22.10.2006 | 15:30

Filatia Italiasta

Valitettavasti tuo ei ollut lankakauppa... Lankakauppoja olivat sen sijaan Genovassa La Fonte Della Lana (27/R., Via Galata) sekä Canetta (41, Via Fiasella Domenico) ja Rapallossa Rose d'Irlanda (11, Vico della Pista). Alla taas on saalis, joka tunnetaan myös nimillä "voisitko sä retkottaa mun matkalaukun päällä, että mä saan sen kiinni" tai "miksei Marjutia sittenkään kannata päästää itsekseen Genovaan":

La Fonte Della Lana:sta löytyi ensimmäinen... öh... löytö, Filatura di Crosan Mafioso... anteeksi, Malizioso-lankaa (90% villaa, 10% akryylia). Tästä voisi tulla vaikkapa taikajakun tyylinen leveäkauluksinen, pyöreähelmainen neule, mutta pidempi.

Canettassa taas "Visa, per favore" oli hyödyllinen fraasi.

Emmebin Vogue (40% mohairia, 40% dralonia, 20% villaa - onko joku muuten löytänyt Emmebin webbisivut?) oli tarjouksessa 1,95 euroa/50 g kerä, joten pitihän sitä ostaa kannatuksen vuoksi. Langasta tulee mahdollisesti huivi.

Emmebin Avalon (70% merinovillaa, 30% polyamidia) taas houkutteli muuten vain... Lanka kiiltää hieman ja siinä on hauskasti yhdistetty ompelulangan paksuinen ja näköinen säie paksumpaan hahtuvamaiseen säikeeseen. Lanka tahtonee palmikkoneuleeksi tai villatakiksi.

Baruffan Merinos Otto (100% merinovillaa) on Knitter's Blockista tuttu ja nyt sitä asustaa täällä meilläkin. Mustan ja valkoisen Oton lisäksi meille muutti marjapuuronpunaista Ottoa ja ne halunnevat muuttua kirjoneuleeksi.

Lanecardaten Donegal (100% villaa) taas iski suoraan tweedhermoon. Palmikkoneule, mikäs muukaan?

Rapallon Rose d'Irlanda oli hieno paikka - kaikki langat olivat 20-30% alennuksessa ja villaa, silkkiä ja kashmiria vilisi silmissä niin, että en pysynyt edes perässä...

Lana Gatton Feeling tarttui käsiin, koska sen etiketissä oli kissan kuva ja kun langan koostumukseksi paljastui 70% merinovillaa, 20% silkkiä ja 10% kashmiria, sen laittaminen takaisin hyllyyn oli mahdotonta. Lanka halunnee kirjoneuleeksi.

Filtesin Filati King Joyn (100% merinovillaa) olemus ja väritys taas muistutti Noron Silk Gardenia, että sitä piti ostaa pari kerää ihan huvin vuoksi. (Vaikkakin materiaalit ovat eri eikä Silk Gardenissa ole ihan noin hempeitä pastelleja, langasta tuli heti Silk Garden mieleen.) Ainakin se huuteli hyllystä, että siitä saisi mukavan kaulaliinan tai huivin talveksi.

Lisäksi sain lahjuksia:

La Fonte Della Lanan myyjätär antoi mukaan Idee & Filati -lehden, jotta voisin harjoitella italiaa edelleen ja samasta syystä Canettan myyjätär lykkäsi mukaan Mani di Fatan.

Lopuksi vielä ongelma: jos Rapallon lankakaupassa 100% kashmir maksoi 30% alennuksen jälkeen 10 euroa / 25 g kerä eli 500 g villapaitaa varten maksaisi 200 euroa (eikä nyt ajatella sitä, että 200 euroa on ihan järkyttävä hinta villapaidasta) ja Frankin eläinlääkärikäynti puolestaan maksoi 271 euroa, niin eikö silloin kashmir olisi kuitenkin ollut houkuttelevampi vaihtoehto? Se olisi 70 euroa edullisempi eikä möykkäisi tai merkkailisi...

« Filati from Italy | Blog | Flu, part II »

Kommentit - Comments

Kiitos kaikille kommenteista!

Mari: hienoa! Mulla olikin mielikuva siitä, että jossain blogissa Joy-lankaa aiheutti samoja noromaisia mielleyhtymiä...

Altocumulus: Frank ei taida lukea mun blogia, ainakaan se ei vaikuta kovin pahastuneelta. :)

Taiska: mä en laskenut kilomäärää... Pitäisikö heittää hatusta, että yli kaksi, mutta alle kolme?

Famu: kiitos käynnistä, tervetuloa uudelleen!

Poikkesin ensimmäistä kertaa blogissasi.Mielenkiintoista luettavaa ja ihania lankoja.

Montako kiloa toit lankaa? Ihania!

Joy näyttää ihanalta. :D

Ihania lankoja! Ihan sellaisia mun värisiä... ei auta kuin kuolata kateellisena. :)

Voi ei! Liikaa ihania lankoja oot löytänyt :o)

Oih, tuo Joy kadehdituttaa, ihanan näköistä lankaa! Eikä noissa muissakaan mitään vikaa ole.
Ja Frankin puolesta huutia omistajalle moisista ajatuksista. ;) (vaikka omatkin lemmikit saa kuulla kunniansa välistä...)

Haa! Nyt on selvinnyt JOY-langan alkuperä! Ostin sitä nimittäin äskettän lähilankakaupasta täältä Portugalissa, ja etiketti oli vähintäänkin puutteellinen: siitä ei selvinnyt valmitajaa tai valmistusmaata! Lankaostoksesi näyttävät muuten todella kadehdittavilta!