäisenä silmään: toukokuussa sivu ladattiin (vain?) 1429 kertaa, mutta lokakuun noin 4900 latauksen jälkeen määrä pompsahti marraskuussa 7789 lataukseen.

Myös sinä, arvoisa lukijani, olet ollut aktiivinen. Viime vuonna blogiini jätettiin noin 700 kommenttia! Mitä voin sanoa? Kiitos! Toivottavasti tästäkin vuodesta tulee hyvä neule-, bloggaus- ja neulebloggausvuosi.

Muoks: terminologiapoliisi iski.

« Statistics, those boring numbers | Blog | Toiveenne on lakini - Your wish is my command »

Kommentit - Comments

"Äiteellä" se vaan vauhti kiihtyy! Kiitokset blogistasi, mutta missä oli tämän postauksen pakollinen kissakuva? :D Eikä Jussin karvaista säärtäkään ole vilauteltu aikoihin... :(
(Ai miten niin olen syönyt liikaa suklaata. Mikä sokerihumala?)