20.08.2006 | 22:24

Se on huivi! Mutta virkattu! Siinä on helmiä!

Olen harrastanut kaappivirkkausta aina silloin tällöin. Ohuempaakin ohuen silkkilangan tilasin Texere Yarnsilta kauan kauan sitten kaukaisessa galaksissa, joka on käymättömistä korpimaista vihoviimeisin... Tunnustetaan siis tähän väliin, että kävin lauantaina Finnconissa, mutta eihän siellä tällaiselle ainakin kaksi kertaa muiden kävijöiden ikäiselle animesta piittaamattomalle Star Trek -fanille paljoakaan ollut.

Aloitin salomonin solmuilla, mutta kyllästyin ja päätin siirtyä ketjusilmukkakaariin. Sen jälkeen päätin piristää kaaria helmillä. Siksi jouduinkin tilaamaan helmiä ja pikkuriikkisiä virkkuukoukkuja helmien pujottelua varten. Mutta se kannatti!

Suuri suunnitelmani oli aloittaa 7 silmukan kaarilla ja jatkaa kaksi seuraavaa kerrosta 9 silmukan kaarilla, kolme seuraavaa kerrosta 11 silmukan kaarilla jne jne ja lopettaa viiteen 15 silmukan kaareen. En tiedä, onnistuinko laskemaan kaaret oikein, mutta ainakin huivista tuli riittävän iso tuollaisenakin.

« It's a scarf! But it's crochet! And has beads! | Blog | Varaston tyhjennys jatkuu »

Kommentit - Comments

Aivan mielettömän ihana huivi!

Brianna ja Heiduli: kiitos! (Ja kyllä, koukku oli ohut ja aikaa meni...)

Minna: ei nyt sentään!

Sari: katselinkin paikan päällä ohjelmaa sillä silmällä ja esitykset vaikuttivat kiinnostavilta, mutta onnistuimme pääsemään vain siihen, jossa Risto Isomäki kertoi kirjoistaan (ja sen aikana bongasin neulojan salin laidalta!). Sen siitä saa, kun valmistautuu laiskasti ja väsyneesti ja on lähinnä orientoitunut etsimään myyjää, joka voisi mahdollisesti kaupata tribblejä...

Voi, olisi Finnconissa ollut vaikka mitä sinua varten, mutta ymmärrän että animemassojen ohittaminen ja ylittäminen saattoi tuntua työläältä. Esim. Kulttuurien kohtaaminen -paneelissa sivuttiin Star Trekiä lukemattomia kertoja, sitä käsiteltiin Mestariluokka-talk showssa jne. Lisäksi mm. Risto Isomäki kertoi kiehtovasti miehitettyjen avaruuslentojen mahdollisuuksista, mikä varmasti olisi Star Trek -fania kiinnostanut. Ja huom! Kaikenkarvaisia sankareita -paneelissa otettiin esille virkkaamisen mahdollisuus pitkillä avaruusmatkoilla.

Vai että virkkausta. Nytkö ne tulee ne ristipistot sitten seuraavaksi..? ;-)

Mullakin taitaa löytyä tuota saman firman hirmuohutta silkkilankaa...muutama kartiollinen (ku halvalla sai). Hauska idea toi virkattu huivi, mut siis sulla on täytyny olla äldepieni koukku käytössä ja sikamaisen paljon aikaa... Toi on kyllä mielettömän kaunis!

Kaunis, todella! :O