09.08.2006 | 22:44

Oodi puikoille (ja liimalle)

Neuloja. Visa-kortti. eBay. Kun halvalla saa, niin pitäähän ne ostaa. Vaikka ne kuinka olisivat Made in Hong Kong.

Mutta... Tuosta ne menivät rikki enkä ehtinyt neuloa kuin hieman toista tai kolmatta huivia! Kesken pitsihuivin ne hajosivat, kun muovinen piuha murtui aivan puikon pään vierestä.

Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, vaan näppärä neuloja kaivaa laatikoiden pohjalta liimaa ja terävän veitsen ja viettää illan askarrellen. Haastavin osuus: klipsujen löytäminen. Missään ei ollut klipsuja (paitsi Anttilan alekorissa jotakin megalomaanisia yksilöitä), ei sitten missään. Sellon eurokaupasta ne sitten löytyivät, kun olin jo ehtinyt lopettaa etsimisen...

Tadaa! Parempi kuin uusi venäläinen! Nyt kelpaa taas neuloa uusilla 79,5 cm puikoilla.

« Ode to needles (and glue) | Blog | Formula 1 in Helsinki »

Kommentit - Comments

Minullahan ensimmäiset noista puikoista menivät rikki noin kolmannella kerroksella olympianeuletta... Ovat vieläkin korjaamatta kun harmitti niin kovasti. ;)

Ropecon-neuleeseen oli pakko ottaa samasta setistä sitten toiset puikot käyttöön, mutta varapuikko oli kassissa että saa edes silmukat talteen jos heikosti käy. Vähän epäilyttää noissa nyt käytössä olevissakin se liitos.

Katri: mä en edes runnellut puikkoja, neuloin vain, mutta kun piuha alkoi kerran taittua, se jatkoi kulumistaan ja meni lopulta poikki.

Nanny Ogg: totta, tosin kertakäyttöpuikot harmittavat joka tapauksessa. :)

Taiska: onneksi.

Tuazophia: heh, pitääpä korjata - vai onkohan se nyt niin nuukaa... :)

Suomeksi puikkojen pituus on enää vain 79,5 mm kun englanniksi sentään lyhenivät vain 79,5 senttiin. :D

Minulla sama juttu, kaksi puikkoa on katkennut tuosta samasta kohdasta. Onneksi ne saa korjattua.

AJattele, miten paljon olisi harmittanut, jos kalliilla rahalla ostettu puikko olisi katkennut? ;-)

terveisin vastaavan puikkosatsin onnellinen omistaja

Mulla murtui myös samanlainen puikko samaisesta kohdasta kun mies tyrkkäsi neuleen liian ahtaasti kassiin ja letku oli taittuneena, grr. Vähän aikaa yritin neuloa kun letku oli vielä jotenkuten kiinni, mutta sitten katkaisin sen kokonaan, revin katkenneen pään puikosta irti ja työnsin letkun takaisin ilman liimaa tai mitään ja hyvin pysyi kiinni huivin loppuun.